FIFA #Worldcup 2010 pilih pasukan juara ANDA sekarang

Salam 1Malaysia, FIFA Worldcup 2010 semakin rancak dan sudah masuk kepusingan kalah mati 16 pasukan. Ramai yang kecewa apabila pasukan pilihan mereka tidak begitu menjadi. Terdapat juga pasukan yang beraksi dengan baik tetapi tak ada nasib untuk meneruskan perjuangan. Daripada 10 pasukan pilihan blogger untuk Juara Piala Dunia 2010, 2 pasukan sudah terkeluar diperingkat pusingan awal. 8 pasukan pilihan teman-teman blogger masih berpeluang untuk menjuarai worldcup 2010. Kecewa juga bila wakil Asia, Korea Selatan tewas bergaya.

Gambar dari worldcupblog.org

Pasukan terkeluar :

1. Italy : Lepatpisangblog.blogspot.com

2. Ivory Coast : Neodmarco.blogspot.com

Pasukan yang masih kekal :

1. Mexico : Fixingpages.blogspot.com

2. Sepanyol : Hanspunyablog.blogspot.com,  Stewardjohn.com,  Mieran87.blogspot.com, Amriawan.blogspot.com,  Prince-aeros.blogspot.com,  Untitledlimited.blogspot.com, akulahyash.com,  Hudamcgyver.blogspot.com,  aizuddin.com

3. England : Fitrihadi.com, Wazy84.com, Sudaku.co.cc, Menteil.net, kulanzsalleh.com

4. Brazil : Razis.co.cc, zuriey86.blogspot.com, Ariffshah.com, Azizankadir.com, Acapawn7.blogspot.com

5. Netherlands : Bertobangi.blogspot.com, Denaihati.com, ukmboyz.blogspot.com, contestsukasuki.blogspot.com

6. Portugal : Call-t.blogspot.com, bromine90.blogspot.com, Sibintang.com, Mww.mnirashid.com,

7. German : Liyanaa.com,  adyshariz.blogspot.com,  amirsaid.me, humblemodest.blogspot.com, myreportsignature.blogspot.com,  fiezaradzi.com,  hafizmohd.com,  adamfaiz.wordpress.com,

8. Argentina : saichou.com, suplover.com,  mohdhafizuddin.com,  sha-hir.blogspot.com, azfarul.com, rutikeben.blogspot.com,  Murkiester.com,  Jalanjatuh.wordpress.com,  Ata-timetochange.blogspot.com

Mulai 27/6/2010 satu persatu pasukan pilihan akan terkeluar daripada senarai sehingga akhirnya tinggal  2 pasukan yang akan bertanding untuk perlawanan akhir pada 12/7/2010. Setiap hari adalah hari yang mendebarkan untuk semua peminat worldcup.

Mungkin pengumuman ini mengembirakan semua. Semua peserta contest BOLEH MENUKAR pasukan pilihan Juara Piala Dunia 2010 dengan syarat MESTI buat satu entri bebas baru yang mempunyai pasukan pilihan juara piala dunia 2010, backlink denaihati dan tinggalkan link diruangan komenk. Peluang ini juga terbuka kepada semua blogger yang belum menyertai contest ini. Tarikh tutup adalah pada 11.59pm, 28/6/2010. Hadiah RM250 x 4 sedang menunggu kepada yang memilih pasukan yang akan menjuari Fifa Worldcup 2010.

@Dapatkan berita dan keputusan terkini worldcup di http://info.denaihati.com (Update setiap 10 minit).
[ad#advertlets336]

---

  1. sedih juga tak ikut event ini dulu

  2. yeeahhhh…haha…

    betul ramalan ak dr awl2 worldcup mula lg!
    sepanyol mesti konfem akn masuk finalnya
    tunggu masa jer nk julang trophy worlcup tuh

    tq @denaihati sebb anjur contest nih :)

    and @steward john, moga2 ada peluang la

    >>>ak pon da lama xhupdate blog! laptop skang tgh kad wad..huhu
    Entri terbaru armin yosh – lagu yg comel utk budak comelMy Profile

  3. yahooo… spain menang!!!!..
    hep2!! hoyeaaa!!!!

  4. yes! so proud of GERMANY…..

  5. erm nak tanya denai hati, entry saya tu kene edit semula tak or buat yang baru je? sebab entry saya tu tak letak backlink…

  6. aku sokong argentina y6ang mana mempunyai messi dan tevez..buat masa ini tiada yang mampu halang mereka..
    Entri terbaru iddin – OitttSeksinya pasangan itu Artis ke Kulit pahanya putih dan licinSelamba ja berbogelMy Profile

  7. SElamat tinggal england dan portugal…huhu
    Entri terbaru rashid – Kemana Kau Pergi Syaitonnn-My Profile

Trackbacks

  1. FIFA World Cup 2010 - Quarter Final Brazil vs Netherlands | blog.ariff says:

    […] Brazil memang, meninggikan peluang aku untuk dapat duit melalui peraduan Teka Siapa Juara Piala Dunia 2010 […]

  2. FIFA World Cup 2010 South Africa – Brazil pilihan juara at iBuntu says:

    […] Piala Dunia FIFA 2010 yang berlangsung di Afrika Selatan, Denaihati dengan murah hati menganjurkan kontes bagi para blogger Malaysia dengan menawarkan hadiah ganjaran sebanyak RM250  x 4 kepada mereka […]

  3. Demam bola yang belum berakhir | Su-Da-Ku says:

    […] Denaihati bagi peluang untuk tukar pasukan pilihan untuk kontest  World Cup 2010, maka saya dengan kelirunya telah memilih Argentina untuk menang. Memandangkan skill individu […]

  4. […] Piala Dunia FIFA 2010 yang berlangsung di South Africa ketika ini. Untung-untung, ada peluang dapat hadiah daripada Denaihati. Kalau tak menang pun, asalkan aku dapat merangkul awek german kat bawah ni pun […]

  5. […] This post was mentioned on Twitter by Denaihati, Denaihati. Denaihati said: Blog update terkini "FIFA #Worldcup 2010 pilih pasukan juara ANDA sekarang" @ http://bit.ly/9hVqW8 […]

  6. World Cup 2010 Final Result Prediction | Azah's Blog says:

    […] entry is edited as I’m joining the contest by denaihati. Choose your own winner team be a part of the contestants. Your team and you might be the […]

Artikel pilihan...close