F1 Malaysia Grand Prix 2011

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, F1 Malaysia Grand Prix sukan pemotoran yang menguji kelajuan dan kecekapan pemandu serta kecanggihan teknologi datang lagi ke Sepang circuit untuk kali ke 13. Tahun ini 3 pasukan membawa label Malaysia iaitu team Lotus Renault, Lotus 1Malaysia dan Petronas Mercedes GP.

13 tahun penganjuran F1 telah membawa berbagai perubahan dalam industri automotif di Malaysia. Tiada jalan pintas untuk berjaya begitu juga kita blogger untuk membina jenama perlukan masa dan kesabaran.

Gambar grafik Sepang F1 Circuit

[ad#Adsense234x60]

 

Aku ada banyak kenangan dengan F1 ni. Di awal permulaan F1 dianjurkan memang banyak kritikan dari pujian jadi tak banyak syarikat berminat nak ikut serta operasi penganjuran F1 Malaysia. Syarikat aku adalah antara yang terlibat menyediakan katering untuk pertugas dan Marshall perlumbaan selama 4 tahun berturut-turut. Ini bukan satu tugas yang mudah untuk menyediakan makanan ribuan orang untuk sarapan pagi, makan tengah hari, minum petang dan makan malam.

Tugas yang paling mencabar adalah untuk memastikan makanan segar dan berkualiti serta dihantar tepat pada waktu yang dijadualkan. Fahamlah dalam perlumbaan F1 masa sangat penting dimana setiap saat telah ada jadual yang ditetapkan selama 4 hari dan tidak boleh terlewat kerana akan menjejas jadual yang lain. Memang sangat mencabar dan meletihkan sepanjang 4 hari pra perlumbaan dan hari perlumbaan F1 sebenar tetapi ianya pengalaman yang sangat menyeronokan. Di tahun 5 perlumbaan kami tidak ikut serta kerana sudah ada persaingan yang tidak sihat untuk mendapatkan projek katering tersebut.

Setiap deruman kereta F1 pasti akan mengingatkan aku pengalaman pahit manis di Sepang Circuit. Terima kasih kepada semua pengurusan Sepang Circuit yang banyak memberi peluang kepada syarikat kami. Pengalaman ini sedikit sebanyak aku gunakan dalam mengendalikan blog denaihati.

Siapalah agaknya yang bakal naik ke podium untuk perlumbaan F1 Malaysia GP 2011 ni?

Keputusan F1 Malaysian Grand Prix 2011 @ Paultan.org

[ad#nuffnang336]

---

  1. tak pernah lagi tgk F1 ni live depan mata…
    Entri terbaru faiz – Give Away Ujang9897My Profile

  2. wahhhh, selamat yah, Malaysia sudah bisa menyelenggarakan kejuaraan sekelas F1…
    kapan yah negara saya bisa?
    hehhehe.
    Entri terbaru Career and Job Update – The Reasons Why Sleep is important enough for the ChildrenMy Profile

  3. baru 2 hari lepas baru balik dari KL.. naik LRT universiti ke LRT pasar seni.. mak aiih ramai sungguh mat salleh dalam LRT tuh huhu.. dah rasa macam nogori omputih pulak haha

  4. fuyyo dapat kontrak katering kat F1, cayalah bro. Tahniah kepada pasukan Lotus Renault coz dapat naik podiu walau tempat ke 3
    Entri terbaru nasslimdiet2 – Sleep Time produk untuk yang mengalami masalah tidurMy Profile

  5. Gempak tu dpt kontrak katering F1.. mestilah byk masyuk kan ?

  6. sebastian Vettel pole position lagi era hamilton sudah habis mungkin ya
    Entri terbaru Munir Ardi – ICT as a Life SkillMy Profile

  7. Perasaan bimbang penaaja ketika Malaysia membuka litar Sepang tentulah ada kerana tidak ada pengalaman. Sekarang ini litar Sepang adalah litar yang diminati oleh pelumba samada F1 dan MotoGP
    Entri terbaru akubiomed – Abang Koning kembali ke zaman DinosaurMy Profile

  8. Memang best la dapat kerja ngan company ne,walaupun sediakan makanan je ,boleh jumpa pelumba dekat2
    Entri terbaru Razlan – Contoh ResumeMy Profile

  9. haha saya tak pernah pegi F1, takut panas… dalam dunia niaga n memang banyak cabarannya, sihat dan tak sihat… cara kasar mahu pun halus… hai entahlah… manusia.
    Entri terbaru PenaDigital – Bagaimana cara membina akaun email yang lebih profesionalMy Profile