Festival Light and Motion Putrajaya 2018 (LAMPU)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bagi tahun keenam berturut-turut, Putrajaya akan menjadi tuan rumah Festival Light and Motion (LAMPU), acara antarabangsa yang paling dinanti-nantikan di bandar raya pada 28hb hingga 31hb Disember 2018.

Tahun ini, LAMPU 2018 dengan tema ‘Colors of Putrajaya’, akan membawa satu lagi tarikan tarikan malam malam dan pertunjukan cahaya & pergerakan untuk menikmati pelawat dari semua peringkat umur dan lapisan kehidupan.

Dengan pameran Grand Projection Mapping, fasad Grand Palace of Justice di Precinct 3 Putrajaya sekali lagi akan diubah menjadi latar belakang yang sangat besar untuk mempamerkan kesan multimedia menarik dan imej-imej meriah dengan menggunakan teknologi pemetaan pencahayaan seni. Paparan Digital Firework pada Malam Tahun Baru akan menjadi pesta yang mempesonakan untuk mata.

LAMPU 2018 akan mempamerkan 25 acara dan aktiviti yang menarik termasuk pencahayaan bangunan yang berwarna-warni, persembahan jalanan, taman-taman yang terang-benderang kreatif, struktur bebas yang diterangi, arena e-sukan, paparan holografik dan banyak lagi penampilan visual yang menakjubkan.

Festival Light and Motion Putrajaya 2018
28 – 31 Disember 2018 (Jumaat – Isnin)
7.30 petang – 12.30 malam
Dataran Putrajaya, Presint 3 Putrajaya

Dijangka menarik lebih sejuta pelawat, LAMPU 2018 pastinya satu acara yang tidak boleh dilewatkan dan menjanjikan malam yang menarik untuk semua pesona.

82 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!