Bro Jejai Al Fatihah Damai Mu Di Sana

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, terkedu tak dapat menahan sebak di dada menerima berita.

“@profhariz: Jejai dah pergi ? @denaihati @sweetkurma @anarmnet”

@denaihati: Comfirm ke? “@niknormasitah: @denaihati berita dari kak redmummy bro”

“@niknormasitah: @denaihati berita dari kak redmummy bro”

Terus mencari informasi di Twitter Kak Redmummy.

“@redmummydotcom: Jejai telah meninggalkan kita, pulang ke Rahmatullah jam 3pm tadi. Jenazah berada di rumah parents kak maz dan akan dikebumikan esok hari”

Tak Terkata : Al Fatihah buat sahabat ku semuga damai mu di sana. Itulah sedikit yang termampu kami membantu.

Bro Jejai

Untuk menziarahi sahabat kita kali terakhir :

“@redmummydotcom: Alamat rumah parents Kak Maz, mertua Allahyarham Jejai yg telah pergi: No 36, Jalan 4 Taman Sri 12 Kapar, Klang (Rumah Haji Othman).”

Alhamdulillah aku bersama Broframestone dan Isteri, Ariffshah, Mohd Aslam, Mia Namia, Ladfe Amir Zakaria, Fazrol Amer, Hilal Azmi, Eyriqazz, Abang Khai, Melastik Bintang dan Anak Kakinakl (maaf terlupa nama) sampai di rumah Tuan Hj Othman kira-kira jam 10.30 pm. Sebelum itu Zarulumbrella menziarahi Arwah Azhar Bin Ramli (Jejai) dan sudah pulang sebelum kami sampai. Tunggu juga berita dari Shakkido.

Blogger Jejai

Seperti kata bapa mertua Arwah melihat wajah Arwah terbaring dengan wajah tenang merasa sejuk hati walaupun sebak yang hanya ALLAH SWT sahaja yang tahu. Arwah menghembuskan nafas terakhir sekitar jam 3.15pm sebaik keluarga mertuanya pulang dari Muar … sungguh hebat ketentuan ALLAH SWT. Jenazah Arwah akan disemadikan pada jam 11.00 am, 13/2/13. Kepada Rakan Blogger yang ingin menziarahi sila berbuat demikian sebelum jam 11.00 am.

Blogger Jejai

PESANAN DARI KELUARGA ARWAH AZHAR BIN RAMLI :

SEANDAINYA SEMASA HIDUP ARWAH ADA TERSALAH KATA TERSALAH BAHASA TERKASAR PERBUATAN MOHON AMPUN DAN MAAF DARI HUJUNG KAKI HINGGA KE HUJUNG RAMBUT. SEANDAINYA ARWAH ADA BERHUTANG MOHON DIHALALKAN TETAPI SEKIRANYA ADA TUNTUTAN SILA TUNTUT DARIPADA WARIS ARWAH. (mohon sebarkan kepada semua Rakan Blogger dan Facebook)

Takziah kepada Isteri Arwah, Pn Mazliana Othman dan 4 orang anak Arwah dan keluarga Allahyarham Bro Jejai semuga tabah menghadapi ujian.

Kepada yang sudi untuk menghulur bantuan silakan : Maybank Acc  Acc No : 164089741562 (Mazliana Othman )

Inilah akhirnya hidup kita walaupun setinggi mana EGO kita memperjuangkan kehidupan dunia yang hanya beberapa saat di sisi waktu akhirat. Semuga kita sentiasa bersedia untuk menjadi tetamu ALLAH untuk selamanya.

Video Kenangan


Spread the love

157 Comments

 1. Kalau kehidupan dunia bisa diumpamakan dengan pentas sandiwara, maka kematian adalah akhir segala peran. Apa pun dan siapa pun peran yang telah dimainkan, ketika sutradara mengatakan ‘habis’, usai sudah permainan. Semua kembali kepada peran yang sebenarnya. Demikianlah dengan Bro jejai.
  Curahan rasa Bang Iwan @ ..PASSING GRADE SNMPTN 2013My Profile

  1. Kejayaan dan kesuksesan kadang menghanyutkan anak manusia kepada sebuah khayalan bahwa ia akan hidup selamanya. Hingga kapan pun. Seolah ia ingin menyatakan kepada dunia bahwa tak satu pun yang mampu memisahkan antara dirinya dengan kenikmatan saat ini.
   Curahan rasa Bang Iwan @ ..PASSING GRADE SNMPTN 2013My Profile

   1. Ketika sapaan kematian mulai datang berupa rambut yang beruban, tenaga yang kian berkurang, wajah yang makin keriput, barulah ia tersadar. Bahwa, segalanya akan berpisah. Dan pemisah kenikmatan itu bernama kematian. Hidup tak jauh dari siklus: awal, berkembang, dan kemudian berakhir.
    Curahan rasa Bang Iwan @ ..PASSING GRADE SNMPTN 2013My Profile

     1. Hidup tak ubahnya seperti ladang pinjaman. Seorang petani yang cerdas akan memanfaatkan ladang itu dengan menanam tumbuhan yang berharga. Dengan sungguh-sungguh. Petani itu khawatir, ia tidak mendapat apa-apa ketika ladang harus dikembalikan.
      Curahan rasa Bang Iwan @ ..PASSING GRADE SNMPTN 2013My Profile

   1. Karena tak ada satu detik pun waktu terlewat melainkan ajal kian mendekat. Allah swt mengingatkan itu dalam surah Al-Anbiya ayat 1, “Telah dekat kepada manusia hari menghisab segala amalan mereka, sedang mereka berada dalam kelalaian lagi berpaling (daripadanya).”
    Curahan rasa Bang Iwan @ ..PASSING GRADE SNMPTN 2013My Profile

    1. Ketika jatah waktu terhamburkan sia-sia, dan ajal sudah di depan mata. Tiba-tiba, lisan tergerak untuk mengatakan, “Ya Allah, mundurkan ajalku sedetik saja. Akan kugunakan itu untuk bertaubat dan mengejar ketinggalan.” Tapi sayang, permohonan tinggallah permohonan. Dan, kematian akan tetap datang tanpa ada perundingan.
     Curahan rasa Bang Iwan @ ..PASSING GRADE SNMPTN 2013My Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!