Siapa Jutawan Online Malaysia

Spread the love

Dalam dunia blog ni ramai kawan-kawan kita yang sukses buat duit secara online samada di Malaysia juga di seluruh dunia. Di Malaysia ada yang mendapat pendapatan sehingga belasan dan puluhan ribu RINGGIT sebulan.

Berikut ada senarai Top 10 Make Money Online Dunia
1. Problogger
2. Shoemoney
3. Daily Blog Tips
4. Dosh Dosh
5. JohnChow
6. Entrepreneurs Journey
7. Performancing
8. Blogstom
9. Blogging Tips
10.Blogsessive
nota : Senarai Top 100 Make Money Online

Sebagai contoh JohnChow berjaya mengumpul pendapatan sebanyak USD40,125.99 pada June 2008. Beliau mula buat duit secara online pada awal 2005. Apa yang kita boleh belajar dari mereka yang berjaya adalah kesabaran membina BRAND atau jenama. Nama-nama seperti JohnChow, Prologger, DoshDosh dan lain-lain telah menjadi suatu jenama yang terkenal satu dunia. Beribu-ribu blogger melawat blog mereka setiap hari.

Di zaman kegawatn ekonomi ini Make Money Online merupakan suatu peluang untuk semua rakyat Malaysia yang sedang mencari sesuatu. Ramai yang telah berjaya dan ramai juga yang gagal dan putus asa di separuh jalan. Apa yang perlu adalah kerjasama antara blogger untuk memastikan kita semua berjaya. Kejayaan tidak boleh dikecapi dengan bekerja sendirian. Kejayaan bersama dengan bekerja dalam suatu pasukan.

Aku pun baru belajar nak buat duit secara online, baru join beberapa program yang dicadangkan oleh Top Blogger. Kepada yang berminat nak buat duit secara online joom kita fikir-fikir idea kreatif untuk menandingi mereka yang telah berjaya.

[ad#advertlets336]

Spread the love

39 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!