Zacheela Dot Com

Seks Ketika Isteri Haid

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Saya telah ditanya oleh salah-seorang pembaca. Pembaca tersebut merupakan seorang suami. Berikut adalah soalan tersebut:

Bolehkah kita melakukan hubungan seks bersama isteri ketika isteri sedang haid? Bagaimana pula jika saya ingin melakukan ‘seks oral‘ ketika isteri saya haid. Adakah ia dibenarkan? Ini kerana kadang-kala memang saya tidak dapat menahan nafsu saya untuk mengadakan seks bersama isteri, tapi ketika itu dia sedang didatangi haid.

Sebelum menjawab persoalan ini, mari kita fahamkan terlebih dahulu satu ajaran yang telah pun digariskan agama suci Islam kita. Islam sememangnya tidak menghalang malah menyatakan bahawa hubungan seks itu merupakan suatu ibadah yang dituntut bagi pasangan yang telah bernikah sahaja. Yang dah kawin je ye.

Tapi, Islam amat tegas melarang bagi pasangan suami-isteri untuk melakukan hubungan seks melalui lubang dubur (liwat) dan hubungan seks ketika isteri datangnya haid. Tetapi ada juga isteri yang berkongsi kisah pengalaman diliwat suami.

Oleh itu, bagaimana untuk mengatasi masalah ini jika si suami ingin benar-benar melakukan hubungan seks ketika si isteri sedang haid?

Jawapannya ialah ‘seks secara oral’. Seks oral bermaksud menggunakan mulut dan lidah untuk merangsang anggota tubuh seksual suami sehingga dia mencapai kepuasan. Seks oral dilakukan oleh pasangan suami-isteri tanpa melibatkan hubungan persetubuhan penetrasi zakar ke dalam faraj isteri.

Rahsia Menambat Nafsu Suami – Ebook terbaik buat para isteri yang ingin memuaskan suami dengan cara yang sensasi

Ya, seks oral ini sememangnya dibenarkan. Tanpa ada sebarang larangan untuk dilakukan oleh pasangan suami-isteri. Asalkan ia mendapat persetujuan dan isteri anda selesa dengan perlakuan ini. Ia seharusnya tidak memberi kesakitan kepada kedua-dua belah pihak.

*Tapi ingat! Jangan mendekati bahagian faraj isteri ketika dia sedang haid. Bahagian lain tak mengapa.

Untuk melakukan aktiviti seks oral ini agar ianya boleh menjamin tahap kesihatan anda dan isteri anda, pastikan:

  • Bersihkan terlebih dahulu anggota-anggota sulit anda dan isteri sehingga benar-benar bersih
  • Pastikan mulut anda bersih dan bebas daripada sebarang kekotoran serta kuman. Boleh gosok gigi anda terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti seks oral ini
  • JANGAN sesekali dan pastikan anda tidak menggigit anggota sulit pasangan anda. Ini bagi mengelakkan sebarang kecederaan yang mungkin boleh berlaku

“Dan orang-orang yang memelihara kemaluannya kecuali terhadap isterinya atau hamba sahayanya, mereka yang demikian itu tidak tercela. Tetapi sesiapa mahu selain yang demikian itu, maka mereka itu adalah orang-orang yang melampaui batas,” (Surah Al-Mukminun ayat 57)

---

  1. Jadi tak selamanya entri yang berbau duit dan seks dapat mendatangkan traffik yang banyak
    Entri terbaru Dadan – Laga Euro 2012 : Yunani vs RusiaMy Profile

  2. wanita melayu sekarang ni bagi aku memang dah keterlaluan sgt..bukan gadisnya aje, yang lelaki pun sama..berjalan depan kite punya berkepit sampai berlaga pipi padahal bukan suami isteri..
    Entri terbaru segalabenda – Ahmed Deedat Wira IslamMy Profile

Artikel pilihan...close