Misteri FIFA #worldcup 2010 siapa yang terkena

Salam 1Malaysia, pertama-tamanya aku nak ucap jutaan terima kasih kepada Kak Jie yang sudi buat review Blog Denaihati bertajuk Hidup Indah Denaihati.com. Semalam ketika aku buat survey tanah di Sg Mati, Muar aku asyik tersedak-sedak je rupanya ada beberapa teman sedang bercerita tentang perihal aku lanjutan daripada review Kak Jie ni. Ada yang mulanya sangka aku ni perempuan dan memang sampai sekarang pun aku masih dapat email-email dan twitter yang gelar aku kakak … kakak pun kakak lah tapi yang paling gelihati ada yang ingat aku ni suami Kak Jie … emmmm marah nanti abangnya yang kat Algeria tu. Dan ramai yang kata aku ni misteriiiiii…… (kena sebut ala Zainal dalam Misteri Nusantara, TV3)

[ad#advertlets468]

Semenjak FIFA worldcup 2010 berhenti rehat pasti ramai yang senasib dengan aku tidak dapat melelapkan mata kerana sudah sekian lama berjaga malam menonton perlawanan worldcup. Pertandingan sudah pun masuk pusingan suku akhir dan pasukan yang tinggal untuk berjuang adalah Germany, Brazil, Netherlands, Ghana, Uruguay, Argentina, Paraguay dan Sepanyol. Aku mungkin tak berkesempatan nak menonton pusingan suku akhir yang akan bermula pada 2/7 kerana sedang dalam Kembara Sumatera (ikut secara LIVE di http://facebook.com/denaihati) yang telah dirancang lebih awal. Harap-harap bolehlah aku menonton dengan menggunakan iPhone 3GS melalui kemudahan Astro B.player.

Gambar dari Fifa.com

5 pasukan daripada 10 pasukan pilihan teman-teman blogger untuk juara Piala Dunia masih bersaing hebat iaitu Germany, Brazil, Netherlands, Argentina dan Sepanyol. Maaf ya aku tak sempat nak senaraikan blog yang masih bernafas berjuang untuk hadiah RM1000(Ada yang nak sponsor hadiah tambahan lagi ke?), semua yang dah kirimkan link dalam tempoh ditetapkan diterima sebagai peserta contest. Semalam PA partner aku gelakkan aku bila aku kata Netherlands bakal jadi juara Piala Dunia 2010. Jadi kita tunggu sama-sama dengan penuh debaran siapakah bakal terkena …ha ha ha ..jangan aku dah lah.

Oklah aku nak bersiap-siap ke LCCT nak terbang ke Sumatera. Kepada yang terlepas contest pilih Juara Piala Dunia masih ada peluang untuk menang Laptop dan TV LCD 42″ joom join contest Watch and Tweet to win anjuran Astro.com.my.

[ad#advertlets336]

---

  1. Stargone says:

    haha, nampaknya pasukan pilihan aku dah pun terkena.. dapat no 3 pun jadi la. :D

  2. Sekejap lagi akan terjawab kalau Netherlands akan Mara ke final ataupun tak.. kita tunguuu… yang pasti kena cuba astro byond ni.

  3. Amboi Bro DH.. semangat ye :)
    Untuk separuh akhir, sokong Belanda juge. Go Go
    Entri terbaru mj – Bomoh guritaMy Profile

  4. go germany go!
    Health and Beauty Blog
    Entri terbaru jack – Tokwi Ada ArthritisMy Profile

  5. jgan… kan netherlands dapat masuk semi tu.. hhahaa.. simpan harapan gak utk skuad belanda ni menang piala dunia kali ni..

    Oh ye, dulu mula2 saya pun igt denaihati ni statusnya ‘kakak’.. hehe, tapi dah lama gak tau sebenarnya bro… saya pulak org igat bro.. terbalik pulak..
    Entri terbaru fiezaradzi – Setelah 2 Tahun BerlaluMy Profile

  6. wah, saigan dah masuk separuh akhir ni.
    yang nampak2, jerman ada bakat nak menang piala dunia kali ni. hehe
    Entri terbaru mohdisa – Cuti Cuti MalaysiaMy Profile

  7. my argetina kalah ngan German
    pedihhh!!!!
    xpe2 aku sokong German la plak
    hahahha

  8. Malam ni nak sokong PARAGUAY!! Kenape? Sebab kalau kater sokong SPAIN nanti kene curse lagi macam Brazil n Argentine :razz:
    Entri terbaru mj – Benci Bilang CintaMy Profile

  9. Makin hari makin kurang saingan untuk kontes…good luck pada yang masih dalam saingan…hoho, portugal kalah dah…
    Entri terbaru rashid – WC Update Keputusan Suku Akhir dan Jadual Separuh AkhirMy Profile

Trackbacks

  1. [...] Salam 1Malaysia, ketika ini aku berada di Sumatera untuk tujuan survey peluang perniagaan. Mata tak boleh lelap kerana gembira setelah pasukan kesayangan aku Netherlands berjaya menewaskan Brazil. Itulah orang kata bola JABULANI ni bulat, apabila 2 pasukan gergasi bertemu yang banyak buat kesilapan akan tewas. Maka dengan ini hanya tinggal 4 pasukan pilihan blogger yang masih bertarung untuk juara FIFA worldcup 2010. [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Denaihati. Denaihati said: Entri terkini #denaihati "Misteri FIFA #worldcup 2010 siapa yang terkena" @ http://bit.ly/cCyXvC [...]