Melancong tempat menarik di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, melancong sudah menjadi satu budaya dikalangan rakyat Malaysia. Pantang cuti je selain balik kampung ziarah orang tua pasti lokasi pelancongan akan menjadi tumpuan warga Malaysia. Strategi Kerajaan memberi cuti pada hari Sabtu yang bermula beberapa tahun lepas menambah semarak lagi budaya bercuti dalam negara.

Cuti-cuti Malaysia bukan sekadar mengeratkan hubungan kekeluargaan tetapi dapat juga mengerakan ekonomi negara melalui industri hospitaliti dan industri peruncitan. Industri pelancongan yang semakin rancak telah melahirkan ramai Travel Blogger seperti Denai.myRayyan Haries, Pen Merah, Faizal Fredley, Jardness dan ramai lagi. Tahniah juga kepada Rakan Blogger yang telah diberi kepercayaan syarikat penerbangan dan agensi pelancongan dengan menghantar mereka ke lokasi pelancongan bukan sahaja dalam Malaysia malah ada yang terbang ke luar negara.

KLIK UTK TEMPAHAN HOTEL SECARA ONLINE UNTUK DISKAUN SEHINGGA 60%

Blog Denaihati yang menjadikan travel sebagai satu niche juga mendapat tempias daripada kerancakan industri pelancongan dalam dan luar negara. Boleh dikatakan setiap hari ada sahaja trafik organik yang masuk menjadi informasi terkini lokasi pelancongan menarik di Malaysia berdasarkan beberapa entri pelancongan yang telah dikongsikan sebelum ini.

Berikut adalah antara tempat pelancongan di Malaysia yang sentiasa menjadi perhatian :

Tempat Menarik di Cameron Highlands
Artikel nombor 1 · Artikel Nombor 2 »

(gunakan navigasi untuk melihat semua senarai dan klik gambar untuk membaca entri)

Comments

Trackbacks

  1. […] Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, setelah mengembara ceruk rantau merata dunia antaranya kembara Eropah, kembara New Zealand, kembara Palestin dan kembara Turki aku sangat bersyukur dipilih oleh ALLAH untuk dilahirkan di Tanah Tumpah Darahku, MALAYSIA yang terlalu banyak tempat menarik. […]