Melancong tempat menarik di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, melancong sudah menjadi satu budaya dikalangan rakyat Malaysia. Pantang cuti je selain balik kampung ziarah orang tua pasti lokasi pelancongan akan menjadi tumpuan warga Malaysia. Strategi Kerajaan memberi cuti pada hari Sabtu yang bermula beberapa tahun lepas menambah semarak lagi budaya bercuti dalam negara.

Cuti-cuti Malaysia bukan sekadar mengeratkan hubungan kekeluargaan tetapi dapat juga mengerakan ekonomi negara melalui industri hospitaliti dan industri peruncitan. Industri pelancongan yang semakin rancak telah melahirkan ramai Travel Blogger seperti Rayyan Haries, Pen Merah, Faizal Fredley, Jardness dan ramai lagi. Tahniah juga kepada Rakan Blogger yang telah diberi kepercayaan syarikat penerbangan dan agensi pelancongan dengan menghantar mereka ke lokasi pelancongan bukan sahaja dalam Malaysia malah ada yang terbang ke luar negara.

KLIK UTK TEMPAHAN HOTEL SECARA ONLINE UNTUK DISKAUN SEHINGGA 60%

Blog Denaihati yang menjadikan travel sebagai satu niche juga mendapat tempias daripada kerancakan industri pelancongan dalam dan luar negara. Boleh dikatakan setiap hari ada sahaja trafik organik yang masuk menjadi informasi terkini lokasi pelancongan menarik di Malaysia berdasarkan beberapa entri pelancongan yang telah dikongsikan sebelum ini.

Berikut adalah antara tempat pelancongan di Malaysia yang sentiasa menjadi perhatian :

Tempat Menarik di Cameron Highlands
Artikel nombor 1 · Artikel Nombor 2 »

(gunakan navigasi untuk melihat semua senarai dan klik gambar untuk membaca entri)

---

    Kongsi pendapat anda

    *

    CommentLuv badge

  1. boleh juga nihhhh wisatanyaaa

  2. boleh jadi referensi liburan tuch..

  3. ini sangat menarik untuk di kunjungi

  4. Malaysia mmg byk tempat menarik. Kalau ada rezeki lebih saya nak g umrah…In shaa Allah
    Entri terbaru Hanipah Ghazali – Percutian di Colmar Tropicale, Bukit Tinggi Pahang Rasa Macam Pergi PerancisMy Profile

  5. jika ada rezeki ingin sekali saya bersama keluarga pergi ke malaysia

  6. info wisatanya bagus nich saya bisa cari solusi jadinya untuk tour ke malaysia terima kasih sudah mau berbagi solusi

  7. Wah Indahnya….kapan ya bisa ke Malaysia, Tidak salah Kalau Punya Julukan Truly Asia, Dear Admin Salam Kenal dari Blogger Indonesia
    Entri terbaru Liby Fashion – Dress motif polos LFAW3142My Profile

  8. Wahhh.. teringat kenangan time kat Cameron tahun lepas.. Tak tahu bila lg dapat pegi. Kenangan terindah bercuti di cameron Highland sesuatu yg x dapat dilupakan seperti yg pernah saya tulis dalam blog saya…
    Entri terbaru Aniq Bukhary – Macam cantik je, macam comel je dah keluar lagu versi islamikMy Profile

  9. sangat indah sekali :)
    tapi sepertinya sama dengan puncak ya gan?
    Entri terbaru Resep Masakan Praktis – Cara Memilih Beras Yang BaikMy Profile

  10. Terima kasih telah memberikan info tujuan wisata di malaysia. Jadi sangt ingin berkunjung.
    Entri terbaru Pulau Tidung – Pulau Tidung Yang Tak TerlupakanMy Profile

  11. Maaysia memang banyak tempat menarik. Kak Long pun dah tempah hotel di Cameron untuk bawa anak-anak bercuti tak lama lagi.

  12. Bestnya…cantik pemandangan! Kita kena kekalkan keindahan alam kat Malaysia. Sayang kalau semua tempat diterokai pembangunan.

Trackbacks

  1. […]   Berikut disenaraikan tarikh-tarikh Cuti Umum Malaysia 2014 yang boleh dijadikan hari untuk pergi bercuti bersama keluarga makan angin di tempat menarik di Malaysia. […]

  2. […] 1Dunia, baru-baru ini ketika aku memandu membawa anak-anak berjalan cuti-cuti 1Malaysia di beberapa tempat menarik di Malaysia terdengar perkongsian ilmu oleh Ustaz Haryanto Rizal Rokman. Yang menarik suara Ustaz Haryanto ini […]

  3. […] dan luar negeri akan menjadi keutaman keluarga untuk membawa anak-anak makan angin. Melancong di tempat menarik seluruh Malaysia pasti menjadi keutamaan untuk menyahut kempen kerajaan cuti-cuti 1Malaysia. Tahun 2014 telah […]

  4. […] dan luar negeri akan menjadi keutaman keluarga untuk membawa anak-anak makan angin. Melancong di tempat menarik seluruh Malaysia pasti menjadi keutamaan untuk menyahut kempen kerajaan cuti-cuti […]