Kata cinta sampai keMATI…..tapi!!!

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, stress juga bila aku tengok berita kisah kedutaan Malaysia diserang di Jakarta tetapi aku yakin bukan semua warga Indonesia terutama yang selalu datang ke blog ini seperti mereka yang beremosi tu. Kita kan satu rumpun janganlah masalah kecil menyebabkan kita berpecah kerana sememangnya ada mereka yang berusaha untuk kita tidak bersatu. Dalam stress itu aku tengok-tengok entri lama blog ni. Jadi aku nak kongsikan semula satu entri yang memang boleh hilangkan stress.

Gambar dari Google.

Teruja betul bila baca artikel ni dari sebuah blog Happy Moments taklah Islamik tetapi banyak boleh diambil pengajaran hidup berumahtangga. Semuga harapan hidup bersuami-isteri bukan bagai bayangan hidup.

Before – You take my breath away
After – I feel like I’m suffocating
Before – Twice a night
After – Once a month
Before – She says she loves the way I take control of the situation
After – She called me a controlling, manipulative egomaniac

Before – He makes me feel like a million dollars
After – If I had a dime for every stupid thing he’s done…
Before – Don’t stop
After – Don’t start
Before – The Sound of Music
After – The Sound of Silence
Before – Is that all you’re having?
After – Maybe you should just have a salad, honey.

Before- Its like I’m in a dream
After – Its like he’s in a dorm
Before – $60/dozen
After – $1.50/stem
Before – Turbo charged
After – Jump start
Before – We agree on everything!
After – Doesn’t she have a mind of her own?
Before – Victoria’s Secret
After – Fruit of the Loom

Before – Feathers and Handcuffs
After – Ball and Chain
Before – Idol
After – Idle
Before – I love a woman with curves
After – I never said you were fat

Before- He’s completely lost without me
After – Why won’t he ever ask for directions?
Before – Time stood still
After – This relationship is going nowhere
Before – Croissant and cappuccino
After – Bagel and instant
Before – Blind
After – Nearsighted
Before – You look so seductive in black
After – Your clothes are so depressing

Before – Oysters
After – Fish sticks
Before – I can hardly believe we found each other
After -I can’t believe I ended up with someone like you
Before – Passion
After – Ration
Before – Once upon a time
After – The End

Masa bercinta kata Cinta sampai kemati …tapi dah kahwin lain jadinya. Apa komen kawan-kawan?

[ad#Mangga 300]

---

  1. tak reti nak main jiwang2 ni, bagus belajar dulu.
    Entri terbaru Faridzuan – Perancangan 2011!My Profile

  2. like!
    Entri terbaru nicq – 5S Tips Kekal Segar Sepanjang PagiMy Profile

  3. Kalau boleh…sama-samalah menjaga hubungan suami isteri agar sentiasa kekal dan bahagia.
    Entri terbaru Kdn – ANDA ingin menang hadiah notebook Acer Aspire OneMy Profile

  4. takda pengalaman… tapi rasanya macam tuh… tapi kena cari kelainan dalam bercinta lepas kahwin nie…huhu terima kasih diatas peringatan… kepada bro denaihati
    Entri terbaru zik – Jutawan Kosmetik Datuk Sosilawati kena culikMy Profile

  5. sunglasses says:

    bang iwan lebih banyak pengalaman
    Mesti banyak cerita dan pengalaman dari segi percintaan

  6. Jika gelombang prahara menerpa
    Dan tali yang mengikat dua hati lepas
    Jangan sebut yang demikian cinta
    Sebab cinta adalah keteguhan nurani
    Tuk pertahankan tali yang mengikat dua hati
    Entri terbaru Bang Iwan – HIDUP SEORANG BLOGGER dan Tradisi MudikMy Profile

  7. Maka pupuklah pohon cinta itu dengan ujaran lembut. Agar cepat besar lalu berbuah.
    Entri terbaru Bang Iwan – HIDUP SEORANG BLOGGER dan Tradisi MudikMy Profile

Trackbacks

  1. Kata cinta sampai keMATI…..tapi!!! | Denaihati…

    stress juga bila aku tengok berita kisah kedutaan Malaysia diserang di Jakarta tetapi aku yakin bukan semua warga Indonesia terutama yang selalu datang ke blog ini seperti mereka yang beremosi tu. Kita kan satu rumpun janganlah masalah kecil menyebabka…

Artikel pilihan...close