Dapat Duit dari Twitter

Entri sebelum ini cerita Denaihati keluar duit kepada yang setia bersama blog ini tapi kali ini cerita Dapat DUIT. Aku sekarang sedang mencuba konsep perniagaan tradisional dalam dunia blog. Contohnya jika kita berniaga warong pasti perlukan modal untuk beli bahan mentah bagi menghasilkan masakan dan kemudian dijual untuk mendapat keuntungan. Dalam dunia blog aku tukarkan modal dalam bentuk contest dan insentif dengan harapan dan izin Allah aku akan mendapat keuntungan. Bayangkan berapa banyak GOOGLE bayar untuk program adsense setiap hari tetapi masih membuat keuntungan setiap tahun.

Alhamdulillah aku dah boleh cash out pendapatan daripada program buat duit dari Twitter iaitu Churp Churp sebanyak RM112.37. Kepada yang belum join bagus join tapi kalau ada program referral lagi canggihkan. Selain daripada Churp Churp aku juga join Sponsored Tweet. Konsepnya sama seperti Churp Churp cuma lebih canggih sebab cover satu dunia dan income aku pun dah 3 kali masuk. Kepada yang belum join jom ramai-ramai serbu Sponsored Tweet, aku tengok John Chow pun promote abis program ni. Selain daripada itu aku juga join buat duit dari Twitter di RevTwt, Twivert dan Twittad (kalau nak join semuanya free). Kepada teman-teman yang bigung nak menambah follower joom join TwitterViral free dan boleh tahan efektif. Aku pun ada juga buat simple blog tentang Twitter @ Make Money From Twitter.
[ad#HTML]
Alhamdulillah aku juga Dapat Duit daripada program DapatWang. Sehingga hari ini telah menghasilkan pendapatan lebih RM800 sejak 29/10/09. Daripada awal aku memang sudah bersedia untuk GAGAL apabila join program DapatWang. Kepada yang Hidup Berani Untuk Gagal jom join DapatWang. Ramai juga yang join Berani Gagal Network tetapi majoriti kecundang diawal perjuangan. Bisnis begitulah.

Aku sedang survey beberapa program buat duit secara online untuk projek 2010 selain daripada beberapa program online income yang aku dah turut serta sebelum ini. Kalau nak tahu apa projek baru next year jangan lupa follow twitter @Denaihati dan Facebook @Denaihati. Kejayaan tidak akan tercapai bila kita bekerja sendirian. Semuga kita berjaya bersama, Salam Maal Hijrah.

---

  1. masakan melayu says:

    mas di kasih salam tuh sama si handoko udah lama ga ketemu katanya

  2. myCeloteh says:

    tak fahamlah pasal sponsor tweet tu.. aku dah join.. tapi, dia kira per click lah.. bukan berdasarkan bilangan follower kita.. kena upgrade to pro ke? haish.. sekarang ni baru dapat USD 0.48.. denaihati pernah cash out sponsortweet ke? dia kasi cek or bank in? :)

  3. ya menarik lah ikut business yang bukan scam tapi terbukti membayar seperti ini
    Entri terbaru Top SEO Marketing – Advantages E Commerce Offers YouMy Profile

  4. kapan bisa seribu saja follower aku

  5. nak try join income dari twitter. sejaka ade blackberry ni sng nak bertweet.
    Entri terbaru aleng – Jom ke AQUARIA KLCCMy Profile

  6. Dah join semua program yang tercatat dekat atas tu. Tu pun dapat tahu dari blog ni. Bro, TwitterViral tu berkesan dan selamat ker nak guna? risau juga sebab dier nak minta username dengan password kita. Nanti tak pasal2 akaun kita kena hack.
    .-= Steward John´s last blog ..Official Song of FIFA 2010 South Africa =-.

  7. Bro.. Ramai pula bloggers mempromosikan Dapatwang dekat blog saya.. Rupanya benda ni betul lah.. ni kena cuba nih… Bagus juga duit tu nanti boleh guna untuk bayar webhosting dengan broadband
    .-= Steward John´s last blog ..Botak itu seksi? =-.

  8. Alhamdulillah baru dapat 3 tweet dah approved dari churp2x.. join under denaihati r… huhuhu.. baru ada $1.00 hehehe :D

    Duit gak tu.. :D
    .-= AJ´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

Trackbacks

  1. […] JAKIM iaitu PAK HAILAM KOPITIAM dan JONKER WALK KOPITIAM.Webhosting blog terbaik @ServerfreakDapat Duit dari TwitterMenteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom menasihatkan umat Islam agar tidak […]

Artikel pilihan...close