Contest Hidup Seorang Blogger

Contest SEO datang lagi, mudah sahaja iaitu dipenghujung contest blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata laluan  “HIDUP SEORANG BLOGGER” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM300 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM150 setiap seorang. 5 entri paling popular mengikut pilihan blogger akan menerima hadiah bernilai RM100 setiap seorang.

Syarat-syarat contest “HIDUP SEORANG BLOGGER”

1. Terbuka kepada Blog 1Dunia yang mempunyai blog samada berbahasa Melayu atau English yang mempunyai PR 2 dan keatas.

2. Buat 2 entri wajib di blog ANDA dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER”. Kandungan entri adalah bebas dan kreatif serta jangan lupa backlink kepada Denaihati. Dua entri wajib mesti diterbitkan hanya pada 22/8 dan 29/8 sebelum jam 11.59pm.

3. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest ”HIDUP SEORANG BLOGGER“.

[ad#zaisuria]

4. Contest hanya untuk blog sahaja, website forum dan website umum tidak diterima, seandainya bukan blog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 blog teratas dikira sebagai pemenang.

5. Hanya blog yang berdaftar sahaja layak untuk ikut serta contest. Pendaftaran dibuka hingga 11.59pm, 21/8/2010.

6. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Tarikh tamat : 6/9/2010

Keputusan : Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest.

Sponsor : eQurban.com

Pertanyaan : Untuk mendapat update terkini contest sila subscribe, follow twitter dan follow facebook. Untuk bertanya terus melalui ruang komen, DM di twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru dan tolong Re TWEET ya.

Kepada yang nak beradu nasib, sila daftar di bahagian komen mengikut format ini:
Nama:
Blog:
Blog PR:

Senarai penuh peserta @ contest Hidup Seorang Blogger

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

[ad#Mangga 300]

---

  1. saya perlu dalami ilmu SEO untuk join contest DH yang akan datang. PR pun kene tingkatkan nampaknya
    Entri terbaru nasslimdiet2 – Teknik Jualan BerpengaruhMy Profile

  2. suatu saat, aku akan ikut kontes seo ini… semangat!
    Entri terbaru akbar – Option Arm Mortgage Loans- How do they workMy Profile

  3. suatu saat aku ingin ikut kontes seo…
    sekarang aku mau memperdalam seo dengan baik…
    sukses untuk blognya mas…

  4. postinganya keren, bisa saya taruh ga artikel ini di website saya? nanti saya link balik sumbernya

  5. Dah tak sabar nak tengok siapa yang akan diumumkan sebagai pemenang bagi contest ni.
    Entri terbaru Steward John – Amazing Race Asia Season 4My Profile

  6. tak sempat nak join dan tak layak nak joinla.
    Entri terbaru razis – Apa Kata Anda- Upin dan Ipin pun kena boikot di IndonesiaMy Profile

  7. post kedua saya tadi malam masih tersenarai sekarang sudah hilang
    http://smp3lembang.blogspot.com/2010/08/hidup-seorang-blogger_29.html

  8. seru nian kontesnya saling berburu untuk jadi page 1

  9. ni post pertama saya, sorry lupa nak add kat sini

    http://wanmus.com/hidup-seorang-blogger.html
    Entri terbaru wanmus – Download Laporan PERCUMA Jana Wang Dengan Twitter dan ChurpChurpMy Profile

Trackbacks

  1. [...] pun kekeringan ide. Kalau ada ide tidak berkesempatan pula untuk menulis entri begitulah cabaran kehidupan seorang blogger. Pernah aku terbaca mengenai Kak Jie menulis, jangan sesekali merungut kerana memilih jalan untuk [...]

  2. [...] Berani Untuk Gagal, banyak lagi pertandingan yang telah dianjurkan oleh Denaihati, antaranya ialah Hidup Seorang Blogger, Acer Aspire One dan paling terbaru ialah iPad 2 ni. Aku sangat-sangat menghormati sifatnya yang [...]

  3. [...] je terasa ingin menulis tajuk ala-ala contest yang dah lama tutup dari Denaihati. Sesekali berkongsi pengalaman hidup tak salah rasanya kan. Secara matematiknya si Zool telah [...]

  4. [...] : 11.59pm 21/8/2010 adalah tarikh akhir untuk mendaftar sebagai peserta contest SEO “Hidup Seorang Blogger“. Dah daftar ke??If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS [...]

  5. [...] yg tidak tersenarai sila maklumkan). Esok adalah hari yang penting untuk peserta contest SEO “HIDUP SEORANG BLOGGER” untuk entri wajib ke 2. Sekali lagi aku nak ulangi bahawa keywords yang digunakan untuk [...]

  6. [...] Seorang Blogger, contestShareAssalamualaikum dan salam 1Dunia, pejam celik contest SEO “HIDUP SEORANG BLOGGER” sudah semakin dipenghujungnya. Tepat pada jam 11.59pm 6/9/2010 waktu Malaysia dengan [...]

  7. [...] ini adalah entri wajib kedua ( yang terakhir ) untuk contest SEO – HIDUP SEORANG BLOGGER yang dianjurkan oleh saudara Denaihati yang pemurah dan hadiah ditaja oleh eQurban. Terima kasih [...]

  8. [...] mengenai contest hidup seorang blogger yang dianjurkan Denaihati sponsor oleh e-qurban.com ia sebenarnya banyak memberi ilmu yang manfaat kepada semua blogger [...]

  9. [...] Hidup Seorang Blogger, Penulis Jemputan, Senarai Page RankShareAssalamualaikum dan salam 1Dunia, Contest Hidup Seorang Blogger kini telah menghampiri peringkat seterusnya. Berdasarkan syarat yang telah ditetapkan, para peserta [...]

  10. [...] adalah sekadar memberi laluan kepada pertandingan SEO yang hampir tamat pada 6 September ini iaitu Contest Hidup Seorang Blogger yang dianjurkan oleh penaja Kotak Minda sendiri. Iaitu saudara Denaihati.com dengan hasil kerjasama [...]

  11. [...] kalau ada rezeki lebih, saya buat lagi contest. Tapi takdelah contest segempak Denaihati punya contest “Hidup Seorang Blogger”. Saya blogger biasa-biasa je. Bukan masanya lagi nak buat contest gempak seumpama tu. hehe Dari [...]

  12. [...] jua 29hb Ogos, hari wajib untuk peserta contest SEO HIDUP SEORANG BLOGGER menerbitkan artikel kedua. Contest SEO yang  menarik dianjurkan oleh Denaihati. Lagi dua hari [...]

  13. [...] atau Ikuta Toma ye geng-geng Ottoke sekalian. Tapi ini merupakan kesinambungan entri pertama Contest SEO HIDUP SEORANG BLOGGER anjuran Denaihati.com dan tajaan bersama eQurban.com. Untuk kontest ini, aku kompem tak menang [...]

  14. Life of a Blogger: HIDUP SEORANG BLOGGER says:

    [...] read my previous post regarding SEO contest: Hidup seorang blogger which is currently organize by denaihati. I wish I could participate, but my blog does not have the qualification that allows me to be one [...]

  15. [...] keluarga dan blog kesayangan.Alhamdulillah dapat juga aku membuat entri ke dua untuk contest HIDUP SEORANG BLOGGER yang dianjurkan oleh Bro [...]