Blog Denaihati punca phishing attack

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, mohon maaf di atas kelalaian aku blog Denaihati telah diklasifikasi sebagai site yang menjadi punca beberapa serangan phishing kepada Region Bank, USA. Amaran phishing attack sudah diterima sehari sebelum Google block blog Denaihati tetapi terlupa nak bertindak kerana kesibukan aktiviti Kembara Musafir Beijing. Terima kasih kepada Rakan Denaihati yang memberi maklumbalas melalui sosial media. Alhamdulillah dengan bantuan Serverfreak dan Eizil setelah beberapa jam Google telah mengaktifkan kembali blog Denaihati.

Dapat warning phishing attack

 

Betul lah kata bijak pandai pengalaman adalah guru yang terbaik. Ini sebahagian daripada ujian untuk jadi blog yang lebih berjaya. Insyallah aku akan buat entri khas supaya blog lain tidak terkena sebagaimana apa yang berlaku kepada blog Denaihati. Ketika entri ditulis blog Denaihati masih terkena Google slap semuga cepat kembali normal.


Spread the love

185 Comments

  1. Biasalah bro. manusia tidak lepas dari kelekaan.. semoga lepas ni .. dapat mengatasi lagi masalah ni.. kami rakan blogger sentiasa menyokong blog ini

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!