Bantahan Hina Nabi atau Kempen PRU13

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, di luar Malaysia berjuta umat Islam berdemo membantah hina Nabi dengan semangat jihad yang tinggi melampaui semangat politik. Mereka bersama-sama menentang filem “Innocence of Muslim” dan lukisan karikator Nabi Muhammad SAW.

Di Indonesia

Di Negara Arab

Di Pakistan

Di Malaysia memang tak dapat dipisahkan dengan politik … adakah politik lebih dari Islam sehingga tidak boleh dilupakan walaupun sesaat. Seharusnya kita membawa semangat Malaysia menentang penghinaan Nabi Muhammad dengan mengibarkan bendera Malaysia bukan bendera parti. Ada masa untuk berkempen PRU13 dan ada masa untuk kita bersama satu jemaah mempertahankan Islam dan Nabi Muhammad daripada diperlekehkan oleh musuh Islam.

;

Bukankah politiklah yang memporak perandakan dunia ini?

Nota : Tak nampak pulak bendera Parti Keadilan atau pemimpin Keadilan yang bersungguh menentang penghinaan Nabi.

Comments

  1. nurul says

    berpolitik politik la jugak, tapi jangan sampai soal agama di ketepikan.. sekarang la masanya kita bersatu untuk pertahankan agama kita..

  2. says

    assalamualaikum….warga sedunia..memang bnar nabi Muhamad tidak mngajarkan kita dgn pnuh kkrasan.kita lihat kmbali crita nabi wktu brhotbah.nabi d hina namun nabi tidak mmbalas dgn kasar. kita sadar btul nabi pasti bisa untuk lakukan itu.namun kita hnya manusia biasa..yg sgt brat untuk mncontohnya.

  3. says

    Saya share entry ni dlm fb saya. Ini link nya:nhttp://www.facebook.com/nur.azianie/posts/359656657444890?notif_t=share_comment
    Tapi saya nak paste komen individu tersebut di sini untuk pengetahuan semua:
    “sy ade diembassy us di hari jumaat. utk makluman penulis artikel tsbt, sy berjalan kaki berarak pulang bersama2 yb tian chua, yb sivarasa, yb nurul izzah & beberapa non muslim lain tanpa apa2 special escort maupun wartawan buat liputan. yb nurul izzah juga salah sorg yg masuk embassy us serahkn memorandum bantahan. mmg x dinafikan byk bendera pas, tp warna hijau & lambang bulan kan dah sinonim dgn simbolik islam.” – Wira