Think Quran jalin kerjasama dengan Karangkraf, WUIF, Karya Bestari

Spread the love

GOMBAK – Syarikat Think Osem Sdn Bhd yang membangunkan aplikasi pendidikan, Think Quran menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bersama Kumpulan Media Karangkraf, Yayasan Warisan Ummah Ikhlas (WUIF) dan Karya Bestari pada Ahad.

Kerjasama tersebut bertujuan memastikan umat Islam boleh memahami kandungan al-Quran dengan lebih mudah walaupun tanpa asas bahasa Arab.

Ia ditandatangani oleh Ketua Pegawai Eksekutif Think Osem Sdn Bhd, Datuk Abdul Radzeen Abdul Rahman; Pengerusi Kumpulan Karangkraf, Firdaus Hussamuddin dan Ketua Pegawai Eksekutif WUIF, Marhaini Yusoff.

Hadir sama, Ketua Aktivis Pertubuhan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan dan Ketua Pegawai Eksekutif Grup Sinar Karangkraf, Farah Hussamuddin di Auditorium Utama Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) cawangan Gombak, di sini.

Abdul Radzeen berkata, Think Quran dicipta supaya masyarakat dapat mengetahui tentang kepentingan membaca al-Quran dalam bahasa Arab.

“Pemahaman al-Quran yang dipelajari merupakan perkara yang mampu mengubah diri kita.”

“Saya harapkan kerjasama ini akan dapat memberi faedah kepada lebih ramai orang dalam mempelajari dan memahami al-Quran.

“Apa sahaja perkara yang dibincangkan untuk melaksanakan aplikasi ini, semoga semuanya ALLAH SWT permudahkan,” katanya.

Sementara itu, Pengasas WUIF, Datuk Hussamuddin Yaacub berkata, dengan kehadiran aplikasi berkenaan, usaha umat Islam untuk memahami kandungan al-Quran diharap dapat dipertingkatkan lagi.

“Cita-cita kami besar iaitu kami mahu kuatkan bangsa ini secepat mungkin, jadi dengan adanya kerjasama atau kolaborasi sebegini, ia lebih mudah direalisasikan.

“Kalau kita dapat pakejkan perkara ini, kita boleh sebarkannya supaya lebih ramai umat Islam ketagih untuk membaca al-Quran.

“Kalau ketagih dengan sesuatu perkara maksudnya mereka suka atau ia menyeronokkan. Tetapi kalau tidak faham dengan apa yang dibaca, bagaimana nak rasa seronok?” katanya menerusi rakaman video yang disiarkan.

Sinar Harian

Senergi Karangkraf dan Think Quran

Belajar bahasa Al Quran dengan mudah guna teknologi AI

  1. Bahasa Melayu @ https://app.thinkquran.com/?r=JKKKXFVM&l=ms&act=
  2. English @ https://app.thinkquran.com/?r=JKKKXFVM&l=en&act=
  3. Bahasa Indonesia @ https://app.thinkquran.com/?r=JKKKXFVM&l=in&act=
  4. Bahasa Turkish @ https://app.thinkquran.com/?r=JKKKXFVM&l=tr&act=

Klik di atas, daftar dan buat latihan sehingga mahir 31 perkataan insyaAllah kita akan rasai nikmatnya.

Think Quran

Klik untuk set appointment

bio.link/thinkquran


Spread the love

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!