Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Malaysia dan Negeri-Negeri di Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, syukur ALLAH SWT telah pilih kita untuk bertemu dengan Ramadhan bulan Rahmat, Bulan Pengampunan dan Bulan Pembebasan dari api neraka untuk tahun 1434H. Bulan puasa untuk merehatkan sistem penghadaman setelah dibebankan dengan berbagai makanan selama 11 bulan yang lain. Bulan untuk muhasabah diri dan meletakan diri pada landasan yang betul.

selamat-menyambut-ramadhan

Untuk paduan semua disertakan Jadual waktu Imsak dan Berbuka puasa Negeri-negeri seluruh Malaysia. Semuga jadual ini akan memudah dan melancarkan ibadah Ramadhan rakan blogger.

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri seluruh Malaysia mengikut Zon untuk tahun 2013/1434H – sumber

Kepada rakan blogger yang menggunakan platform WordPress boleh pasang plugin jadual waktu imsak dan berbuka seperti @ link. Dan jangan lupa baca larangan-larangan ketika berbuka puasa @ link.

SELAMAT BERPUASA SEMUGA AMALAN KITA DITERIMA DAN MENDAPAT REDHA ALLAH SWT.

Sudikan juga singgah :

Comments

Trackbacks

  1. […] Cinta Dari Kaabah Jadual Penerbangan Haji 2010 Jemaah Haji 2010 seruan suci Isra dan Mikraj hanya kisah dongeng Isra dan Mikraj pengajaran yang dilupai Wanita bertudung nampak peha Tips Pasti Berjumpa Malam Lailatul Qadar Muhasabah Ramadhan Buffet Ramadhan Hotel dan Restoran Malaysia 2011 Ramadhan bulan Rahmat, Pengampunan dan Pembebasan dari api neraka Bazar Ramadhan Seluruh Malaysia 2011 Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Malaysia dan Negeri-Negeri di Malaysia 1432H/2011M […]