Jailbreak iPad 2 dan iPhone 4 versi 4.3.3

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ramai Rakan Blogger yang tahu aku menggunakan iPad 2 dan iPhone 4 jadi ramai juga yang tanya bagaimana nak Jailbreak iPad 2 dan Jailbreak iPhone 4. Tak susah mana pun nak jailbreak kedua-dua gadget ini kalau rajin mencari informasi dan berani mencuba. Kalau pergi kedai mahu juga kena cekik berpuluh ringgit mungkin juga ratusan ringgit.

Aku bawakan video paling mudah untuk Jailbreak iPad 2, iPhone 4, iPhone 3GS dan iPod Touch versi 4.3.3 untuk rujukan Rakan Blogger.

Kepada Rakan Blogger yang dah ada pengalaman Jailbreak gadget anda tu jom kongsikan pengalaman untuk ilmu kita bersama.

---

  1. dah taip adress…takder keluar install pun

  2. aku x jdi jailbreak hr tu,sbb dia kata(supplier) akan hilan warranty,betul ke?
    Entri terbaru Shack – Rupa Mayat Makhluk AsingMy Profile

  3. Finally! So great! iPad 2 finally had been jailbroken! So many new opportunities!

  4. Do you want to launch highly converting wordpress squeeze pages that convert your website visitors into paying subscribers? Discover the hidden secret plugin at http://www.wordpresspluginsqueezepage.com/

  5. Haritu tanya kat kedai RM100 kalu nak jailbreak… cekik kedarah betulkan?

  6. aku pakai gadjet ni juga ipad n iphone4 tp masa p center apple ni,dorang kata kalau masih warranty jgn pasang jailbreak sbb kemungkinan jaminan akan hilang sekiranya timbul masalah..| seronok layan 2 gadjet tp memang material la..bnyk kluar duit klu layan semua apps yg diminati.

  7. ish..bila lah nak merasa pakai iphone n ipad ni…huhu
    Entri terbaru aibat – Kindle Fire – AmazonMy Profile

  8. wow…mmg makin cangih^^

  9. saya pakai android jer, hhehe

  10. Jailbreak pun tak tahu sebab tak guna barangan Apple.. Kalau pasal platform Bada tu mungkin tahulah sikit2.. hehe

  11. Apa guna jailbreak kalau benda yg free tu semua harta orang kan? Saya tak jailbrake lagi. Masih pertahankan prinsip diri.
    Entri terbaru Cikgu Hairul – 2 Kategori Benda Free Dalam InternetMy Profile

  12. akubiomed
    Saya JailBreak buat sendiri dengan merujuk Low Yat forum.

    kira dah terer lah ni. hehehe
    Entri terbaru manmala – Sony NWZ-A860My Profile

  13. denaihati
    Boleh download semua plugin free.

    oh mcm tu fungsi jailbreak ni. xtau pula
    Entri terbaru manmala – Sony NWZ-A860My Profile

  14. nampak senang je tu
    Entri terbaru wazy – Mumble less Monday #12 : Ubuntu DragonMy Profile

  15. nanti ada ipad leh lah buat…hehehehe
    Entri terbaru hafizal – AirAsia X tawar tambang murah | Air AsiaMy Profile

Artikel pilihan...close