Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

iPad baru

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pada mulanya ramai yang menjangka iPad 3 akan dilancarkan kemudian keluar pula berita katanya iPad HD. Akhirnya Apple secara rasmi melancarkan the new iPad atau iPad baru. Ramai Rakan Blogger dah membuat liputan secara detail iPad baru antaranya Ariffshah dan Amanz. Dalam pasaran sekarang memang ada macam-macam tablet selain iPad baru jadi kepada yang pening nak pilih mana satu mungkin entri “Perbandingan iPad baru dan tablet lain” boleh membantu.

Joom kita tengok video review ringkas iPad baru :

Selepas menonton video review iPad baru aku dah buat keputusan untuk mengantikan iPad 2 kepada iPad baru. Kalau tak tukar sekarang pasti harga iPad 2 akan jatuh merudum akhirnya. Tapi bila lah agaknya tarikh iPad baru Malaysia akan dilancarkan. Harga iPad baru sama dengan harga iPad 2 ketika dilancarkan manakala harga iPad 2 telah diturunkan RM300.

Akhirnya iPad baru Malaysia dilancarkan juga bermula pada 20/4/2012. Harga iPad baru Malaysia bermula dari RM1499. Untuk detail harga bolehlah terjak ke blog teknologi Amanz.my.

iPad baru

Antara analisa paling menarik aku baca tentang iPad ialah “Apple doesn’t want the iPad to be put into the PC category because it’s limited and decaying. The PC people don’t want the iPad to be put into their category because it makes them look even worse. But again, 5 years from now, which will be your main personal computing device? That’s all that matters“.

---

  1. iPad kapan aku bisa memilikimu karena aku sangat memimpikanmu
    Entri terbaru munir ardi – Selamat Tahun Baru Google Doodle Hari iniMy Profile

  2. Ipad adalah produk teknologi yang sedang menjadi trends dan banyak dicari oran pula
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Cara Menyusui Yang BenarMy Profile

  3. Saya gapunya Ipad :(
    Entri terbaru Faiz Share – Ramalan Bintang Zodiak 5 Juli 2012My Profile

  4. Menikmati sajian The New Ipad tapi belum bisa dimiliki sampai dengan hari ini, semoga saja suatu hari nanti, amin.
    Entri terbaru Mas Gie – Creating History Together With ArenaBetting Piala Eropa 2012My Profile

  5. masih sementara mencuba iPad 2… belum ada duit untuk upgrade ke New iPad..
    Entri terbaru Bang Iwan – Cinta di Saku CelanaMy Profile

  6. Salam.
    Ini adalah salah satu gadget impian yang belum terpenuhi oelh saya, insyaallah suatu hari nanti jika diberi rezeki oleh ALLAH saya ingin membeli.
    Entri terbaru Mas Gie – Betwin188.com Agen Bola Terbaik Dukung Anti Rasisme EURO 2012My Profile

  7. kalau tak baca entri ni, memang tak tahu lah ada iPad baru..hurmm..
    Entri terbaru dzuandiey – Duit ChurpChurp di Kenny Rogers RoastersMy Profile

  8. Flashback trojan: Ancaman virus terbesar 2012 bagi pengguna Mac. Artikel sepenuhnya – http://www.gombug.net

Trackbacks

  1. […] Dalam acara peluncuran Rabu di Yerba Buena Center for Arts San Francisco, para eksekutif Apple hanya menyebut produk terbarunya itu dengan nama iPad generasi ketiga atau the new iPad. […]

Artikel pilihan...close