Zacheela Dot Com

Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Emas pelaburan bijak yang perlukan ilmu

Emas pelaburan bijak yang perlukan ilmu

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, budget 2013 telah umumkan berbagai bantuan seperti BR1M, bonus untuk penjawat awam, bantuan pendidikan, boucar buku, rebet smartphone dan sebagainya hanya bantuan sementara. Harga barang pasti akan terus naik dengan pergolakan ekonomi dunia yang tak nampak bila akan berakhir. Jadi mulai sekarang kita hanya ada dua pilihan iaitu bagaimana nak tambah […]
iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA

iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dah ramai yang mencari iPhone 5. Terima kasihlah pada sahabat aku yang sudi hadiahkan iPhone 5 … jasa mu tak akan ku lupakan. Aku tertanya-tanya dari mana sahabat aku ni dapat iPhone 5 yang hanya khabarnya akan dilancarkan oleh Apple Malaysia akhir Oktober. Setelah ditelik-telik rupanya sahabat aku dapat iPhone 5 […]
Kisahnya Secebis Hati part 3

Kisahnya Secebis Hati part 3

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, kita sambung lagi cerita bersiri “Kisahnya Secebis Hati“. Bagi yang belum baca boleh klik Part 1 dan Part 2. Kepada Rakan Blogger dan mereka yang teringin membantu joom tolong promosikan bisnes isteri beliau – Bunga Telur Teddy Bear. Pesakit Bengkak Hati : Allahyarham Adik Mohd Yohitt Bin Mohd Farhan Kutty Krishnan […]
Arsenal vs Chelsea EPL 2012/13 Week #6

Arsenal vs Chelsea EPL 2012/13 Week #6

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, EPL 2012/13 Week #6 memang mencabar. Kemenangan Arsenal kepada Coventry City 6 -1 untuk English League Cup 2012/13 bukanlah bekalan terbaik untuk menentang Chelsea sebuah pasukan yang ramai pemain superstar. Chelsea masih kekal di tempat pertama setelah lima minggu EPL 2012/13 dengan prestasi yang konsisten berbanding pasukan gergasi yang lain. Arsenal […]
Budget 2013 yang menarik

Budget 2013 yang menarik

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, beza orang yang berjaya dengan yang tidak berjaya sangat jelas. Orang berjaya sentiasa berfikiran positif dan melihat budget 2013 sebagai peluang manakala orang tidak berjaya akan terus mencari kesalahan. Orang politik pembangkang pastilah akan terus membangkang dan politik menyokong akan terus menyokong. Kita pula mesti pandai mencari peluang. Banyak insentif budget […]
Emas Dan Perak sumber income menampung kenaikan harga barang

Emas Dan Perak sumber income menampung kenaikan harga barang

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, menjelang pembentangan budget 2013 semakin ramai rakyat mengeloh dengan kenaikan harga barang yang menghimpit kehidupan. Ini pendapat peribadi walaupun siapa yang memerintah harga barang tidak akan dapat diturunkan seperti dahulu walaupun apa sahaja janji pilihanraya. Harga barang terutama harga komuditi ditentukan oleh pasaran dunia jadi kalau harga dipasaran dunia naik macam […]
Budget 2013 idea Blogger untuk PM @NajibRazak

Budget 2013 idea Blogger untuk PM @NajibRazak

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang benar jauh berjalan luas pandangan. Setelah mengembara berbagai negara dari Asia ke Europe baru terasa cadangan budget 2012 untuk meningkatkan gaji minima macam tak sesuai je. Daripada pemerhatian semakin maju sesebuah negara maka rakyat tempatan sudah semakin kurang berminat untuk bekerja dalam sektor tertentu. Kekosongan ini akan diisi oleh pekerja […]
Adam Dan Hawa Episod Penuh

Adam Dan Hawa Episod Penuh

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, peeeh dah lama aku tak terjebak dengan drama TV selepas Nur Kasih. Sibuk dengan berbagai urusan online dan offline mana ada masa nak mengadap TV melainkan menonton game Arsenal. Entah macam mana kali ini aku tersangkut pulak dengan drama Adam dan Hawa tapi taklah mengadap TV. Kali ini aku mengadap blog […]
Arsenal vs Coventry English League Cup 2012/13 Round 3

Arsenal vs Coventry English League Cup 2012/13 Round 3

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang seru itu perkataan yang boleh dikatakan melihat perlawanan Manchester City vs Arsenal yang berkesudahan seri 1 – 1. Kaki memang bergetar melihat setiap serangan kedua-dua pasukan yang agak seimbang dan penuh dengan aksi menarik serta mendebarkan. Jaringan¬†Laurent Koscielny¬†sememangnya melegakan Arsenal Fan dan mengekalkan rekod tanpa kalah. Melihat prestasi Arsenal menentang […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media

Artikel pilihan...close