Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

WordPress 3.0 please update now

WordPress 3.0 please update now

Salam 1Malaysia, dalam dashboard aku baru keluar arahan terbaru “Click Here to Automatically Upgrade WordPress to latest Version 3.0. WordPress 3.0 is available! Please update now.” Video dari Youtube ini boleh dijadikan panduan kepada yang baru tahu kewujudan WordPress 3.0. Aku pun nak ambil lebih masa nak study hard supaya tidak tersilap langkah. Aku pun […]
Kembara kasih sayang dari Segamat ke Batam

Kembara kasih sayang dari Segamat ke Batam

Salam 1Malaysia, kesibukan bersama keluarga dalam acara kembara cuti sekolah menyebabkan kurangnya masa untuk bersama Denaihati.com. Dari kejauhan masih ada masa sesekali sekala melihat komen teman-teman melalui iPhone tetapi tak mampu nak reply kesemuanya. Selama 2 minggu ini kami sekeluarga bergerak dari ke Segamat, Kuala Lumpur, Sabak Bernam, Tanjung Piandang, Lumut, Klang, Shah Alam, Bukit […]
Video Robert Green yang mengecewakan peminat England seluruh dunia

Video Robert Green yang mengecewakan peminat England seluruh dunia

Salam 1Malaysia, FIFA World Cup 2010 sudah bermula. Sehingga entri ini ditulis demam piala dunia tidak begitu memukau apabila daripada 6 perlawanan 4 berakhir dengan seri. Bagi aku gol yang paling menarik setakat ini adalah jaringan pemain Afrika Selatan ketika seri dengan Mexico. Gol terpantas ketika ini adalah jaringan Steven Gerrard pada minit ke 4 […]
FIFA World Cup 2010 demam BOLA bermula

FIFA World Cup 2010 demam BOLA bermula

Salam 1Malaysia, 1Dunia tahu hari ini bersamaan 11/6/2010 bermulanya FIFA World Cup 2010 yang menjadi gelanggang kepada 32 pasukan bola sepak negara yang tersohor beradu tenaga dan nasib sehingga 12/7/2010. Pasti kadar trafik jalanraya akan berkurangan terutama ketika perlawanan pasukan pilihan kerana kaki bola akan melepak depan TV mengobeskan badan dengan berbagai makanan ringan dan […]
Ijtimak Malaysia 2010 di Masjid Sri Petaling

Ijtimak Malaysia 2010 di Masjid Sri Petaling

Salam 1Malaysia, aku ingin kongsikan pesanan dari seorang sahabat untuk perhatian dan juga tindakan kita semua : “Setelah kita menghabiskan masa atas kerisauan dunia apa kata kita hadir dalam program Ijtimak yang akan berlansung pada 11 – 13 Jun 2010 di Masjid Sri Petaling … tak mampu3 hari mungkin beberapa hari … atau beberapa jam […]
Peperiksaan UPSR kian dekat begitu juga SPM dan STPM.

Peperiksaan UPSR kian dekat begitu juga SPM dan STPM.

Salam 1Malaysia, kembara cuti sekolah kami sekeluarga singgah di rumah mertua di Sabak Bernam. Petang ni kalau tiada aral bapak mertua ajak ke Perak ziarah anaknya yang dah lama tak balik. Semenjak dua menjak ada iPhone 3GS ni tak risau sangat kalau nak travel sebab di mana sahaja ada line CELCOM pasti boleh online. Dalam […]
iPhone 4 – gadget terbaru yang mengiurkan

iPhone 4 – gadget terbaru yang mengiurkan

Salam 1Malaysia, aku bukanlah manusia yang terlalu obses dengan handphone seperti beberapa teman aku yang sering bertukar handphone mengikut trend. Mula menggunakan handphone Ericsson pada tahun 1996 dan kemudian berhijrah ke brand Nokia. 2 daripada handphone Nokia aku berakhir apabila dicuri ketika rumah aku dipecah masuk. Pada 2006 aku mula menggunakan 2 handphone Nokia dan […]
Kembara cuti sekolah Jun 2010

Kembara cuti sekolah Jun 2010

Salam 1Malaysia, terima kasih kepada semua yang memberi sokongan, cadangan dan motivasi bila PR denaihati jatuh dari PR4 ke PR0. Nasib yang sama juga menimpa Neodmarco (PR2 ke PR0) dan Menteil (PR3 ke PR0) sabar je la ya, ni semua ujian kecil dalam proses untuk mencapai kejayaan yang lebih besar. Semuga semua cadangan dan teguran […]
Kejatuhan Google Page Rank suatu pengajaran

Kejatuhan Google Page Rank suatu pengajaran

Salam 1Malaysia, entri Google update Page Rank ke mendapat perhatian. Mengikut Ariffshah dalam entri khasnya Update Google Jun 2010 memang betul Google sedang update. Berdasar pemeriksaan Kulanzsalleh melalui entrinya Bagaimana Mengetahui Google kenakan penalti ke atas blog tiada error untuk blog denaihati dan ini bermakna kejatuhan PR denaihati bukan kerana Google slap seperti tekaan Fitrihad.com. […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media

Artikel pilihan...close