Siapa Jutawan Online Malaysia

Dalam dunia blog ni ramai kawan-kawan kita yang sukses buat duit secara online samada di Malaysia juga di seluruh dunia. Di Malaysia ada yang mendapat pendapatan sehingga belasan dan puluhan ribu RINGGIT sebulan.

Berikut ada senarai Top 10 Make Money Online Dunia
1. Problogger
2. Shoemoney
3. Daily Blog Tips
4. Dosh Dosh
5. JohnChow
6. Entrepreneurs Journey
7. Performancing
8. Blogstom
9. Blogging Tips
10.Blogsessive
nota : Senarai Top 100 Make Money Online

Sebagai contoh JohnChow berjaya mengumpul pendapatan sebanyak USD40,125.99 pada June 2008. Beliau mula buat duit secara online pada awal 2005. Apa yang kita boleh belajar dari mereka yang berjaya adalah kesabaran membina BRAND atau jenama. Nama-nama seperti JohnChow, Prologger, DoshDosh dan lain-lain telah menjadi suatu jenama yang terkenal satu dunia. Beribu-ribu blogger melawat blog mereka setiap hari.

Di zaman kegawatn ekonomi ini Make Money Online merupakan suatu peluang untuk semua rakyat Malaysia yang sedang mencari sesuatu. Ramai yang telah berjaya dan ramai juga yang gagal dan putus asa di separuh jalan. Apa yang perlu adalah kerjasama antara blogger untuk memastikan kita semua berjaya. Kejayaan tidak boleh dikecapi dengan bekerja sendirian. Kejayaan bersama dengan bekerja dalam suatu pasukan.

Aku pun baru belajar nak buat duit secara online, baru join beberapa program yang dicadangkan oleh Top Blogger. Kepada yang berminat nak buat duit secara online joom kita fikir-fikir idea kreatif untuk menandingi mereka yang telah berjaya.

[ad#advertlets336]

39 Comments

  1. hmm nak tau website ni betul ketak apepun percuma macam diorang iklankan barangan diorang jee..leh xplain..tp ku regsiter je psal free
    hahaha…

  2. dya nk try jugak join tp cam ragu2 la ngan program sebegini….sesetgh kate kbnykannya adalah tidak halal..so cane tu? ada sape2 nk tlg betulkn?
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

  3. betul tu steward..rezeki yang halal…yg penting kite berusaha…rezeki semua ketentuan ILAHI… usaha tangga kejayaan…x rugi mencube dunia blog ni…saya pun baru start thn ni atas ajakan rakan yg dah agak stabil dgn adsensenya…tp as for new comers focus saya at this moment is on learning and digging more knowledge first! and eventually until today..i find that byk info yg sy bleh blajar dari blog2 entri ni..bkn setakat cari duit extra jek! 😉
    .-= alin´s last blog ..Template Blog Yang Baru… =-.

  4. Bro yang penting kekayaan tu semuanya datang dari sumber yang halal. Tapi bila dah kaya, jan lupa sumbangkan sesuatu kepada komuniti terutamanya orang yang kurang bernasib baik.
    .-= Steward John´s last blog ..Rumah Kedua? =-.

  5. Kadang terfikir pula sejenak. Macam mana JohnChow ni boleh naik gitu. Sehari cuma ada 24jam, takkan tak tido2 semata2 berblogging?
    .-= Steward John´s last blog ..Rumah Kedua? =-.

    1. @zuhaini, Tak boleh dipertikaikan lagi.. Para bloggers memang dah kenal nama John Chow nih. Kalau dekat Malaysia mesti orang kenal KennySia. Nak juga jadi macam dorang ni..
      .-= Steward John´s last blog ..Rumah Kedua? =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!