Reading vs Arsenal EPL 2012/13 Week #17

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, gempar satu dunia apabila Arsenal tewas tendangan penalti 2-3 kepada Bradford disuku akhir Capital One Cup. Apabila kalah sahaja satu dunia mengeluarkan komen pedas dan mengutuk Arsene Wenger. Kepada yang menyaksikan perlawanan tersebut pasti telah melihat kesungguhan pemain untuk menang.

Reading vs Arsenal - Sumber Google

Memang tidak dapat dinafikan prestasi sekarang adalah prestasi paling buruk Arsenal sepanjang Arsene Wenger mengurus Arsenal. Pasti ramai yang mengaru kepala kerana pemain Arsenal ramai yang superstar tetapi tidak dapat menunjukkan prestasi yang diharapkan … mana salahnya? Daripada analisa aku kemerosotan Arsenal bermula apabila Jack Wilshere mula mengambil tempat kesebelasan utama mengantikan Aaron Ramsey.

Arsene Wenger - Sumber Google

Mungkinkah Jack Wilshere masih tidak dapat bermain dengan baik bersama Cazorla, Artete dan Podolski? Aku cadangkan Arsene Wenger mengekalkan kombinasi lama untuk memastikan prestasi Arsenal kembali menyerlah. Walaupun tewas Capital One Cup Arsenal masih ada peluang untuk Champions League, FA Cup dan EPL. Paling penting memastikan Arsenal berada di top 3 EPL untuk layak ke Champions League 2013/14.

Reading vs Arsenal - Sumber Google

Perlawanan menentang Reading pasukan tercorot EPL sangat penting. Kemenangan menentang Reading akan melonjakkan Arsenal kekedudukan yang lebih baik EPL dan ini pasti menambahkan keyakinan penyokong. Aku yakin Arsenal akan dapat melalui masa susah untuk menjadi pasukan terkuat EPL suatu hari nanti.

Keputusan Reading vs Arsenal : 2 – 5

Live Reading vs Arsenal@ Astro Supersport 831 tarikh 18/12/12 jam 3.45 am waktu Malaysia.

Live Streaming Reading vs Arsenal @ Goal.com.

Live di Stadium Twitter dengan hashtag #Arsenal

KEPUTUSAN EPL 2012/13 WEEK # 17

Sunderland vs Reading : 3 – 0

Newcastle vs Manchester City : 1 – 3

Chelsea vs Southampton : 0 – 0

Manchester United vs Sunderland : 3 – 1

Norwich vs Wigan : 2 – 1

Stoke vs Everton : 1 – 1

Liverpool vs Aston Villa : 1 – 3

QPR vs Fulham : 2 – 1

Tottenham vs Swansea : 1 – 0

West Brom vs West Ham : 0 – 0

53 Comments

  1. Saat ini, Arsenal menempati peringkat kelima dengan 27 poin. Mereka hanya tertinggal dua poin dari dua tim di atasnya: Chelsea dan Tottenham Hotspur. Artinya, kemenangan atas Wigan hanyalah pra syarat bagi Arsenal untuk menghuni tiga besar.
   Curahan rasa Bang Iwan @ ..Selamat Hari IbuMy Profile

   1. Semua itu bisa tercapai jika Tottenham gagal mengalahkan Stoke City pada hari yang sama dan Chelsea gagal meraih tiga poin saat menghadapi tim yang sedang naik daun, Aston Villa,
    Curahan rasa Bang Iwan @ ..Selamat Hari IbuMy Profile

     1. Santi Cazorla, menjadi tumpuan alur serangan Arsenal. Tiga gol melawan Reading membuat Cazorla semakin diandalkan pelatih Arsene Wenger. Untuk ujung serangan, Lukas Podolski menjadi ancaman utama tuan rumah.
      Curahan rasa Bang Iwan @ ..Selamat Hari IbuMy Profile

      1. Namun, jangan lupakan bomber asal Prancis, Olivier Giroud. Duel melawan Wigan merupakan momen penting bagi Giroud untuk kembali ke performa terbaiknya setelah absen lantaran cedera.
       Curahan rasa Bang Iwan @ ..Selamat Hari IbuMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!