Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, syukur ALLAH SWT telah pilih kita untuk bertemu dengan Ramadhan bulan Rahmat, Bulan Pengampunan dan Bulan Pembebasan dari api neraka untuk tahun 2013/1434H. Ramadhan bulan untuk merehatkan sistem penghadaman setelah dibebankan dengan berbagai makanan selama 11 bulan yang lain. Bulan untuk muhasabah diri dan meletakan diri pada landasan yang betul setelah tersalah fokus terlebih dunia sepanjang 11 bulan yang lepas.

Niat Berpuasa Bulan Ramadhan

Niat Berpuasa Bulan Ramadhan

Niat Berbuka Puasa

Niat Berbuka Puasa

Untuk paduan semua disertakan Jadual waktu Imsak dan Berbuka puasa Negeri-negeri seluruh Malaysia 2013. Semuga jadual ini akan memudah dan melancarkan ibadah Ramadhan Rakan blogger. Lebihkan doa kita sebelum berbuka puasa dan sebelum bersahur insyallah ALLAH SWT mendengar doa kita.

Kepada Rakan Blogger yang menggunakan platform Blogspot dan WordPress boleh pasang plugin Waktu Solat untuk countdown waktu imsak dan berbuka puasa mengikut kawasan anda. Dan jangan lupa baca larangan-larangan ketika berbuka puasa @ link.

Kepada yang mencari lokasi menarik untuk Buffet Ramadan bolehlah klik entri “Buffet Ramadhan Hotel dan Restoran Malaysia“.

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri seluruh Malaysia mengikut Zon untuk tahun 2013/1434H – sumber

 

Comments

 1. says

  selamat berpuasa..semoga kita semua dapat tingkatkan amalan kita yang kemudiannya akan diterima Allah..moga² rezeki kita semakin murah hendaknya 😉
  Entri terbaru cikgu naman – Bubur lambukMy Profile

 2. says

  saya tertarik dengan isu yang dipaparkan pada tahun 2008 iaitu matlamat hidup. Jika diizinkan, bagaimana sebolehnya supaya isu tersebut terus diketengahkan sehingga hari kiamat atau hari kematian.

  Mungkin tuan boleh menyediakan satu ruangan supaya kita dapat berkongsi dan membina arah tuju perjalanan yang singkat sepanjang berada di dunia ini.

  Perkara ini juga boleh diselitkan dengan isu ‘duit’ di akhirat nanti.

  salam hormat.
  Entri terbaru bLog Juga – The most popular pages on the webMy Profile

Trackbacks