Trafik Blog 2011 Dalam Kenangan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, masih ingat lagi dengan entri “Guna Duit Dapat Trafik Cara Yang Hina” kritik cara blog Denaihati menggunakan insentif tunai untuk meningkatkan trafik. 2011 juga berlaku polimik apabila ada Blogger yang menuduh Blogger lain “Blogger Traffic Hunter” kerana menulis isu panas cerita peribadi yang belum tentu kesahihannya. Prinsip aku mudah daripada aku bayar iklan yang belum tentu hasil trafiknya baik aku kongsikan duit dengan Rakan Blogger yang setia bersama melalui insentif tunai dan contest .. kan itu Win Win Situation. Selain tu Tips “20 Cara Meningkatkan Trafik Blog” aku gunakan secara maksimum untuk meningkatkan trafik blog 2011.

Berbanding “Statistik Trafik Blog 2010” memang ada banyak peningkatan. Berikut statistik blog Denaihati untuk tahun 2011.

  • Unique Visitors : 0.8 juta
  • Number of visits : 1.1 juta
  • Pageviews : 20 juta
  • Hits : 40 juta

Data Dari Google Analytics

Data Dari CPanel

Paling menarik dengan ada blog Denaihati versi mobile trafik mobile telah meningkat berlipat kali ganda daripada tahun 2010 dan majoriti menggunakan iPhone, iPad dan Samsung.

Data Dari Google Analytics

Top 10 entri berdasarkan trafik pula adalah :

  1. Insentif tunai untuk setiap trafik ke blog denaihati
  2. Apple iPad 2 Malaysia untuk teman setia
  3. Semak Saman Trafik Online dan Sms
  4. iPad 2 tugasan khas
  5. Dua Kopitiam yang ada sijil halal daripada JAKIM
  6. Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Malaysia 2011
  7. Semak Saman Trafik Online
  8. Pengalaman main dengan jiran
  9. Suami Curang ketika Isteri Mengandung
  10. Gerhana Bulan Penuh dan Solat Sunat Kusuf

Yang paling ramai tanya sejak dua menjak ini adalah Top 10 Referral 2011 untuk blog Peribadi. Sebagai tanda terima kasih kepada Top 10 blog memberi trafik kepada blog Denaihati terima kasih tajaan Rakan Niaga eQurban kerana sudi memberi kembali kepada Rakan Blogger yang rajin berusaha dengan bermacam cara. Senarai top 10 dan sedikit insentif tunai tanda terima kasih.

  1. Yanmieonline.com – RM500
  2. Smp3lembang.blogspot.com – RM300
  3. Ariffshah.com – RM200
  4. Amriawan.blogspot.com – RM100
  5. Kulanzsalleh.com – RM100
  6. Lizarazak.com – RM100
  7. Eyriqazz.com – RM100
  8. Syahrilhafiz.com – RM100
  9. Blog.Mohdisa.com – RM100
  10. pendekarberkuda.org – RM100

Kepada semua Top 10 Blog Paling Banyak Memberi Trafik 2011  sila tinggalkan nama penuh, no akaun, no kad pengenalan dan jumlah hadiah yang dimenangi ke saya [at] denaihati [dot] com. Sila maklumkan sekiranya ingin infaq hadiah yang dimenangi kepada Tabung Wakaf Kemboja.

Kepada yang tidak tersenarai anda semuga juga hebat insyallah 2012 jangan lepaskan peluang. Dimaklumkan juga Program Insentif Tunai untuk setiap Trafik ke blog Denaihati masih diteruskan untuk tahun 2012.

Semuga 2012 trafik blog Denaihati akan berlipat kali ganda kerana ianya pasti akan memberi manafaat yang banyak kepada trafik blog Rakan Blogger yang setia bersama.

---

  1. walaweh.800k lebih UV…gerek
    Entri terbaru Master Zuheir – TAKE ACTION Lah Yang Membezakan Aku Dengan Pencipta FacebookMy Profile

  2. belum klaim lagi reward ini
    Entri terbaru Munir ardi – How to Get Started Affiliate MarketingIn 6 Easy StepsMy Profile

  3. seronoknya dapat insentif dari DH….
    saya bila lah nak dpt?
    Entri terbaru Nana – BercumbuMy Profile

  4. Sukses buat DenaiHati, salut buat Hasil Result nya.
    Entri terbaru Ibang S R – Best CribsMy Profile

  5. pedulikan cakap2 org bro.. yg penting niat kita tu baik.. :)
    Entri terbaru Farish Ishak – Doa untuk mendapatkan anak solehMy Profile

  6. bagi aku bro..kalau kita nak tabur duit ke, kisah peribadi ke..asalkan tak menyusahkan orang dan tidak melanggar undang-undang sudah la..
    Entri terbaru segalabenda – Perbezaan cikgu dahulu dengan cikgu sekarangMy Profile

  7. selamat atas DH yg mempunyai trafik tinggi…bagaimana tips nya supaya bisa dapt trafik tinggi itu ??
    Entri terbaru Sewa Ruang Kantor Jakarta Murah – Sewa Ruang Kantor Jakarta MurahMy Profile

  8. trafik yg banyak sekali…salah satu daya tariknya yaitu insentif itu…
    Entri terbaru Sewa Ruang Kantor Jakarta Murah – SEO masih jadi andalan sebagai Tenaga MarketingMy Profile

  9. Mmmmmm,, aku tak paham apa yg korang visit tu huhuhu

  10. Ecara Fashion
    Dari refer Puan Bee, terjumpa blog yang hebat ini pada hari ini.
    Tahniah. Selepas melayani beberapa page DH, memang bolg ini diisi dengan pelbagai info yang menarik dan berguna. Boleh dijadikan teladan untuk blogger2 lain . Akan singgah selalu untuk mendapatkan info2 terkini.
    Tahniah sekali lagi, maju jaya untuk Tahun 2012 dan seterusnya
    Entri terbaru Ecara Fashion – Foldable Angry Bird Bottle

    Entri terbaru Ahmad Hati – Hadiah Tunai Sepanjang 2011 dari Denaihati.comMy Profile

  11. Memang superb lah Denaihati.com
    Entri terbaru Ahmad Hati – Hadiah Tunai Sepanjang 2011 dari Denaihati.comMy Profile

  12. Hotel Murah di Jakarta via klikHotel.com
    Adrian Firmansyah | Blogger Newbie dari Bekasi

    Wahhh pengunjung deniahati sangat banyak, adakala yang tinggi membantu yang kecil seperti saya, insyaallah allah akan membalas orang yang baik hati dan ikhlas .. kunjungi blog aku yaa :)
    Entri terbaru Hotel Murah di Jakarta via klikHotel.com – 7 Hewan Eksotis Bisa Membunuh Secara DramatisMy Profile

  13. trafiknya luar biasa . ternyata pengunjung dehaiti.com sangat banyak.
    Entri terbaru alpian – Mobil Baru Tahun 2012My Profile

  14. Ngasih traffic dapat duit. hebat juga tuh strateginya. Pasti pendapatannya lebih dari ini ya ? minta tipsnya dunk :-p
    Entri terbaru oceanoffish.blogspot.com – 10 Nilai-nilai Sam WaltonMy Profile

  15. Wow, traffic DH sangat luar bisa. Kapan ya blog saya bisa kayak DH ini? Sukses selalu mas
    Entri terbaru Adrian Firmansyah | Blogger Newbie dari Bekasi – Adrian Firmansyah | Blogger Newbie dari BekasiMy Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close