Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Trafik Blog 2011 Dalam Kenangan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, masih ingat lagi dengan entri “Guna Duit Dapat Trafik Cara Yang Hina” kritik cara blog Denaihati menggunakan insentif tunai untuk meningkatkan trafik. 2011 juga berlaku polimik apabila ada Blogger yang menuduh Blogger lain “Blogger Traffic Hunter” kerana menulis isu panas cerita peribadi yang belum tentu kesahihannya. Prinsip aku mudah daripada aku bayar iklan yang belum tentu hasil trafiknya baik aku kongsikan duit dengan Rakan Blogger yang setia bersama melalui insentif tunai dan contest .. kan itu Win Win Situation. Selain tu Tips “20 Cara Meningkatkan Trafik Blog” aku gunakan secara maksimum untuk meningkatkan trafik blog 2011.

Berbanding “Statistik Trafik Blog 2010” memang ada banyak peningkatan. Berikut statistik blog Denaihati untuk tahun 2011.

  • Unique Visitors : 0.8 juta
  • Number of visits : 1.1 juta
  • Pageviews : 20 juta
  • Hits : 40 juta

Data Dari Google Analytics

Data Dari CPanel

Paling menarik dengan ada blog Denaihati versi mobile trafik mobile telah meningkat berlipat kali ganda daripada tahun 2010 dan majoriti menggunakan iPhone, iPad dan Samsung.

Data Dari Google Analytics

Top 10 entri berdasarkan trafik pula adalah :

  1. Insentif tunai untuk setiap trafik ke blog denaihati
  2. Apple iPad 2 Malaysia untuk teman setia
  3. Semak Saman Trafik Online dan Sms
  4. iPad 2 tugasan khas
  5. Dua Kopitiam yang ada sijil halal daripada JAKIM
  6. Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Malaysia 2011
  7. Semak Saman Trafik Online
  8. Pengalaman main dengan jiran
  9. Suami Curang ketika Isteri Mengandung
  10. Gerhana Bulan Penuh dan Solat Sunat Kusuf

Yang paling ramai tanya sejak dua menjak ini adalah Top 10 Referral 2011 untuk blog Peribadi. Sebagai tanda terima kasih kepada Top 10 blog memberi trafik kepada blog Denaihati terima kasih tajaan Rakan Niaga eQurban kerana sudi memberi kembali kepada Rakan Blogger yang rajin berusaha dengan bermacam cara. Senarai top 10 dan sedikit insentif tunai tanda terima kasih.

  1. Yanmieonline.com – RM500
  2. Smp3lembang.blogspot.com – RM300
  3. Ariffshah.com – RM200
  4. Amriawan.blogspot.com – RM100
  5. Kulanzsalleh.com – RM100
  6. Lizarazak.com – RM100
  7. Eyriqazz.com – RM100
  8. Syahrilhafiz.com – RM100
  9. Blog.Mohdisa.com – RM100
  10. pendekarberkuda.org – RM100

Kepada semua Top 10 Blog Paling Banyak Memberi Trafik 2011  sila tinggalkan nama penuh, no akaun, no kad pengenalan dan jumlah hadiah yang dimenangi ke saya [at] denaihati [dot] com. Sila maklumkan sekiranya ingin infaq hadiah yang dimenangi kepada Tabung Wakaf Kemboja.

Kepada yang tidak tersenarai anda semuga juga hebat insyallah 2012 jangan lepaskan peluang. Dimaklumkan juga Program Insentif Tunai untuk setiap Trafik ke blog Denaihati masih diteruskan untuk tahun 2012.

Semuga 2012 trafik blog Denaihati akan berlipat kali ganda kerana ianya pasti akan memberi manafaat yang banyak kepada trafik blog Rakan Blogger yang setia bersama.

---

  1. dahsyat betul DH nie yer. Trafik dan konsep blog yg sgt bagus dan menarik
    Entri terbaru razis – Blogger diperlukan di Myrazis.comMy Profile

  2. Trafik berjuta tu satu hal, tapi konsep yang diibawakan oleh DH tu memang menarik..
    Entri terbaru Omar – Selamat Datang 2012My Profile

  3. Berjuta2 tu trafik… semoga entry ni boleh bagi semangat kepada blogger yg lain..
    Tahniah intuk semua yg tersenarai yang mendapat insentif tunai dr Denaihati… :)
    Entri terbaru zie fauzi – Sakit Hati Kan Bila Jadi Macam Ni..My Profile

  4. best ar siapa dapat insentif tu… semoga blog denaihati ni terus success :)
    Entri terbaru Fitrihadi – Pengalaman Kena Denda Di Sekolah Yang HampehMy Profile

  5. tahniah
    jadi rujukan bagi blogger baru

    huh Insentif Tunai tu ada lagi ingatkan tak de dah, kome buang je banner hok tu huhuhuh.

    Insentif Tunai ke tak, kome ronda sokmo sini
    good luck tahun 2012 pulak :)
    Entri terbaru tokputih – Live Result: Semi Finals League Cup (Carling Cup) 2011/2012 | Manchester City vs LiverpoolMy Profile

  6. mantap DH ,

    tak boleh tahan hadiah top refferal tu .. nganga saya tengok ..

    tahniah DH untuk traffic yg mantap ..

    tahniah top refferal semua ..
    Entri terbaru puanbee – Hari Pertama Una + Laila Dan KakakMy Profile

  7. Tahniah semua..

    Bestnyer…

  8. Banyak betul trafik DH ni..kalau kena dengan strategi insyallah kita semua pun boleh capai tahap seperti DH.Yang penting usaha kena keras sikit…

    Tahniah DH!
    Entri terbaru azman – Wordless Wednesday # Limau PertamaMy Profile

  9. hehehehe. rezeki nyer. tak tahu pulak dapat RM100 ni. hahaha!!! thanks, boleh topup kredit tepon.hehehe
    Entri terbaru Lizz – Rahsia Menulis Artikel Dalam Tempoh 20 minitMy Profile

  10. bersemangat waja ni…nak meneruskan berblogging….tahniah kepada yang ersenarai di atas
    Entri terbaru lin azlina – SHAHABUDEEN JALIL USAHAWAN DAN SAUDAGAR DAGANG CHINAMy Profile

  11. Huhh….angka2 tu telah membuatkan aku rasa jeles giler bro….hehehe
    btw tahniah dan diharap dpt kekalkan atau naikkan lagi blog denaihati nih…
    Entri terbaru yas – Batu Emas DiKg Melayu MajideeMy Profile

  12. wah…nice la traffic … ;)
    Entri terbaru nizam – Keputusan Terkini Singapore Lions XII Vs Kelantan FCMy Profile

  13. No. 7…Love that number….. yeyy….
    Entri terbaru eyriqazz – Pengaruh Mia Sara NasuhaMy Profile

  14. Salam,

    Woowww banyaknya trafik dia :D
    semoga blog ini semakin maju kehadapan, makin maju makin banyaklah insentif yang di sediakan heeee ^_____^

    Alhamdulillah rezeki pagi ni, syukur sangat, terima kasih buat denaihati dan sponser equrban.com :)

    dan tahniah buat rakan-rakan lain yang tersenarai diatas, buat mereka yang tidak bersenarai diatas jangan putus asa, selagi anda setia bersama blog ini insyaallah ada imbuhan untuk anda, kalau tak dapat hadiah pun tapi dapat ilmu :D
    Entri terbaru yanmie – Trafik Blog Sepanjang Tahun 2011 – 0.9 Juta Unic VisitorMy Profile

  15. selamat untuk yang masuk top 10 traffic anda juga akan mendapatkan banyak ilmu blogging dan juga reward yang tidak terduga

Trackbacks

    Artikel pilihan...close