Trafik Blog 2011 Dalam Kenangan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, masih ingat lagi dengan entri “Guna Duit Dapat Trafik Cara Yang Hina” kritik cara blog Denaihati menggunakan insentif tunai untuk meningkatkan trafik. 2011 juga berlaku polimik apabila ada Blogger yang menuduh Blogger lain “Blogger Traffic Hunter” kerana menulis isu panas cerita peribadi yang belum tentu kesahihannya. Prinsip aku mudah daripada aku bayar iklan yang belum tentu hasil trafiknya baik aku kongsikan duit dengan Rakan Blogger yang setia bersama melalui insentif tunai dan contest .. kan itu Win Win Situation. Selain tu Tips “20 Cara Meningkatkan Trafik Blog” aku gunakan secara maksimum untuk meningkatkan trafik blog 2011.

Berbanding “Statistik Trafik Blog 2010” memang ada banyak peningkatan. Berikut statistik blog Denaihati untuk tahun 2011.

  • Unique Visitors : 0.8 juta
  • Number of visits : 1.1 juta
  • Pageviews : 20 juta
  • Hits : 40 juta

Data Dari Google Analytics

Data Dari CPanel

Paling menarik dengan ada blog Denaihati versi mobile trafik mobile telah meningkat berlipat kali ganda daripada tahun 2010 dan majoriti menggunakan iPhone, iPad dan Samsung.

Data Dari Google Analytics

Top 10 entri berdasarkan trafik pula adalah :

  1. Insentif tunai untuk setiap trafik ke blog denaihati
  2. Apple iPad 2 Malaysia untuk teman setia
  3. Semak Saman Trafik Online dan Sms
  4. iPad 2 tugasan khas
  5. Dua Kopitiam yang ada sijil halal daripada JAKIM
  6. Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Malaysia 2011
  7. Semak Saman Trafik Online
  8. Pengalaman main dengan jiran
  9. Suami Curang ketika Isteri Mengandung
  10. Gerhana Bulan Penuh dan Solat Sunat Kusuf

Yang paling ramai tanya sejak dua menjak ini adalah Top 10 Referral 2011 untuk blog Peribadi. Sebagai tanda terima kasih kepada Top 10 blog memberi trafik kepada blog Denaihati terima kasih tajaan Rakan Niaga eQurban kerana sudi memberi kembali kepada Rakan Blogger yang rajin berusaha dengan bermacam cara. Senarai top 10 dan sedikit insentif tunai tanda terima kasih.

  1. Yanmieonline.com – RM500
  2. Smp3lembang.blogspot.com – RM300
  3. Ariffshah.com – RM200
  4. Amriawan.blogspot.com – RM100
  5. Kulanzsalleh.com – RM100
  6. Lizarazak.com – RM100
  7. Eyriqazz.com – RM100
  8. Syahrilhafiz.com – RM100
  9. Blog.Mohdisa.com – RM100
  10. pendekarberkuda.org – RM100

Kepada semua Top 10 Blog Paling Banyak Memberi Trafik 2011  sila tinggalkan nama penuh, no akaun, no kad pengenalan dan jumlah hadiah yang dimenangi ke saya [at] denaihati [dot] com. Sila maklumkan sekiranya ingin infaq hadiah yang dimenangi kepada Tabung Wakaf Kemboja.

Kepada yang tidak tersenarai anda semuga juga hebat insyallah 2012 jangan lepaskan peluang. Dimaklumkan juga Program Insentif Tunai untuk setiap Trafik ke blog Denaihati masih diteruskan untuk tahun 2012.

Semuga 2012 trafik blog Denaihati akan berlipat kali ganda kerana ianya pasti akan memberi manafaat yang banyak kepada trafik blog Rakan Blogger yang setia bersama.

---

  1. sukses selalu buat denaihati
    Entri terbaru dediyuliadi – obat herbal kanker kelenjar getah beningMy Profile

  2. wahh tahniah2.. sudah maju blog denaihati ni.. hihihi
    Entri terbaru Amir – Download Movie Songlap (2011) DVDRipMy Profile

  3. saya tak jemu-jemu tutorial di DH nie,,sangat berguna untuk newbie macam saya.
    Entri terbaru amyamlan – Badminton Maybank Terbuka Malaysia 2012My Profile

  4. fuh… macam ni rupanya trafik top blogger Malaysia.. memang gempak la.. tahniah DH.. tahniah juga kepada yang menerima imbuhan dari DH.. :)
    Entri terbaru CMRatu – Gambar Perkahwinan Azren dan HassanMy Profile

  5. selamat untuk yang masuk top 10..memang pantas anda-anda mendapatkannya dan untuk DH saya salut !!
    Entri terbaru Dadan – Indonesia Miskin Sarjana TeknikMy Profile

  6. tahniah..wow hebat trafik..

  7. Wahh. Tahniah. Tanpa penulisan & perkongsian blog yang bagus mungkin figure ini tidak akan dapat dicapai.

  8. sangat teruja tengok ‘figures’ yang DH paparkan… semoga terus maju jaya dan semoga juga blog Qaseh Gifts boleh dapat ‘figures’ yang sama :-)
    Entri terbaru Qaseh Gifts – Hadiah, Bajet dan PerancanganMy Profile

  9. wah taniah denaihati…moga akan trus maju ke hadapan…
    Entri terbaru Budak Nakal – Giveaway Budak Nakal “Info Terlaris Masakini!”My Profile

  10. Alhamdulillah Dapat Rejeki Lagi semoga dibalas berlipat ganda Didunia dan diakhirat nanti sudah dapat dari blogger paling mesra 2011 kemudian dapat pula disini top referall
    Entri terbaru Berita Satu dunia – Pemandangan Menakjukkan dari Hotel Raffles MekkahMy Profile

  11. saya rasa yang dilakukan oleh DH itu sudah sangat baik dan jarang dilakukan oleh blog-blog yang lain…yang keuntungan blognya hanya untuk kepentingan pribadi…
    Entri terbaru Dadan – Indonesia Miskin Sarjana TeknikMy Profile

  12. syukur,,semoga team denaihati terus berjaya.. amin
    Entri terbaru sukacuka – KEHIDUPAN BLOGGING: Kurang pembacaMy Profile

  13. wow,,,traffic berjuta – juta ,,,fantastic.Tahniah untuk DH.Kepada yang bertuah anda memang layak menerimanya.
    Entri terbaru amyamlan – Theirry Henry jaringkan gol kemenangan untuk ArsenalMy Profile

  14. wah tahniah kepada mereka yg bertuah, anda semua memang layak..
    Entri terbaru ejam – #WordlessWednesday – Kubur Di PersimpanganMy Profile

  15. Syukur Alhamdulillah…. dapat tambahan rezki lagi disini..
    Entri terbaru Bang Iwan – Nicolas Steno Google DoodlesMy Profile

Trackbacks

  1. […] Nyata dari insentif tunai yang diberikan oleh DENAIHATI.COM bisa dilihat dari postingan Traffik Blog 2011 Dalam Kenangan, yang mungkin jarang dilakukan oleh blog-blog lain. Sehingga peningkatan trafiknya sangat bagus […]

  2. […] Berdasarkan trafik blog Denaihati 2011 pelayar versi mobile meningkat berlipat kali ganda berbanding trafik blog 2010. Melihat pencapaian trafik mobile blog 2012 sehingga April 2012 telah meningkat dua kali ganda berbanding 2011 semuga Aplikasi Android Denaihati akan merancakkan lagi trafik dari peralatan mobile. […]

  3. […] Alhamdulilah, dapat RM100 hadiah untuk Trafik blog 2011 dalam kenangan blog denaihati. hehehe!! Lepas tu, rasanya akan dapat cenderahati untuk peserta gadget impian […]

  4. […] Salam, syukur alhamdulillah permulaan tahun 2012 yang sangat bermakna, bila mana Rezeki Blogging Dapat RM500 dari Denaihati, tak pernah terfikir akan dapat insentif tersebut, nak tahu detail boleh baca entry beliau -> Trafik Blog 2011 Dalam Kenangan […]

  5. […] tengok Traffic Denaihati dan Yanmieonline pula , kedua-dua mereka adalah sifu dan blog yang banyak saya pelajari untuk maju […]

  6. […] tadi saya ada membaca Trafik Blog Sepanjang Tahun 2011 di blog Kak Yan dan juga blog Denaihati. Kagum! Hampir 1 juta unique visitor berjaya dicatatkan sepanjang tahun 2011. Jauh sekali jika […]

  7. […] Perbandingan sujud tilawah dengan sujud syukur […]

Artikel pilihan...close