Top 100 blog Malaysia yang aku kenal

Riceblogger.com telah menyenaraikan 100 blog paling popular di Malaysia, berdasarkan kiraan blog tersebut melalui ranking Alexa dan technorati. Ini bukanlah suatu penilaian yang paling tepat tetapi suatu usaha yang sangat baik untuk menetapkan ranking dikalangan berjuta blog di Malaysia.

Berikut adalah antara blog yang aku kenal dikalangan Top 100 Blog Malaysia :

4. Paul Tan (aku sering jadikan rujukan untuk berita automotif terkini)

5. Kennysia (Pernah dicalonkan weblog popular 1Malaysia)

6. Atniz (Pernah komen kat blog Denaihati)

8. EmilaYusof (Blog yang penuh dengan seni dan aku pernah jadi sponsor beberapa contest yang dianjurkan)

10. Tekkaus (Pernah singgah dan komen di denaihati)

11. Justkhai (Pernah join contest weblog popular 1Malaysia)

40. Knizam (Pernah bertwitter dengan beliau)

54. Hasbullah.pit (Aku pernah iklan kat blog beliau)

92. Topotato (Peserta contest HIdup Berani Untuk Gagal)

Senarai penuh Top 100 Blog Malaysia @ Rice Blogger. Aku dah lama daftar Technorati tapi belum diluluskan lagi, insyalah seminggu dua lagi ok lah tu kot. Teman-teman dah daftar ke? Kalau belum jom daftar @ Technorati mana lah tahu ada rezeki boleh masuk Top 100 blog Malaysia.

@Kak jie dah daftar Technorati ke? Kalau dah pasti tak lama lagi masuk Top Ranking tu.

@contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL sudah tinggal sejarah. Terima kasih kepada semua yang join dan yang tolong promosi. Tunggukan keputusannya tidak lama lagi…..tunguuuu ….HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.

~penGOMEL pertama~

Mohdisa – Blog Mohdisa

---

  1. blog aku masih fresh..hehe
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Freemason – Tak Perlu Takut =-.

  2. Aku ikut yang di Indonesia tapi, belum populer blognya :)
    .-= Anazkia´s last blog ..Sabtu, ke Pekanbaru Seru! =-.

  3. technorati skrg ni dah lain, tak faham sgt dah…
    .-= Kujie´s last blog ..Jangan Percaya Penapis Air =-.

    • @Kujie, Jan 20, 2010. We have successfully crawled your blog Denaihati and found the claim token, and your claim is now awaiting review.

    • @Kujie, blog kak jie lagi mantap dari certain2 blog2 yg ada dlm top 100 tu. technorati dah susah sikit nak claim URL.
      .-= Amir´s last blog ..Norman KRU Pengetua, Sarimah & Jimmy Pengacara AF8 =-.

  4. Apa kebolehan mereka sampai boleh hit sebegitu sekali?
    .-= idzaney´s last blog ..Jom Layan Akon…Be With You =-.

  5. kena usaha lebih sketlah kalao nak dpt top 100 mcm tu. hehe.

  6. lama dah register technorati,tah dah approve ke tak,hihi :smile:
    .-= wazy´s last blog ..Contest Baru Pulak =-.

  7. bestnya.. penat saya cari My-Alia.com… ahaha :) jauh lagi perjalananku… :(
    .-= zuhaini´s last blog ..Are we slowing down? =-.

  8. Mr.Bintang says:

    aku dah lama daftar technorati.. x de pape pun yg terjadi.. pelikĀ².. authority pun 0 lg.. hehe..

    • @Mr.Bintang, aku pun tak check lg. tak tau la dah approve ke blm. hehe, masalah bahasa betul la.
      .-= mohdisa´s last blog ..Satu Emas Satu Perak Dua Gangsa =-.

  9. kalau ada senarai semua skali menarik tu

  10. banyak bliog politician yang masuk ranking… dan banyak blog celebrity…

  11. dapat masuk top 28 contest berani gagal jer :razz:

  12. best siot. jadi top 100. ececeh, apsal rice blogger tu aku click tak sampai
    .-= matjoe´s last blog ..Me First and the Gimme Gimmies =-.

  13. Salam bro,

    Aha, dulu ada la jugak daftar technorati. Dulu petunjuk blog ni orang banyak pakai technorati.

    Kemudian ada masalah sistem kot, la ni technorati dah datang dengan yang antaramuka yang segar. Aha.

    Salam hari Isnin : )
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..of Incik RestNrileks and Sunday Lunchie =-.

  14. mungkin aku perlu ambil masa 10 tahun lagi baru masuk top 100 di Malaysia… tu pun kalau masih hidup..
    .-= kulanz´s last blog ..Hilang Dalam Gelap =-.

  15. hoho, bilalah aku mampu masuk top 100 ni. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Satu Emas Satu Perak Dua Gangsa =-.

Trackbacks

  1. […] banyak dikunjungi sepanjang 2011.5 Blog Berbahasa Melayu yang TopWordPress 3.0 please update nowTop 100 blog Malaysia yang aku kenal5 Blog paling kerap dilawati 2011Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDATips untuk […]

  2. […] yang ingin mencuba kelainan sila terus terjah ke blog Emilayusof.com (blog yangg tersenarai antara top 100 blog 1Malaysia) yang sedia untuk makeover bukan sahaja header juga keseluruhan blog anda untuk kelihatan berbeza, […]

  3. […] suspek panas di TwitterSuami Curang ketika Isteri MengandungBertudung untuk fesyen atau ikut syariatTop 100 blog Malaysia yang aku kenaladv_username="bonoriau";adv_gid="bonoriau_default";adtype="336×280"; var […]

Artikel pilihan...close