Top 10 Hotel Kuala Lumpur untuk berlibur

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, antara hobi aku adalah mengembara di negara sendiri dan negara orang melihat kehebatan kuasa Allah SWT menjadikan alam ini dengan berbagai rupa dan bangsa. Bila mengembara sendirian aku lebih suka pergi kekawasan yang bukan popular dan tinggal di hotel bukan 5 bintang barulah boleh merasai kehidupan sebenar masyarakat setempat, susah dan senang mereka. 2012 ini banyak juga rancangan mengembara  insyallah akan dikongsikan dengan semua Rakan Blogger.

Kuala Lumpur pun tak abis jelajah banyak lagi ceruk Kuala Lumpur yang belum dijejaki. Kebanyakan pelancung Eropah dan Amerika suka tinggal di budget hotel dan menikmati makanan tempatan berbeza dengan pelancung Arab yang suka tinggal di hotel mewah dan mencari makanan arab di Arab Street. Ada beribu hotel berbintang dan budget hotel di Kotaraya Kuala Lumpur. Nak kongsikan senarai top 10 hotel Kuala Lumpur iaitu

  1. Cititel Midvalley
  2. Sunway Resort & SPA
  3. Hotel Capitol Bukit Bintang
  4. Fahrenheit Suites Bukit Bintang
  5. Swiss Garden Bukit Bintang
  6. Hotel Sentral
  7. Boulervard Mid Valley
  8. Impiana KLCC
  9. Melia Kuala Lumpur
  10. Corus Kuala Lumpur

Daripada 10 tersenarai hanya 5 sahaja yang pernah ada pengalaman menginap dan yang terbaik bagi aku Boulervard Mid Valley. Kepada yang suka mengembara keluar negara dan yang nak mencari hotel terbaik di dunia boleh tengok di senarai top 10 hotel duniatop 10 resort pantai dunia dan top 6 pulau pelancungan dunia.

Kuala Lumpur Sumber dari Google.

Sebagai Rakyat Malaysia yang sudah mengembara ke banyak bandar kecil dan besar aku bangga dengan Kuala Lumpur memang terbaik dan banyak lagi perkara boleh dilakukan untuk menjadi lebih baik daripada yang terbaik. Antara aktiviti menarik di Kuala Lumpur ialah makan tom yam di gerai yang banyak di Kampung Bahru, makan nasi lemak bungkus di Jalan Doraisamy, pekena teh tarik di Coffe House Concorde Hotel yang buka 24 jam, online di Starbuck Bukit Bintang sambil melihat berbagai ragam manusia lalu lalang, menatap lukisan hasil seni seniman jalanan di Pasar Seni dan makan durian yang sentiasa ada 365 hari setahun di Bukit Bintang. Kepada Rakan Blogger Kuala Lumpur apalah agaknya akitiviti paling best di Kuala Lumpur?

99 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!

Think Quran