Sepanyol Juara Euro 2012

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, seperti yang dijangkakan aku akan tertidur depan TV sebelum perlawanan Euro 2012 Final Spain vs Italy tamat. Menonton separuh masa pertama memang jauh prestasi pasukan Sepanyol berbanding Italy. Itulah kehebatan Sepanyol seperti Piala Dunia 2010 dimana prestasi permainan meningkat setiap perlawanan sehingga maksima di final. Prestasi pasukan lain tidak menentu untuk setiap perlawanan dan ada yang telah mencapai tahap maksima sebelum kejohanan seperti team Oranje.

Tahniah kepada pasukan Sepanyol Juara Piala Dunia 2010 menjadi Juara Euro 2012 untuk kali kedua berturut dan menyertai German yang telah menjuari Piala Eropah sebanyak tiga kali. Kemenangan 4 – 0 menewaskan Italy hasil jaringan David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres dan Juan Mata. Torres juga menjaringkan goal ketika Sepanyol menjadi juara Euro 2008. Ayam tambatah Italy, Mario Balotelli tidak mampu beraksi cemerlang kerana tidak mendapat peluang yang cukup untuk mencuba gawang gol Sepanyol. Tahniah kepada pasukan Sepanyol memanglah pasukan bola sepak yang terhebat di dunia. Tak tahulah team mana yang boleh menewaskan Sepanyol buat masa ini.

Sepanyol Juara Euro 2012

Bejaya juga aku menyerang psikologi minda 21 Blogger lelaki kacak yang menjadi penyokong setia Sepanyol. Ada yang tak puas hati sebab aku sokong Italy agaknya jadi boleh dikatakan setiap minit ada je twitter yang masuk menyerang aku terutama apabila Sepanyol menjaringkan gol. Aku memang suka mengusik Rakan Blogger ini barulah ada komunikasi. Kepada penyokong Sepanyol memang terbaiklah tapi aku tetap setia bersama team Oranje dan Arsenal.

Tahniah kepada 21 Blogger lelaki kacak yang telah berjaya menang hadiah 10,000 trafik blog + T-Shirt Denaihati. Sila kirimkan nama penuh dan alamat ke admin [at] denaihati [dot] com dengan tajuk “Juara Euro 2012″ untuk urusan pengiriman hadiah. Hadiah 10,000 trafik blog akan diuruskan secara berperingkat mengikut senarai pemenang.

Euro 2012 dah tamat maknanya bolehlah fokus kepada contest SEO Eyriqazz vs Denaihati anjuran Eyriqazz yang semakin banyak hadiahnya. Blog Denaihati juga akan mengumumkan projek baru yang pasti akan memberi manafaat kepada semua Rakan Blogger yang menyertai.

Senarai Juara Euro 2012 adalah :

1. Amriawan.blogspot.com

2. Sensasi2020.blogspot.com

3. Razifredz.com

4. MalaysianCareerJobs.com

5. Syahrilhafiz.com

6. MalaysiaScore.blogspot.com

7. Yastro.blogspot.com

8. Askep-net.blogspot.com

9. Anakulucheka.com

10. Akusijebat.blogspot.com

11. Profhariz.com

12. Teratakusang.com

13. Pipoq.blogspot.com

15. 1000-freedownload.blogspot.com

16. Coretananuar.com

17. Kurakura.my

18. Ahmadijat.blogspot.com

19. PondokKecil.com

20. Fiezaradzi.com

21. Spudinpunya.com

14. Azidi.com

Comments

  1. Aslam says

    Tahniah kepada pemenang dan penyokong tetap team mereka. Sy bersama germany-sudah tersingkir pada suku akhir…

Trackbacks

  1. […] Juara Euro 2012, jadi aku menjadi salah satu pemenang anjuran Denaihati dalam contest Juara Euro 2012. Membawa pulang sekeping T-shirt dan 10 ribu trafik… (bila lah agaknya aku nak dapat 10K […]