Sepanyol Juara Euro 2012

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, seperti yang dijangkakan aku akan tertidur depan TV sebelum perlawanan Euro 2012 Final Spain vs Italy tamat. Menonton separuh masa pertama memang jauh prestasi pasukan Sepanyol berbanding Italy. Itulah kehebatan Sepanyol seperti Piala Dunia 2010 dimana prestasi permainan meningkat setiap perlawanan sehingga maksima di final. Prestasi pasukan lain tidak menentu untuk setiap perlawanan dan ada yang telah mencapai tahap maksima sebelum kejohanan seperti team Oranje.

Tahniah kepada pasukan Sepanyol Juara Piala Dunia 2010 menjadi Juara Euro 2012 untuk kali kedua berturut dan menyertai German yang telah menjuari Piala Eropah sebanyak tiga kali. Kemenangan 4 – 0 menewaskan Italy hasil jaringan David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres dan Juan Mata. Torres juga menjaringkan goal ketika Sepanyol menjadi juara Euro 2008. Ayam tambatah Italy, Mario Balotelli tidak mampu beraksi cemerlang kerana tidak mendapat peluang yang cukup untuk mencuba gawang gol Sepanyol. Tahniah kepada pasukan Sepanyol memanglah pasukan bola sepak yang terhebat di dunia. Tak tahulah team mana yang boleh menewaskan Sepanyol buat masa ini.

Sepanyol Juara Euro 2012

Bejaya juga aku menyerang psikologi minda 21 Blogger lelaki kacak yang menjadi penyokong setia Sepanyol. Ada yang tak puas hati sebab aku sokong Italy agaknya jadi boleh dikatakan setiap minit ada je twitter yang masuk menyerang aku terutama apabila Sepanyol menjaringkan gol. Aku memang suka mengusik Rakan Blogger ini barulah ada komunikasi. Kepada penyokong Sepanyol memang terbaiklah tapi aku tetap setia bersama team Oranje dan Arsenal.

Tahniah kepada 21 Blogger lelaki kacak yang telah berjaya menang hadiah 10,000 trafik blog + T-Shirt Denaihati.¬†Sila kirimkan nama penuh dan alamat ke admin [at] denaihati [dot] com dengan tajuk “Juara Euro 2012″ untuk urusan pengiriman hadiah. Hadiah 10,000 trafik blog akan diuruskan secara berperingkat mengikut senarai pemenang.

Euro 2012 dah tamat maknanya bolehlah fokus kepada contest SEO Eyriqazz vs Denaihati anjuran Eyriqazz yang semakin banyak hadiahnya. Blog Denaihati juga akan mengumumkan projek baru yang pasti akan memberi manafaat kepada semua Rakan Blogger yang menyertai.

Senarai Juara Euro 2012 adalah :

1. Amriawan.blogspot.com

2. Sensasi2020.blogspot.com

3. Razifredz.com

4. MalaysianCareerJobs.com

5. Syahrilhafiz.com

6. MalaysiaScore.blogspot.com

7. Yastro.blogspot.com

8. Askep-net.blogspot.com

9. Anakulucheka.com

10. Akusijebat.blogspot.com

11. Profhariz.com

12. Teratakusang.com

13. Pipoq.blogspot.com

15. 1000-freedownload.blogspot.com

16. Coretananuar.com

17. Kurakura.my

18. Ahmadijat.blogspot.com

19. PondokKecil.com

20. Fiezaradzi.com

21. Spudinpunya.com

14. Azidi.com

---

  1. tukan bener dugaan ane spanyol pasti menang.
    Entri terbaru cara mengobati penyakit diabetes melitus – Cara mengobati tumor lambungMy Profile

  2. Jika target obsesi itu baik, maka memiliki obsesi bukan hanya baik, tetapi harus. Karena motivasi dari sebuah obsesi sangat kuat.
    Entri terbaru obat kista tradisional – cara mengobati penyakit strokeMy Profile

  3. Alhamdulillah…. Spanyol telah memberikan saya rezki ganda.
    Entri terbaru Bang Iwan – Video Hasil Pertandingan Final Euro 2012 : Spanyol Vs ItaliaMy Profile

  4. tahniah kpd pemenang.akhirnya Sepanyol juara dan menjadi raja eropah 2012
    Entri terbaru Ahmad Tarmizi – Pendedahan Terkini Handphone Menjadi Sumber PendapatanMy Profile

  5. alamak saya tak tahu la dekat mana admin@denaihati.com ..dah buat terus g pada homepage..haiyaa..huhu
    Saya isi kat sini je takpekan ?

    Nama : Mohd Syaifuddin Bin Mohd Alias
    Alamat ; no.98 Lorong Tok Muda 2,Kg Jelam, 28200 Bandar Bera, Pahang,

    spudinpunya.com
    Entri terbaru spudin – #1 Contest – Blogger Dan Perempuan CantikMy Profile

  6. Tahniah kepada pemenang dan penyokong tetap team mereka. Sy bersama germany-sudah tersingkir pada suku akhir…

  7. sempat tgk first half je..nampak pasukan italy agak kepenatan dan diayam2kan….huk3…
    Entri terbaru eyriqazz – Tips Beli Rumah dari Faizul RidzuanMy Profile

  8. Hanya karena kamu telah dapatkan cintanya, tak berarti kamu berhenti melakukan hal yg kamu lakukan ketika berusaha dapatkannya.

  9. Jangan pernah menyerah! Jika Tuhan belum menjawab doamu, itu karena Tuhan punya rencana yg lebih baik tuk hidupmu.

  10. Viva La Roja…spain memang terhebat sekarang
    Entri terbaru Shahrul – Kemenangan Bersejarah buat Sepanyol di Final Euro 2012My Profile

  11. Italy bikin malu saja …main macam budak sekolah
    Entri terbaru Bro Yusri – Pangkor Laut ResortMy Profile

  12. menagis seh.. hehehe
    Entri terbaru myvitrd – Eyriqazz vs Denaihati Cabaran Semakin SukarMy Profile

  13. yes saya menang dan 20 yang lain.hahaha

  14. Akhirnya spanyol jadi juara euro 2012 ^__^

  15. Taniah untuk 21 satu pemenang
    Entri terbaru onlajer – One Year OnlajerMy Profile

Trackbacks

  1. […] Juara Euro 2012, jadi aku menjadi salah satu pemenang anjuran Denaihati dalam contest Juara Euro 2012. Membawa pulang sekeping T-shirt dan 10 ribu trafik… (bila lah agaknya aku nak dapat 10K […]

  2. […] Kini pasti Sepanyol Juara Euro 2012. Memang superb dan tidak sia-sia PH tengok semua perlawanan Sepanyol sejak 10 June 2012 hingga 1 […]

Artikel pilihan...close