Pembunuh Sosilawati Maafkan kami

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, dua pembunuh Sosilawati telah mengaku bersalah dan memohon maaf di atas kesilapan mereka. Kedua-dua pembunuh K Sarawanan, 19, dan U Suresh, 26 telah dijatuhkan hukuman 7 tahun penjara. Mengikut laporan Harian Metro ketika diberi peluang bercakap, Sarawanan dan Suresh dengan nada perlahan dalam bahasa Tamil memohon maaf terhadap perbuatan mereka sebelum diterjemahkan ke bahasa Melayu oleh jurubahasa mahkamah. “Saya memohon maaf kepada keluarga mangsa dan masyarakat atas perbuatan saya. Saya sudah insaf,” kata kedua-dua tertuduh.

Gambar Pembakar Mayat Sosilawati

Apakah perasaan anda seandainya anda adalah Erni Dekritawati Yuliana Buhari, Erwan Suwari Ridzuan, Erni Erinawati Sofea, Md Erwan Nasri, Erni Reenilawati, dan Siti Nur Fatimah atau Yatimah? Yatimah ibu Sosilawati telah menzahirkan kekecewaan dan tidak akan memaafkan pembunuh anaknya.

Allah swt sentiasa memaafkan hambanya setiap saat kecuali dosa syirik. Tetapi adakah kita mempunya kekuatan untuk memaafkan seorang yang sudah mengaku membunuh ahli keluarga kita seperti kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya. Semuga peguam Pathmanabhan, yang didakwa bersama-sama Thilaiyalagan,  Matan,  dan Kathavarayan akan mendapat hukuman yang setimpal dengan kekecaman yang telah dilakukan.

[ad#advertlets336]

---

  1. Benci aku dengan pembunuh2 ni, kurang ajar! Mahunya diorang dilepaskan dalam kolam buaya, biar diseksa sampai mampus!!!
    Entri terbaru Faridzuan – Perancangan 2011!My Profile

  2. senang nye minta maaf…buat d rancang2..ada udang sebalik batu!
    Entri terbaru nicq – 5S Tips Kekal Segar Sepanjang PagiMy Profile

  3. Senang-senang dia jer nak mintak maaf…
    Ini soal nyawa kot… adussss
    Entri terbaru hafizi – Kalendar Tarikh Cuti Sekolah dan Cuti Umum Tahun 2011My Profile

  4. Pada saya 7 tahun macam tak cukup. Mangsa mungkin dapat hidup lebih lama dari tu kalau tak dibunuh. Macam manapun takdir allah tak ada siapa yang tahu
    Entri terbaru Norasikin – Jumpa bayi dalam kotak dirumah sayaMy Profile

  5. ntah la..
    klau di tmpt family diorg..
    mmpu x maafkan kslh 2 org nieh~
    Entri terbaru syu90 – menGanTuk keSeoRanganMy Profile

  6. Kalau aku memang sentiasa membuka hati untuk memaafkan kesalahan/dosa orang lain.. dengan harapan orang lain akan memberi kemaafkan kepada kita kelak..
    iyalah.. mungkin hari ni diorang yang buat kesalahan.. mana tahu suatu hari nanti kita pula yang diuji macam tu..

  7. kalo dah insaf, dia kena la ada satu kata SUMPAH mengatakan sesuatu yang boleh dia buat untuk tebus kesalahan dia pada family datuk sosilawaty.

    Kalo tak, kena la ikut undang2 yang dah termaktub..kan?

  8. pembunuhan Sosilawati dan kawan-kawan dia kejam. Kalau saya maybe berfikir banyak kali untuk memaafkan tapi untuk melupakan maybe agak sukar.
    Entri terbaru eiela – Anak-anak Yang Kuat Suara Hati Audio DigitalMy Profile

  9. Jika berlaku pada saya, maybe saya akan maafkan. InsyaAllah. tetapi saya akan ingat perbuatan itu dan tidak akan memberi peluang kedua.
    agak mudah memaafkan, tetapi terlalu sukar untuk melupakan.
    saya juga manusia biasa.

    • Bro memang berjiwa kuat dan pasti Allah akan naikkan makam keimanan seandainya benar2 bertindak sedemikian. Iman akan hanya meningkat apabila kita redha dengan ujian Maha Esa terutama ujian yg besar seperti ini.

  10. 7 tahun penjara belumlah cukup untuk membuatnya jera…
    Entri terbaru Bang Iwan – Untuk Kita RenungkanMy Profile

  11. Meminta maaf memang teramat mudah…. tapi duka yang membekas tak akan hilang dikalangan keluarga.
    Entri terbaru Bang Iwan – Untuk Kita RenungkanMy Profile

  12. umur 19 tahun dah bunuh orang..huhu, nsb bek kena tangkap

  13. mak ai, punya la kejam cuma dapat penjara je
    Entri terbaru suffer8zine – UFO di ChinaMy Profile

  14. patut di hukum dengan lebih lama lagi….

  15. Tak boleh diterima, saya lebih gembira kalau mereka dijatuhkan hukuman mati.
    Entri terbaru hyprobulksms – Mendapatkan program affiliate dengan komisyen yang tinggiMy Profile

Trackbacks