Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Buffet Ramadhan Hotel dan Restoran Malaysia

Buffet Ramadhan Hotel dan Restoran Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, di Malaysia selain Bazar Ramadhan menjadi budaya di bulan Ramadhan, Buffet Ramadhan juga menjadi budaya di kalangan masyarakat berbilang kaum di Malaysia. Semua hotel dan restoran menyediakan juadah buffet Ramadhan bermula pada 1 Ramadhan. Berbagai kaum akan berkumpul bersama-sama meraikan umat Islam berbuka puasa. Ini salah satu keunikan Malaysia yang tidak […]
Contest SEO faedah kepada penganjur dan peserta

Contest SEO faedah kepada penganjur dan peserta

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, memang tak menyesal publish entri “Kritikan terhadap contest lelaki kacak” tulisan Ariffshah kerana telah menjadi ruang diskusi yang terbaik untuk contest SEO samada kepada penganjur dan juga peserta. Walaupun ada nada protes dalam jawaban Titan tetapi ianya sangat positif untuk mencerahkan minda semua Rakan Blogger. Kepada yang belum baca semua komen-komen […]
Jadual Berbuka Puasa Malaysia

Jadual Berbuka Puasa Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia,┬áKami sekeluarga memohon ampun dan maaf kepada semua di atas segala kesalahan dan kesilapan yang kelihatan dan yang tersirat sempena melangkah bulan mulia Ramadhan. Doakan semuga ALLAH SWT menjadikan Ramadhan 1434 terbaik berbanding Ramadhan yang lepas dan seluruh amalan kita diterima. Semuga kita bertemu malam Lailatul Qadar hendaknya. Kepada pencari waktu berbuka […]
701pages.com Direktori Carian No 1 Malaysia

701pages.com Direktori Carian No 1 Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Pernah dengar tak tentang 701panduan? Kalau di kalangan blogger rasanya ramai yang pernah menggunakan pengiklanan dengan 701panduan. Sekarang 701panduan telah diberi penjenamaan baru atau branding baru menggunakan nama 701pages.com. Bagi pembaca blog Denaihati yang masih belum tahu lagi tentang 701pages.com ianya merupakan online directory untuk carian pelbagai maklumat seperti carian makanan, […]
Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia

Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, syukur ALLAH SWT telah pilih kita untuk bertemu dengan Ramadhan bulan Rahmat, Bulan Pengampunan dan Bulan Pembebasan dari api neraka untuk tahun 2013/1434H. Ramadhan bulan untuk merehatkan sistem penghadaman setelah dibebankan dengan berbagai makanan selama 11 bulan yang lain. Bulan untuk muhasabah diri dan meletakan diri pada landasan yang betul setelah […]
Kritikan Terhadap Contest Lelaki Kacak

Kritikan Terhadap Contest Lelaki Kacak

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, dah lama sifu SEO bahasa Melayu, Ariffshah tidak menulis di blog Denaihati mungkin sibuk menguruskan jual beli eBook SEO Bahasa Melayu (dah order ke?). Contest SEO memang sesungguhnya banyak membantu melonjakkan nama blog Denaihati tetapi sebenarnya bukan mudah untuk menguruskan contest SEO terutama nak menghadapi pakar-pakar SEO yang ada berbagai strategi. […]
iPhone 5 Countdown

iPhone 5 Countdown

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, maka lengkaplah dunia Apple aku setelah kehadiran Macbook Air mengantikan Toshiba Portege Z830 yang telah di rembat ketika rumah dipecah masuk. Memang kekok berhijrah ke Macbook Air ni almaklum dah bertahun guna macam-macam versi Sony dan terbaru Toshiba jadi terpaksalah panggil sifu Macbook untuk buat kelas khas. Suatu yang agak pelik […]
Arsenal transfers in and out 2012/13

Arsenal transfers in and out 2012/13

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, sebagai peminat tegar Arsenal ramai yang minta feedback berita terkini Arsenal transfers in and out untuk musim 2012/13 terutama kisah Robin Van Persie dan Theo Walcott. Bekas pemain Arsenal, Adebayor dibeli pada harga 7 juta pound, di jual pada harga 25 juta pound dan sekarang nilainya 4 juta pound. Ramai pemain […]
Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012

Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, beberapa hari lagi menjelang Ramadhan 2012 semuga ALLAH SWT pilih kita melalui bulan dengan seribu kerahmatan, keampuanan dan keberkatan. Bukan semua terpilih kerana ada keluarga dan sahabat yang telah pergi sebelum sempat tibanya Ramadhan 2012 seperti Arwah Pak Cik yang terkorban dalam kemalangan hanya beberapa minggu menjelag Ramadhan 2012. Majlis Raja-Raja […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media