Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Iklan Di Blog: Nak Guna N Ke Tak?

Iklan Di Blog: Nak Guna N Ke Tak?

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, tulisan kali ini adalah nukilan daripada Blogger lagi ketak daripada AE yang sudah agak lama tak berkongsi cerita kerana sibuk dengan tugas sebagai seorang jurutera yang khabarnya akan dihantar ke Europe (tapi tak tahu bila lagi). Best juga tu kalau jadi pergi Europe bolehlah Rakan Blogger menumpang berteduh sehari dua bila […]
Pelaburan Hartanah peluang buat duit

Pelaburan Hartanah peluang buat duit

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, alhamdulillah syukur kepada ALLAH SWT percubaan untuk menganjurkan seminar di bulan Ramadan mendapat sambuatan yang sangat mengalakkan. Ramai yang memberi maklumbalas negatif apabila Akademi Denaihati Network mengumumkan akan menganjurkan “Seminar Sembang Hartanah”. Teringat kata Tn Hj Mohamad Sahar semasa merasmikan seminar katanya Ramadan bulan mujahadah, bulan berjuang, bulan beribadah dan bulan […]
Blogging bukan untuk SEO semata-mata

Blogging bukan untuk SEO semata-mata

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, dalam industri blogging tanahair pada masa sekarang, kita dapat lihat perkembangan yang positif. Ramai yang sudah menjadikan blogging sebagai kerjaya mereka sepenuh masa. Namun begitu, tidak dapat dinafikan ramai blogger (separuh atau sepenuh masa) yang terlalu tertumpu dengan optimasi enjin carian sehinggakan mereka mengabaikan ciri utama yang lain iaitu teknik penyampaian […]
Google Webmaster penting untuk blog

Google Webmaster penting untuk blog

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang ramai yang mempunyai blog tetapi bukan semua kenal blog mereka. Nak menulis blog pun ada Rahsia Menulis yang boleh membantu kita menjadi seorang Blogger berjaya. Berjaya bukan semestinya terkenal kerana masing-masing ada skala tersendiri mengukur kejayaan. Ada Blogger yang tidak kisah kalau tidak terkenal tetapi yang penting mereka boleh Buat […]
Puasa Khawasul Khawas

Puasa Khawasul Khawas

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, alhamdulillah Ramadan dapat kita lalui dengan tenang di Malaysia tetapi tidak untuk umat Islam yang sedang berjuang mempertahan tanahair. Puasa bukan sekadar menahan makan dan minum tetapi untuk mendapat kemanisan iman lebih dari itu yang perlu kita lakukan. Berikut perkongsian Ustaz Noehas dalam kumpulan whatsapp kami yang aku panjangkan untuk bacaan […]
Pentingnya pengurusan perisian statistik

Pentingnya pengurusan perisian statistik

Assalamualaikum dan salam 1Dunia,¬†sebagai seorang blogger, perisian atau peralatan untuk melihat statistik pelawat blog kita pastinya sudah tidak asing lagi. Pelbagai perisian yang boleh digunakan untuk merekod statistik trafik ini, antaranya menggunakan perisian yang siap sedia di pasang dalam cPanel kita seperti awstats, webanalyzer, analog stats, atau perisian pihak ketiga seperti google analytics, clicky, woopra, […]
Ulang Tahun ke Lima Blog Denaihati

Ulang Tahun ke Lima Blog Denaihati

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, alhamdulillah siapa sangka blog Denaihati yang pada mulanya hanya¬†luahan Yang Terbuku Di Hati boleh kekal selama ini kerana entah berapa ratus mungkin ribu blog sezaman yang telah terkubur tanpa nisan. Blog Denaihati bermula dengan maksud untuk menjadi platform mencurahkan apa yang terbuku di hati ketika itu keadaan politik Malaysia mula berubah. […]
Seminar Sembang Hartanah 2013

Seminar Sembang Hartanah 2013

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, buat pertama kalinya AE Consultancy Services yang bernaung di bawah Denaihati Network Sdn. Bhd. bakal berkolaborasi di dalam menganjurkan satu siri seminar hartanah dengan judul Seminar Sembang Hartanah 2013. Seminar Sembang Hartanah ini bakal mempertemukan 3 orang penulis buku hartanah melayu yang akan berkongsi pentas untuk mengutarakan strategi pelaburan yang menjadi […]
Dulux Inspire Lebih Cerah Lebih Ceria

Dulux Inspire Lebih Cerah Lebih Ceria

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, sempena sambutan Hari Raya yang bakal tiba tak lama lagi mesti ramai yang dah merancang untuk makeover rumah seperti menukar jubin baru, menukar langsir baru, sofa baru, perabot baru, ubahsuai rumah, cat semula rumah dan sebagainya. Sebut tentang cat rumah baru-baru ni Team Denaihati telah dijemput untuk majlis pelancaran Dewan Keluarga […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media