Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

WordPress Master Class dan Insentif bulanan

WordPress Master Class dan Insentif bulanan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, sana sini mengeloh bila harga minyak RON95 naik. Jangan mengeloh ini mungkin peluang untuk kita jadi lebih kreatif. Antara cara paling mudah dan rendah modalnya adalah buat duit dengan blog. Ramai yang sudah berjaya jadi tidak ada yang mustahil untuk mengandakan duit dengan blog yang penting mesti ada ilmu di dada. […]
iPhone 5S dan iPhone 5C bakal menakluki dunia

iPhone 5S dan iPhone 5C bakal menakluki dunia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dah terbaca beberapa minggu lepas di blog teknologi no satu Malaysia Amanz.my yang Apple akan melancarkan dua produk baru iPhone iaitu iPhone 5S dan iPhone 5C. Pembaca setia pasti dah tahu iPhone satu jenama yang sudah tidak dapat dipisahkan daripada blog ini yang merupakan salah satu cabang niche yang sengaja dibina untuk blog […]
Kalimah ALLAH milik Islam

Kalimah ALLAH milik Islam

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, 9 pagi, 10/9/13 adalah tarikh penting kepada umat Islam Malaysia yang menentang kalimah ALLAH digunakan oleh bukan Islam. Makamah Rayuan, Putrajya akan bersidang untuk mendengar rayuan kerajaan atas keputusan makamah sebelum ini yang membenarkan The Herald menggunakan kalimah ALLAH di dalam siaran tulisan mereka. Sebelum ini Persatuan Kristian Malaysia telah gagal […]
Minyak mentah, Emas dan Dollar US manipulasi ekonomi dunia

Minyak mentah, Emas dan Dollar US manipulasi ekonomi dunia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dunia sekarang dikuasai oleh ekonomi kapitalis yang jauh sangat tersasar daripada sistem ekonomi Islam. 1400 tahun dahulu Rasulullah SAW telah menunjukkan cara berniaga dan cara menguruskan ekonomi. Seperti biasa musuh Islam menguasi ilmu Islam yang terdapat dalam Al Quran dan mencipta sistem yang dengan sengaja menentang ilmu ekonomi Islam. Contoh paling […]
1Malaysia KL Family Fair @ MaTiC – Edisi Merdeka 56

1Malaysia KL Family Fair @ MaTiC – Edisi Merdeka 56

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Merdeka! Merdeka! Merdeka! Semangat merdeka membara dalam jiwa dan rasa bersyukur kerana Malaysia aman damai setelah merdeka 56 tahun. Mari kita azam dalam diri untuk Say Something Nice dan membuang kebiasan memaki hamun hanya keranaa berbeza pandangan politik. Dunia semakin kucar kacir,  jangan jadikan Malaysia antara negara yang tidak aman dan […]
10 entri popular Denaihati Ogos 2013

10 entri popular Denaihati Ogos 2013

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, trend pembaca untuk bulan Ogos berbeza kalau dibandingkan dengan 10 entri popular Julai 2013. Sebanyak 30 entri telah ditulis dalam bulan Ogos 2013 meliputi berbagai tajuk yang menarik dan ada juga entri daripada penulis jemputan. Seperti biasa entri yang berkaitan Tips Blogging akan mendapat maklumbalas dan komen yang banyak berbanding dengan […]
RON95 dialog panas dengan rakan Facebook

RON95 dialog panas dengan rakan Facebook

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, ada yg komen kat entri “subsidi menghancurkan bangsa” katanya “kenapa nak banding dgn negara luar sebab gaji diaorang tinggi“. Jawaban aku memang gaji kat negara luar tu tinggi tapi mereka tak ada subsidi dan harga barang mereka pun lebih mahal contohnya harga petrol, tepung, gula dan semua bahan asas mengikut harga pasaran semasa. […]
Subsidi menghancurkan bangsa

Subsidi menghancurkan bangsa

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, panas 1Malaysia bila harga minyak RON95 dan Diesel dikurangkan subsidi sebanyak RM0.20 atau dengan bahasa yang lebih betul harga minyak RON95 dan Diesel dinaikan 20 sen. Berbagai status dikeluarkan di Facebook mengecam kenaikan harga minyak kerana membebankan rakyat. Aku tak nak cerita kisah kenaikan RON95 sebab dah ramai sangat bagi berbagai pandangan […]
Arsenal mana superstar baru

Arsenal mana superstar baru

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, jendela perpindahan musim panas akan berakhir pada 2/9/13 tetapi superstar yang dijanjikan oleh Arsene Wenger masih belum kunjung tiba. Sehingga entri ini ditulis baru dua pemain baru menyertai Arsenal iaitu Yaya Sologo dan yang terbaru budak lama Arsenal Mathieu Flamini. Peminat mengharap pemain superstar yang sesuai dengan corak pemainan Arsenal untuk […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media

Artikel pilihan...close