Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Mesut Ozil superstar baru Arsenal

Mesut Ozil superstar baru Arsenal

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, jendela perpindahan musim 2013/14 memang hangat dengan kisah Gareth Bale, Radamel Falcoa, Edinson Cavani sehingga kisah sedih Luis Suarez dan Wayne Rooney. Peminat Arsenal seluruh dunia mengikut setiap saat berita perpindahan menunggu superstar baru melengkapkan pasukan yang sudah sedia hebat. Berbagai gosip disaat akhir masuk melalui twitter dan facebook yang menjadi […]
Malaysia final Pesta Bola Merdeka 2013 apa harapan

Malaysia final Pesta Bola Merdeka 2013 apa harapan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, minat aku kepada bola sepak Malaysia segar semula apabila menyaksikan perlawanan Piala Suzuki 2010. Prestasi bola sepak Malaysia jatuh menjunam selepas era arwah Moktar Dahari menyebabkan tak ramai yang memandang. Sebelum ini rasanya pegawai-pegawai FAM yang macam tak buat kerja lebih terkenal daripada pemain-pemain kebangsaan. Suatu masa dahulu Pesta Bola Merdeka […]
WordPress Master Class dan Insentif bulanan

WordPress Master Class dan Insentif bulanan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, sana sini mengeloh bila harga minyak RON95 naik. Jangan mengeloh ini mungkin peluang untuk kita jadi lebih kreatif. Antara cara paling mudah dan rendah modalnya adalah buat duit dengan blog. Ramai yang sudah berjaya jadi tidak ada yang mustahil untuk mengandakan duit dengan blog yang penting mesti ada ilmu di dada. […]
iPhone 5S dan iPhone 5C bakal menakluki dunia

iPhone 5S dan iPhone 5C bakal menakluki dunia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dah terbaca beberapa minggu lepas di blog teknologi no satu Malaysia Amanz.my yang Apple akan melancarkan dua produk baru iPhone iaitu iPhone 5S dan iPhone 5C. Pembaca setia pasti dah tahu iPhone satu jenama yang sudah tidak dapat dipisahkan daripada blog ini yang merupakan salah satu cabang niche yang sengaja dibina untuk blog […]
Kalimah ALLAH milik Islam

Kalimah ALLAH milik Islam

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, 9 pagi, 10/9/13 adalah tarikh penting kepada umat Islam Malaysia yang menentang kalimah ALLAH digunakan oleh bukan Islam. Makamah Rayuan, Putrajya akan bersidang untuk mendengar rayuan kerajaan atas keputusan makamah sebelum ini yang membenarkan The Herald menggunakan kalimah ALLAH di dalam siaran tulisan mereka. Sebelum ini Persatuan Kristian Malaysia telah gagal […]
Minyak mentah, Emas dan Dollar US manipulasi ekonomi dunia

Minyak mentah, Emas dan Dollar US manipulasi ekonomi dunia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dunia sekarang dikuasai oleh ekonomi kapitalis yang jauh sangat tersasar daripada sistem ekonomi Islam. 1400 tahun dahulu Rasulullah SAW telah menunjukkan cara berniaga dan cara menguruskan ekonomi. Seperti biasa musuh Islam menguasi ilmu Islam yang terdapat dalam Al Quran dan mencipta sistem yang dengan sengaja menentang ilmu ekonomi Islam. Contoh paling […]
1Malaysia KL Family Fair @ MaTiC – Edisi Merdeka 56

1Malaysia KL Family Fair @ MaTiC – Edisi Merdeka 56

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Merdeka! Merdeka! Merdeka! Semangat merdeka membara dalam jiwa dan rasa bersyukur kerana Malaysia aman damai setelah merdeka 56 tahun. Mari kita azam dalam diri untuk Say Something Nice dan membuang kebiasan memaki hamun hanya keranaa berbeza pandangan politik. Dunia semakin kucar kacir,  jangan jadikan Malaysia antara negara yang tidak aman dan […]
10 entri popular Denaihati Ogos 2013

10 entri popular Denaihati Ogos 2013

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, trend pembaca untuk bulan Ogos berbeza kalau dibandingkan dengan 10 entri popular Julai 2013. Sebanyak 30 entri telah ditulis dalam bulan Ogos 2013 meliputi berbagai tajuk yang menarik dan ada juga entri daripada penulis jemputan. Seperti biasa entri yang berkaitan Tips Blogging akan mendapat maklumbalas dan komen yang banyak berbanding dengan […]
RON95 dialog panas dengan rakan Facebook

RON95 dialog panas dengan rakan Facebook

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, ada yg komen kat entri “subsidi menghancurkan bangsa” katanya “kenapa nak banding dgn negara luar sebab gaji diaorang tinggi“. Jawaban aku memang gaji kat negara luar tu tinggi tapi mereka tak ada subsidi dan harga barang mereka pun lebih mahal contohnya harga petrol, tepung, gula dan semua bahan asas mengikut harga pasaran semasa. […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media

Artikel pilihan...close