Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Hentikan menghina tragedi MH17

Hentikan menghina tragedi MH17

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, ketika dunia terutama kaum keluarga mangsa meratapi tragedi Boieng 777 – 200 MH17 ramai juga yang tiada lansung rasa sensitif dengan mempersendakan. Sebahagian kecil orang politik pulak mengambil kesempatan untuk menghentam dan menjatuhkan Kerajaan mengikut selera politik mereka. Ini saat sukar yang harus kita berdiri bersama mengharungi kesusahan bersama. Segala kesukaran […]
MH17 Anak Saudara antara yang terkorban

MH17 Anak Saudara antara yang terkorban

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, awal pagi terbaca di status Facebook alumnai sekolah salah seorang anak kapal MH17 yang terkorban adalah senior sekolah. Lewat petang dapat berita yang lebih mengejutkan rupanya anak kepada sepupu aku juga antara 44 warga Malaysia yang terkorban dalam tragedi MH17. Suatu ketika dahulu emak dan abah memang berjiran dengan arwah pak cik […]
Pesawat MAS MH17 ditembak di Ukraine

Pesawat MAS MH17 ditembak di Ukraine

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, terkejut apabila dapat notis kat iPhone dari aplikasi astroawani “MAS aircraft crash in Ukraine”. Cepat-cepat cari informasi dari berbagai sumber dan mengikut Asamboi.my mengikut sumber reuters pesawat MAS MH17 ditembah jatuh di Timur Ukraine kitak berada pada ketinggian 10 km. Luka hati kehilangan MH370 masih belum terubat lagi tak kan pula […]
Gadis Peugeot CDM25 terlajak biadab

Gadis Peugeot CDM25 terlajak biadab

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang naik darah aku bila tengok seorang gadis yang menaiki kereta Peugeot dengan plate CDM25 mengamuk macam kena histeria hanya kerana kereta baru tercalar sedikit. Mungkin dia tak menyangka lagak samsengnya telah dirakam oleh seseorang dan menjadi trending di sosial media. Ramai lagi pemandu lain yang terlibat kemalangan yang lebih hebat […]
Hilal Azmi sedang menuju Gaza

Hilal Azmi sedang menuju Gaza

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, saudara Hilal Azmi seorang pemuda biasa bermula sebagai seorang blogger dan kini bertugas sebagai seorang wartawan dan pengacara di Astro Awani. Sahabat yang pernah menjadi pengacara majlis kami iaitu Sepetang Bersama Blogger 2014. Kelihatan seorang yang berperwatakan biasa tetapi ada jiwa besi di dalam dirinya. Pernah menjejaki Syria untuk melihat pergolakan […]
Jaringan Mario Gotze menjulang German

Jaringan Mario Gotze menjulang German

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Piala Dunia 2014 yang bermula pada 13/6/2014 melabuhkan tirai dengan jaringan cantik Mario Gotze menjulang German sebagai Juara Piala Dunia baru. Perlawana akhir German vs Argentina memang sengit dan mendebarkan dengan banyak peluang untuk menjaringkan gol daripada kedua pasukan. Minit 112 telah membezakan kedua pasukan apabila bola hantaran Andre Schurrle disambar cantik […]
Final Piala Dunia 2014 German vs Argentina

Final Piala Dunia 2014 German vs Argentina

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Piala Dunia 2010 pasukan pilihan aku Belanda berjaya masuk final tetapi tewas kepada Sepanyol. Belanda berjaya menduduki tempat ketiga Piala Dunia 2014 setelah perlawanan Belanda vs Brazil berakhir dengan 3 – 0. Kali ini aku tidak memilih Belanda kerana tak minat dengan Arjen Robben yang telah memperdaya pengadil sehingga Arsenal terkeluar dari […]
Cabaran Duit Raya Aidilfitri 2014

Cabaran Duit Raya Aidilfitri 2014

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, kepada pembaca yang juga follower Facebook Denaihati pasti masih ingat sebelum ini aku ada buat status “Duit Raya Aidilfitri 2014″ yang mendapat maklumbalas yang baik daripada semua. Tahun lepas blog ini ada juga aktiviti untuk duit raya tetapi tahun ini agak berbeza kerana ada penaja hebat iaitu Asamboi.my yang merupakan portal berita lagi masam […]
Wanita Syurga Srikandi Mulia di Sisi Rasulullah SAW

Wanita Syurga Srikandi Mulia di Sisi Rasulullah SAW

Assalamulaikum dan Salam 1Dunia, siapakah wanita yang sanggup mendermakan seluruh hartanya pada saat semua orang enggan memberinya? Siapakah wanita yang mampu memberikan Rasulullah SAW keturunan? Siapakah wanita yang bijak meneguhkan hati seorang suami pada saat semua orang membencinya? Semua jawapan ini terhimpun pada Khadijah a-Khuwailid. Terangkat kemuliaannya sebagai murabbiah paling terang daripada segenap gugusan bintang. […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media