Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

10 Entri Popular Denaihati September 2013

10 Entri Popular Denaihati September 2013

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, kalau dibandingkan top 10 entri Ogos 2013 dengan 10 entri popular September 2013 memang agak berbeza trendnya. Untuk bulan September pembaca setia lebih banyak membaca entri terbaru mungkin kerana tajuknya dan mengisian yang lebih menarik. Google sekarang memang lebih suka entri yang penuh dengan pengisian, asli bukan copy paste dan tidak terlalu pendek, paling […]
Qurban kunci rezeki yang tidak disangka-sangka

Qurban kunci rezeki yang tidak disangka-sangka

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang tersentuh hati bila membaca berulang ulang ulang kali entri “Apa lagi alasan untuk tidak berQurban” kisah keluarga miskin bersusah payah mengumpul duit untuk menyempurnakan qurban. Daripada entri ini keluar pula beberapa kisah dari komen rakan-rakan yang penuh dengan pengajaran. Kisah pertama dikongsikan Blogger Ustazah Ain (kalau nak tempah buat kek bolehlah .. […]
Cara dapat Geran Get Malaysian Business Online

Cara dapat Geran Get Malaysian Business Online

Assalamualaikum dan 1Dunia, mungkin ramai Rakan Blogger tak sedar ada Geran Get Malaysia Business Online daripada SKMM yang diumumkan ketika pembentangan bajet 2013 tahun lepas. Geran khas untuk mengiktiraf usahawan online Malaysia dan secara tidak lansung meningkatkan martabat usahawan online yang majoritinya ialah Blogger. Geran ini secara tak lansung dapat mengurangkan fenomena 73% usahawan IKS […]
Mathieu Flamini tidak kurang hebatnya

Mathieu Flamini tidak kurang hebatnya

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, setelah bertahun penyokong Arsenal diketawakan oleh penyokong Manchester United, Chelsea dan Manchester City sesekali kena kutuk juga dengan Fan fanatik Liverpool akhirnya sekarang boleh tersenyum. Arsenal sepatutnya dah lama meninggalkan semua pasukan itu kalau tidak disebabkan polisi gaji yang menyebabkan hampir semua superstar daripada pemainan pertahanan hingga penyerang meninggalkan kelab kerana […]
Penang War Museum Membongkar Kebenaran Paranormal

Penang War Museum Membongkar Kebenaran Paranormal

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, bila bercerita dunia paranormal memang teringat kisah entiti misteri di pagi raya yang berlaku di hari raya Aidilfitri 2013. Setiap kali melihat gambar tersebut pasti naik bulu roma …. macam mana pulak dengan kawan-kawan tak kan tak de rasa seram dalam hati. Teringat juga kisah yang selalu dikongsikan oleh Bro Ilham yang […]
Apa lagi alasan untuk tidak berQurban

Apa lagi alasan untuk tidak berQurban

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, terima whatsapp daripada seorang rakan sekolah sekarang menetap di sebuah bandar pelancungan di Arab Saudi, Yanbu. Whatsapp tersebut sangat menyentuh hati dan rasanya tidak patut sangat kalau aku tidak kongsikan dengan rakan pembaca dan sangat tak patut kalau rakan pembaca tak kongsikan kepada rakan dan saudara mara yang lain. Maafkan aku kerana tak dapat menahan […]
Martabat Blogger di mata Ketua Audit Negara

Martabat Blogger di mata Ketua Audit Negara

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Malaysia sedang heboh dengan kisah cacat cela pentadbiran berdasarkan Laporan Audit Negara 2012. Laporan Audit Negara ini dikeluarkan menjelang pembentangan belanjawan 2014 pada 25 Oktober 2013. Aku biasa melihat daripada sudut yang berbeza. Bagi aku keberanian Kerajaan di bawah kepimpinan DS Najib Razak adalah luar biasa kerana berani mendedahkan kelemahan pemerintahan sendiri. […]
iPhone 5C penipuan Apple

iPhone 5C penipuan Apple

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pernah baca komen-komen panas antara peminat Apple dengan peminat Samsung di entri-entri blog Amanz.my. Memang panas kekadang sampai ketahap bahasa teknikal yang kita orang biasa tak faham … tak percaya tanyalah Bro Framestone. Kefanatikan mereka memang tahap maksimalah. Aku memang pengguna iPhone dan iPad yang setia tetapi taklah sampai ketahap fanatik […]
Qurban hanya ibadah sunat

Qurban hanya ibadah sunat

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, apa perasaan kita apabila sampai musim QURBAN? Adakah kita melihat qurban sebagai satu peluang sangat besar yang disediakan oleh ALLAH SWT atau sekadar ibadah sunat yang tiada nilai dalam kehidupan. Ibadah qurban sangat istimewa kerana hanya boleh dilaksanakan empat hari sahaja setahun iaitu di bulan Zulhijjah seperti malam Lailatulqadar hanya sekali […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media