Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Arsenal tewaskan Liverpool

Arsenal tewaskan Liverpool

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Arsenal tewas dua kali berturut-turut di Stadium Emirates kepada Borussia Dortmund 1 – 2 untuk pusingan pertama kumpulan F Champions League 2013/14 dan tewas kepada Chelsea 0 – 2 untuk Carling League Cup. Aku menyaksikan kedua-dua perlawanan ini dan tidak merasa kecewa dengan prestasi sangat baik yang ditunjukkan oleh pemain-pemain Arsenal. Arsenal tewas […]
Jadual Peperiksaan SPM 2013 untuk abang

Jadual Peperiksaan SPM 2013 untuk abang

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, selepas kakak menduduki PMR awal bulan Oktober 2013 kini giliran abang pula yang akan menduduki peperiksaan SPM 2013 pada 6/11/2013 hingga 5/12/13. Dua orang anak menduduki peperiksaan besar dalam tahun yang sama merupakan cabaran bukan sahaja untuk anak-anak tetapi juga kepada aku dan isteri. Untuk memberi semangat kepada mereka, kami korbankan […]
Salam Maal Hijrah 1435H permulaan sebuah pengorbanan

Salam Maal Hijrah 1435H permulaan sebuah pengorbanan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, hijrah ini bukan sahaja untuk Rasulullah SAW tetapi juga untuk kita apabila keadaan memerlukan. Rasulullah SAW berhijrah ke Madinah setelah perjuangan Baginda lebih kurang 13 tahun di Mekah mendapat tentangan hebat daripada rakan dan keluarga terdekat. Pelbagai penderitaan telah Baginda lalui sepanjang 13 tahun menyebarkan dakwah Islam kepada penduduk Kota Mekah. […]
Pilihan Raya Kecil Sungai Limau Pesta Demokrasi

Pilihan Raya Kecil Sungai Limau Pesta Demokrasi

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pesta demokrasi Malaysia nampak berbeza selepas kepanasan pilihan raya umum ke-13. Perbezaan ini dapat dilihat daripada pilihan raya kecil Kuala Besut dan terkini pilihan raya kecil Sungai Limau di mana suasananya lebih tenang dan terkawal. Mungkin rakyat sudah letih berpolitik tanpa henti setelah berakhir pilihan raya umum ke-12 sehingga pilihan raya umum […]
Final Piala Malaysia – Kelantan atau Pahang ?

Final Piala Malaysia – Kelantan atau Pahang ?

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, selain mata aku tertumpu kepada pelawanan Arsenal vs Liverpool pada jam 1.30 am, 3/11/13 pasti perlawanan Final Piala Malaysia Kelantan vs Pahang menjadi tumpuan. Kecewa juga pasukan kesayangan Johor Darul Takzim hanya layak di peringkat suku akhir. Dunia bola sepak Malaysia hangat dengan perlawanan Final Piala Malaysia yang akan berlangsung pada […]
Peluang untuk Menangi RM40,000 dengan Kontes Mudah

Peluang untuk Menangi RM40,000 dengan Kontes Mudah

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ada pelbagai cara untuk buat duit secara online selain menjual iklan, menjual produk dan menyertai program affiliate ada satu cara lagi yang menjadi tumpuan sebahagian daripada kita iaitu dengan menyertai kontes. Pelbagai kontes yang dianjurkan secara online menyediakan hadiah yang lumayan untuk disertai dan merancang strategi yang betul untuk menang. Mungkin kita […]
Pelaksanaan Ibadah Qurban 2013/1434H di Kemboja

Pelaksanaan Ibadah Qurban 2013/1434H di Kemboja

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Sehari sebelum Hari Raya Aidil Adha pihak eQurban.com telah berangkat ke Kemboja dengan menaiki pesawat AirAsia. Mereka yang terlibat berada di sana lebih kurang seminggu demi tugas dan amanah saudara seIslam bagi melaksanakan Ibadah Qurban 2013/1434H. Turut bersama beberapa orang peserta Qurban tahun 2013 dan juga team Denaihati. Alhamdulillah tahun ni […]
Bajet 2014 musim bunga sudah berlalu

Bajet 2014 musim bunga sudah berlalu

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Berbagai komen berbangkit selepas pembentangan Bajet 2014 kita dengar dan baca di media perdana dan tidak perdana terutamanya di sosial media. Semua komen, bangkangan dan cadangan adalah betul mengikut persepsi tertentu. Ada yang membangkang kerana mereka adalah pembangkang kepada Kerajaan jadi tak kan lah nak sokong dan ada yang menyokong kerana […]
Asia Internet Congress peluang jadi jutawan senyap

Asia Internet Congress peluang jadi jutawan senyap

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Selama tiga hari team Denaihati berkampung di Sunway Pyramid Convention Centre untuk mengikuti Asia Internet Congress. Beberapa bulan lepas ternampak iklan Asia Internet Congress di wall Facebook dengan yuran kemasukan percuma. Peluang tambah ilmu memang tak dilepaskan terus je mendaftar untuk perancangan go next level 2014. Setelah tiga hari berkampung di Sunway […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media