Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Hidup bahagia dengan berbelanja bijak di nile.com.my

Hidup bahagia dengan berbelanja bijak di nile.com.my

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Minggu ni sangat menggembirakan apabila bungkusan yang dinanti telah tiba. Bungkusan apa? Bungkusan daripada pembelian online. Sudah agak lama tidak membeli belah online disebabkan harga yang meningkat sehingga 3 kali lebih tinggi daripada biasa. Berkira betul sejak dua menjak ni, terutama bila harga minyak RON95 naik duposen. Tapi semuanya berubah bila […]
Melancong tempat menarik di Malaysia

Melancong tempat menarik di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, melancong sudah menjadi satu budaya dikalangan rakyat Malaysia. Pantang cuti je selain balik kampung ziarah orang tua pasti lokasi pelancongan akan menjadi tumpuan warga Malaysia. Strategi Kerajaan memberi cuti pada hari Sabtu yang bermula beberapa tahun lepas menambah semarak lagi budaya bercuti dalam negara. Cuti-cuti Malaysia bukan sekadar mengeratkan hubungan kekeluargaan […]
Tips Penunggang Motorsikal di Aidul Adha

Tips Penunggang Motorsikal di Aidul Adha

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia, team Denaihati mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua dan mohon ampun maaf atas segala salah silap. Kepada jemaah haji 2013 semoga mendapat haji mabrur. Sempena Aidil Adha rakan FB Group Denaihati Network sudi menjadi penulis jemputan di blog Denaihati.com untuk berkongsi tips jalan raya. Entri ini adalah hasil tulisan pembaca setia […]
Liat nak bayar hutang

Liat nak bayar hutang

Assalamualaikumndan Salam 1Dunia, Dua hari sebeluam Adilfitri 2013 aku dapat panggilan telefon dari kawan lama. Kawan lama call mestilah jawab walaupun ada urusan lama yang masih belum selesai. Biasanya kalau dia call mesti nak minta bantuan kalau tidak jangan haraplah nak call. Sangkaan aku memang tepat beliau nak pakai duit nak guna untuk persiapan raya. […]
Sepatut jadi Doktor macam Dr. Fatin Liyana

Sepatut jadi Doktor macam Dr. Fatin Liyana

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Tak ramai yang tahu … mungkin tak ada yang tahu pun sepatutnya aku ini dah jadi seorang Doktor yang mungkin menjadi pensyarah kepada Blogger Fatin Liyana. Kalau tak silap pernah tulis cerita ini dalam entri entah berapa tahun yang lepas … tapi bila terbaca entri Dr. Fatin Liyana teringat kembali nostalgia […]
Arafah di landa ribut dan banjir

Arafah di landa ribut dan banjir

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Dapat perkhabaran dari Mekah, ribut kuat dan hujan lebat telah melanda Padang Arafah sehingga berlaku banjir. Pesiapan untuk menerima jutaan jemaah haji 2013 juga terganggu apabila banyak khemah diterbangkan angin dan tenggelam akibat banjir kilat. Mengikut sejarah moden belum pernah lagi berlaku banjir sehebat ini di Padang Arafah. Pada 2010 berlaku […]
iPhone 5S tetap jadi pilihan

iPhone 5S tetap jadi pilihan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang seronok baca komen-komen di entri “iPhone 5C penipuan Apple” merupakan tajuk memancing emosi pembaca yang telah berjaya menarik lebih 6k trafik dalaam tempoh 3 hari lebih hebat dari entri “iPhone 5S penipuan di Sim Lim Square” yang berjaya menarik 4k trafik. Tak semua komen aku setuju tapi Malaysiakan negara demokrasi […]
10 Entri Popular Denaihati September 2013

10 Entri Popular Denaihati September 2013

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, kalau dibandingkan top 10 entri Ogos 2013 dengan 10 entri popular September 2013 memang agak berbeza trendnya. Untuk bulan September pembaca setia lebih banyak membaca entri terbaru mungkin kerana tajuknya dan mengisian yang lebih menarik. Google sekarang memang lebih suka entri yang penuh dengan pengisian, asli bukan copy paste dan tidak terlalu pendek, paling […]
Qurban kunci rezeki yang tidak disangka-sangka

Qurban kunci rezeki yang tidak disangka-sangka

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang tersentuh hati bila membaca berulang ulang ulang kali entri “Apa lagi alasan untuk tidak berQurban” kisah keluarga miskin bersusah payah mengumpul duit untuk menyempurnakan qurban. Daripada entri ini keluar pula beberapa kisah dari komen rakan-rakan yang penuh dengan pengajaran. Kisah pertama dikongsikan Blogger Ustazah Ain (kalau nak tempah buat kek bolehlah .. […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media