Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Blog Khazanah yang akan ditinggalkan

Blog Khazanah yang akan ditinggalkan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, baru-baru ini ketika aku memandu membawa anak-anak berjalan cuti-cuti 1Malaysia di beberapa tempat menarik di Malaysia terdengar perkongsian ilmu di radio oleh Ustaz Haryanto Rizal Rokman. Yang menarik suara Ustaz Haryanto ini saling tak tumpah suara Ustaz Ismail Kamus yang sangat terkenal. Kalau tak percaya cuba cari di youtube video Ustaz […]
Personaliti Online Paling Berpengaruh di Malaysia

Personaliti Online Paling Berpengaruh di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, bertempat di Hotel Hilton Petaling Jaya baru-baru ni telah berlangsung majlis pelancaran “The Influencer“, satu rancangan realiti baru yang memaparkan beberapa personaliti online paling berpengaruh di Malaysia dalam pelbagai bidang daripada gaya hidup, fesyen, kecantikan, makanan dan juga teknologi. The Influencer merupakan idea pengasas PersonEdge Sdn Bhd, Choo Mei Sze bersama […]
Menggunakan custom url dalam Google plus

Menggunakan custom url dalam Google plus

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pada 30 Oktober yang lalu, aku menerima email daripada google menyatakan aku sudah boleh mendapatkan custom url untuk profile Google+ aku. Isi kandungan email tersebut turut menyatakan custom url yang boleh aku gunakan. Google menggunakan nama penuh aku sebagai custom url tersebut. Pada mulanya aku berhajat untuk menukarkan custom url tersebut kepada […]
Sukan SEA 2013 Myanmar jom sokong kontinjen Malaysia

Sukan SEA 2013 Myanmar jom sokong kontinjen Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Sukan SEA ke 27 akan berlansung pada tarikh 11 – 27 Disember 2013. Myanmar telah dipilih menjadi penganjur SEA Games 2013. Kontinjen Malaysia telah membuat persiapan rapi sejak beberapa tahun lepas dengan matlamat memenangi sekurang-kurangnya 40 emas. Dato’ Wira Aminuddin Embi, Chef de Mission bagi Kontinjen Malaysia akan memastikan bendera Malaysia akan […]
Robin Van Persi sudah lebih lah

Robin Van Persi sudah lebih lah

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang angin satu badan bukan sebab Arsenal kalah pada Manchester United. Kalah atau menang itu adat permainan terutama apabila dua pasukan besar bertembung. Setakat kalah 1 – 0 tu biasa yang luar biasa bila kalah 8 – 2 seperti musim 2011/12. Lagi pun Arsenal dah menang dua perlawanan besar berturut-turut sebelum tu […]
Blog Review : Diary Mama Pecinta Makanan dan Travel

Blog Review : Diary Mama Pecinta Makanan dan Travel

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Denaihati.com dah banyak buat entri review blog yang menarik untuk dibaca. Semua blog yang pernah direview terdiri daripada blog dengan niche yang tersendiri. Entri kali ni joom kita baca review blog DiaryMama.com pula. Untuk pengetahuan semua, pemilik blog DiaryMama.com ni merupakan salah seorang bekas pelajar Akademi Denaihati. “Bagai orang mengantuk disorongkan […]
Suami Isteri bukan untuk dimiliki

Suami Isteri bukan untuk dimiliki

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, 20 November tarikh keramat yang sentiasa akan diingat selagi nyawa dikandung badan. Permulaan 20 November ini bukan mudah seperti yang pernah dikongsikan dalam entri “pengorbanan seorang wanita“. Bukan semua wanita mampu melalui perjalanan hidup yang susah apabila mereka mempunyai pilihan yang lebih baik untuk keseronokan dunia apatah lagi kepada wanita yang […]
Motorola RAZR i Smartphone Kuasa Intel

Motorola RAZR i Smartphone Kuasa Intel

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, baru-baru ni Denaihati telah diberi peluang oleh Intel Malaysia untuk mencuba gadget Motorola RAZR i XT890 yang menggunakan chipset dari Intel. Peluang macam ni memang ditunggu-tunggu. Motorola merupakan pengeluar smartphone terawal yang menggunakan chipset daripada Intel untuk telefon pintar mereka. Pertama kali membuka kotak dan menarik keluar Motorola RAZR i nampak […]
10 Entri Popular Oktober 2013

10 Entri Popular Oktober 2013

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, seperti bulan-bulan sebelum ini, setiap bulan akan menunjukkan trend yang berbeza-beza bergantung kepada musim dan isu yang akan timbul dalam bulan tersebut. Bulan Oktober 2013 tidak terkecuali dengan senarai entri popular yang berbeza. Pada Oktober kali ini, bukan entri baru sahaja yang kembali popular, entri yang telah diterbitkan sekian ketika juga kembali […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media

Artikel pilihan...close