Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Hati Seorang Pengantin

Hati Seorang Pengantin

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pengalaman menjadi seorang pengantin memang suatu pengalaman yang sangat unik. Kalau tak percaya tanyalah kepada yang sudah baru menjadi pengantin seperti Ariff Shah, Yuyu Zulaikha dan Yana Yassin. Seribu satu perasaan kepada yang bakal menjadi pengantin bila nikah menjadi mahal maka zina jadi murah. Aku dulu ketika nak kahwin memang susah jadi […]
Hasrul Hassan Pakar SEO Malaysia

Hasrul Hassan Pakar SEO Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, suka rasa hati melihat kejayaan rakan-rakan blogger terutama blogger lelaki generasi baru. Antara blogger lelaki yang paling ngetop sekarang adalah Hasrul Hassan lelaki kacak dari Nibong Tebal. Kalau mengikut URLScore blog Hasrulhassan.com baru berusia 2 tahun 10 bulan dengan nilai USD220,320.00. Memang hebat blog Hasrulhassaan.com yang telah lama mengambil alih kedudukan blog Denaihati sebagai blog […]
Misteri lawatan Presiden Barack Obama ke Malaysia

Misteri lawatan Presiden Barack Obama ke Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Malaysia dan dunia masih meratapi kehilangan misteri pesawat MH370. Kehilangan misteri MH370 memberi kesan bukan sahaja kepada keluarga malah kepada industri penerbangan dan industri pelancongan. Dalam kesedihan kehilangan MH370, Malaysia dikejutkan dengan kematian tragis YB Karpal Singh yang terkorban dalam kemalangan ngeri di KM 306.1 Lebuh Raya Utara Selatan arah Utara dan […]
Minum Yeo’s dapat RM500k tak nak ke?

Minum Yeo’s dapat RM500k tak nak ke?

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, baru-baru ini telah berlangsungnya satu majlis yang ditunggu-tunggu oleh peminum tegar Yeo’s Malaysia sempena meraikan pemenang-pemenang peraduan “Yeo’s 80 Days Drink To Cash” yang diadakan di Espresso Lab Low Yat Plaza, Kuala Lumpur. Majlis ini merupakan kesinambungan peraduan Yeo’s seperti yang pernah diwar-warkan mengenai peraduan minum Yeo’s dan menang RM 500,000  tempoh hari. […]
Cara permohonan trademark

Cara permohonan trademark

Mendaftar cap dagangan adalah perkara penting yang perlu dilakukan oleh setiap pengusaha perniagaan atau empunya jenama, ini adalah untuk melindungi kepentingan syarikat atau individu itu.
Emak orang kat Taiping ni beli buku teks

Emak orang kat Taiping ni beli buku teks

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang terkedu tak terkata sedih sangat bila melihat video remaja perempuan Melayu sedang berbogel dengan selamba menipu emak tanpa ada perasaan bersalah. Dialog “Emak orang kat Taiping ni beli buku teks” menjadi viral dan tontonan di sosial media. Apa agaknya perasaan si ibu kalau dia menonton video penipuan anak dara dia yang […]
Betul ke ganti MyKad siap dua jam

Betul ke ganti MyKad siap dua jam

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, baru-baru minta kawan uruskan renew road tax kereta, memang boleh renew road tax online tapi saja nak bantu bisnis kawan-kawan. Lupa nak ingatkan kawan guna alamat baru jadi dia renew road tax ikut alamat lama yang tercatat di MyKad jadinya wakil MyEG pun hantarlah road tax itu ke rumah alamat lama. […]
Usahawan Melayu jahil Trademark dan Paten

Usahawan Melayu jahil Trademark dan Paten

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, aku mengikuti perkembangan kisah paten tudung Fareeda yang hangat diperkatakan di sosial media. Isu ini timbul setelah serbuan dan rampasan dibuat kerana ada yang meniru tudung model “Fareeda Aisya” dan “Fareeda Mariya”. Sebagai seorang usahawan kecilan aku melihat dari sudut berbeza dengan menyokong tindakan yang dilakukan oleh syarikat Fareeda Resources. Aku tahu ramai […]
Kembara DPIM ke Makassar

Kembara DPIM ke Makassar

Kembara Dewan Perdagangan Islam Malaysia selama 5 hari ke Makassar, Indonesia telah memberi seribu satu pengalaman dan kisah yang menarik. Semoga kembara ini akan mendatangkan manfaat kepada ramai.

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media