Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Contest Piala Dunia 2014 USD100 ribu untuk anda

Contest Piala Dunia 2014 USD100 ribu untuk anda

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, debaran Piala Dunia FIFA 2014 semakin dirasai. Melihat kepada Jadual Piala Dunia 2014 pasti persaingan kali sangat sengit sehingga tiada yang berani meramal pasukan mana yang bakal menjuari Piala Dunia 2014. Kepada yang kaki bola nak berjaga malam menyaksikan siaran lansung 64 perlawanan bola Piala Dunia 2014 apa kata kita layan […]
Jadual Final Piala Dunia FIFA 2014 Waktu Malaysia

Jadual Final Piala Dunia FIFA 2014 Waktu Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, penantian peminat bola sepak dunia menunggu Piala Dunia FIFA 2014 sudah sampai di kemuncaknya. jam 4.00 am waktu Malaysia, 13/6/2014 sepak mula perlawanan Brazil vs Croatia akan menjadi pembuka tirai kepada 64 perlawanan Piala Dunia 2014. Apa agaknya pasukan pilihan anda untuk aku telah dinyatakan dalam entri sebelum ini “Piala Dunia 2014 […]
Tarikh Nisfu Syaaban penting untuk umat Islam

Tarikh Nisfu Syaaban penting untuk umat Islam

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Nisfu Syaaban adalah antara tarkh yang penting untuk umat Islam walaupun tiada cuti khas untuk mana-mana negeri di Malaysia tidak seperti Israk Mikraj yang cuti untuk negeri Kedah, Perlis dan Negeri Sembilan. Nisfu Syaaban jatuh pada 15 Syaaban sememangnya ditunggu oleh Umat Islam. Masih ingat ketika di sekolah asrama dulu setiap […]
Selesai bayar hutang kereta sembilan tahun

Selesai bayar hutang kereta sembilan tahun

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, alhamdulillah akhirnya dapat juga aku menyelesaikan hutang kereta yang aku beli pada tahun 2005 ni. Sembilan tahun membayar pinjaman kereta dengan berbagai pengalaman pahit dan manis. Hari ini aku dapat pegang geran kereta atas nama aku yang sudah bebas daripada hutang. Memang lega betul bila bebas daripada hutang, hanya mereka yang […]
Status Halal Coklat Pepero

Status Halal Coklat Pepero

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, semenjak kes status HALAL coklat cadbury menjadi begitu hangat bukan sahaja di Malaysia malah menjangkau ke Arab Saudi, Indonesia sehingga ke London, blog Denaihati terus dikunjungi pencari informasi halal haram makanan. Ramai juga pembaca yang mencari informasi status halal coklat pepero walaupun kes ini sudah diberi penjelasan oleh JAKIM. Ramai blogger […]
Operasi cermin gelap kereta bukan kekasih gelap

Operasi cermin gelap kereta bukan kekasih gelap

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, aku tengok memang ramai kawan-kawan yang menggunakan cermin kereta berwarna gelap. Ada sorang sahabat ini memang gelap betul cermin kereta sehingga orang luar memang tak boleh nampak. Kalau tak silap sudah beberapa kali kena saman dengan Polis tapi nampaknya cermin kereta dia masih gelap. Tak tahulah kalau dia berubah hati nak […]
Piala Dunia 2014 Brazil pasukan pilihan

Piala Dunia 2014 Brazil pasukan pilihan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, rasanya baru sahaja tamat Piala Dunia FIFA 2010 Afrika Selatan tapi masa bergerak begitu pantas empat tahun telah berlalu. 12 Jun 2014 sepak mula Piala Dunia 2014 akan bermula walaupun penganjur Brazil melalui berbagai kesukaran sehingga ke saat akhir. Badan induk bola sepak dunia, FIFA tetap yakin gergasi bola sepak dunia, Brazil dapat menganjurkan […]
Batas bersosial di sosial media

Batas bersosial di sosial media

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, teringat seorang sahabat Blogger tegur kawan-kawan sebab suka letak gambar anak di status facebook terutama dengan aksi seksi tak berbaju, kalau gambar kucing melepak atas sofa tak de masalah. Pernah juga terbaca bagaimana penjahat mencolek seorang budak di sekolah setelah membaca status facebook ibunya tetapi tak ingat baca kat mana. Mengikut […]
Tips Pagerank 2014

Tips Pagerank 2014

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pada 21/5 Google telah mengeluarkan versi baru panda iaitu Panda 4.0 yang telah memberi berbagai kesan kepada capaian blog. Kepada blogger yang sentiasa fokus pada penulisan yang berkualiti memang tak risau dengan Panda 4.0. Selepas Google Panda 4.0 ramai blogger yang sedang menunggu update terkini Google pagerank untuk melihat hasil usaha […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media

Artikel pilihan...close