Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Contest KDK Malaysia Charity Challenge

Contest KDK Malaysia Charity Challenge

Mahukah anda mengubah dunia dengan idea anda sempena hari raya ini ? Mahukah anda impian anda direalisasikan oleh KDK Malaysia ? KDK Malaysia akan menganjurkan satu kempen yang diberi nama ‘ KDK Charity Challenge ‘. Secara ringkasnya ianya satu cabaran yang memerlukan peserta untuk memberikan inspirasi idea tentang melakukan aktivti amal kebajikan yang bagaimana dan dengan badan […]
Blogger makan coklat Cadbury

Blogger makan coklat Cadbury

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, aku terbaca banyak status rakan-rakan Blogger di Facebook, Twitter dan Instagram yang cuba menjauhkan diri dari berita program makan coklat Cadbury oleh sebuah NGO untuk membuktikan kesahihan HALAL JAKIM. Setiap daripada kita mempunya pendapat dan pandangan berbeza untuk dipertahankan. Aku tidak dijemput untuk program makan coklat cadbury tersebut tetapi kalau dijemput […]
Piala Dunia 2014 lebih menarik dengan Astro B.yond baru

Piala Dunia 2014 lebih menarik dengan Astro B.yond baru

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, 24/2/2014 yang lepas buat pertama kali aku menjejaki kaki di Astro walaupun dah bertahun menggunakan khidmat dari Astro biasa hinggalah sekarang Astro B.yond. Sepanjang tempoh itu aku telah melalui berbagai pengalaman turun dan naik bersama Astro sehingga aku jadi terkenal di Astro apabila menulis entri khas untuk Astro. Terima kasih kepada […]
Keputusan penuh Piala Dunia FIFA 2014

Keputusan penuh Piala Dunia FIFA 2014

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, sudah bermula kehangatan Piala Dunia FIFA 2014 apabila Brazil berjaya menewaskan Croatia 3 – 1 dengan jaringan pertama FIFA 2014 adalah gol sendiri oleh Marcelo dan dua jaringan Neymar dan satu dari Oscar. Piala Dunia 2014 menjadi lebih hebat dengan contest World Cup 2014 anjuran Brazil.com dengan hadiah menarik berjumalah USD100k, […]
SmartTAG baru sangat menyusahkan pengguna

SmartTAG baru sangat menyusahkan pengguna

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, angin satu badan bila gajet smartTAG baru buat hal lagi. Bulan lepas sangkut kat lorong smartTAG exit keluar UPM dan exit keluar Kajang, di digital board lorong smartTAG keluar perkataan “tiada smartTAG” sedang terpacak smartTAG kat cermin depan kereta, baki pun ada banyak lagi. Pertugas rumah TOL Kajang cakap mungkin bateri dah low tapi […]
Contest Piala Dunia 2014 USD100 ribu untuk anda

Contest Piala Dunia 2014 USD100 ribu untuk anda

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, debaran Piala Dunia FIFA 2014 semakin dirasai. Melihat kepada Jadual Piala Dunia 2014 pasti persaingan kali sangat sengit sehingga tiada yang berani meramal pasukan mana yang bakal menjuari Piala Dunia 2014. Kepada yang kaki bola nak berjaga malam menyaksikan siaran lansung 64 perlawanan bola Piala Dunia 2014 apa kata kita layan […]
Jadual Final Piala Dunia FIFA 2014 Waktu Malaysia

Jadual Final Piala Dunia FIFA 2014 Waktu Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, penantian peminat bola sepak dunia menunggu Piala Dunia FIFA 2014 sudah sampai di kemuncaknya. jam 4.00 am waktu Malaysia, 13/6/2014 sepak mula perlawanan Brazil vs Croatia akan menjadi pembuka tirai kepada 64 perlawanan Piala Dunia 2014. Apa agaknya pasukan pilihan anda untuk aku telah dinyatakan dalam entri sebelum ini “Piala Dunia 2014 […]
Tarikh Nisfu Syaaban penting untuk umat Islam

Tarikh Nisfu Syaaban penting untuk umat Islam

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Nisfu Syaaban adalah antara tarkh yang penting untuk umat Islam walaupun tiada cuti khas untuk mana-mana negeri di Malaysia tidak seperti Israk Mikraj yang cuti untuk negeri Kedah, Perlis dan Negeri Sembilan. Nisfu Syaaban jatuh pada 15 Syaaban sememangnya ditunggu oleh Umat Islam. Masih ingat ketika di sekolah asrama dulu setiap […]
Selesai bayar hutang kereta sembilan tahun

Selesai bayar hutang kereta sembilan tahun

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, alhamdulillah akhirnya dapat juga aku menyelesaikan hutang kereta yang aku beli pada tahun 2005 ni. Sembilan tahun membayar pinjaman kereta dengan berbagai pengalaman pahit dan manis. Hari ini aku dapat pegang geran kereta atas nama aku yang sudah bebas daripada hutang. Memang lega betul bila bebas daripada hutang, hanya mereka yang […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media

Artikel pilihan...close