Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Menangi RM100,000 sambil memandu bersama selebriti kegemaran

Menangi RM100,000 sambil memandu bersama selebriti kegemaran

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, peluang untuk mendapat wang besar bukan mudah. Kali ini PETRONAS menyediakan wang besar untuk dimenangi iaitu RM100,000 kepada pemenang yang bertuah dan juga berpeluang untuk bersama-sama dengan artis kegemaran anda yang pasti tidak akan dilepaskan oleh ramai peminat. Anda boleh rebut peluang untuk bersama 5 Artis popular dalam contest FUELLED BY FANS, POWERED BY […]
Astro Perkhidmatan Pelanggan menipu

Astro Perkhidmatan Pelanggan menipu

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pertengahan bulan Oktober aku mendapat panggilan telefon dari pusat perkhidmatan pelanggan Astro katanya bil astro tertunggak. Aku tanya balik betul ke sebab aku baru je bayar bil tersebut beberapa hari lepas dan aku tegaskan yang aku yakin aku dah bayar bil tersebut. Perbualan tersebut tamat begitu sahaja dan aku terlalu sibuk nak […]
Hari ke sepuluh Muharram yang penuh keberkatan

Hari ke sepuluh Muharram yang penuh keberkatan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, hari ke sepuluh Muharram atau dikenal juga sebagai Hari Asyura datang lagi seperti berulang-ulang setiap tahun sejak 1434 tahun lepas. Pernah kita kisah dengan kedatangan 10 Muharram setiap tahun atau ianya berlepas begitu sahaja tanpa kita sedari atau kita sibuk dengan makan bubur asyura sahaja. Sepuluh Muharram banyak keistimewaan dan berbagai peristiwa […]
Pembunuhan sudah biasa tanpa ada perasaan

Pembunuhan sudah biasa tanpa ada perasaan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, beberapa tahun lepas Malaysia digemparkan dengan kes pembunuhan Datuk Sosilawati dan teman-teman. Tertuduh bekas peguam N Pathmanabhan dan tiga pekerja ladang, T Thilaiyagan, R Matan dan R Khatavarayan sedang menunggu rayuan setelah makamah menjatuhkan hukuman bersalah yang bakal dihukum gantung sampai mati. Sekarang sejak ordinan darurat 1969 dimansuhkan kes pembunuhan berlaku setiap hari hanya […]
Manchester United vs Arsenal siapa yang kena

Manchester United vs Arsenal siapa yang kena

Assalamualaikum dan Dalam 1Dunia, kemenangan Arsenal kepada Borussia Dortmund 1 – 0 meneruskan kecemerlangan Arsenal di bumi German. Musim lepas Arsenal juga berjaya menewaskan Bayern Munich kalau tidak kerana polisi gol ditempat lawan belum tentu Bayern menjadi juara Champions League 2012/13. Perlawanan Borussia Dortmund vs Arsenal memang mendebarkan setiap minit ada sahaja gerakan bahaya. Kalau bukan […]
Pengguna Internet diancam jenayah siber salah sendiri

Pengguna Internet diancam jenayah siber salah sendiri

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, internet merupakan keperluan penting dalam kehidupan kita pada hari ini. Dengan adanya komputer peribadi dan peranti mudah alih, semua lapisan masyarakat dapat menikmati aktiviti online pada bila-bila masa dan di mana saja. Bilangan pengguna internet Malaysia mencecah 18 juta pada tahun 2012 dan dijangka akan mencapai 25 juta pada tahun 2015. Tapi […]
Panduan Membeli Secara Online Tiket Kapal Terbang AirAsia

Panduan Membeli Secara Online Tiket Kapal Terbang AirAsia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, siapa kat sini tak pernah naik kapal terbang angkat tangan. Dulu naik kapal terbang memang suatu perkara yang sangat pelik tetapi AirAsia telah mengubah segalanya. Teringat kisah kawan yang pertama kali naik kapal terbang masa take off pegang kerusi macam nak tercabut .. ada ke kawan-kawan yang macam tu?? Setelah entri […]
Nasi lemak AirAsia ada kisah kontroversi

Nasi lemak AirAsia ada kisah kontroversi

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pernah makan nasi lemak AirAsia ke? Kepada yang biasa terbang bersama AirAsia pasti pernah merasa keenakan nasi lemak Pak Nasser yang juga mempunyai status halal JAKIM. Harga Nasik Lemak Pak Nasser RM15 tapi kalau nak murah order online dapatlah RM12. Setiap kali aku melihat nasi lemak AirAsia pasti teringat kisah lama kontroversi […]
Arsenal tewaskan Liverpool

Arsenal tewaskan Liverpool

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, Arsenal tewas dua kali berturut-turut di Stadium Emirates kepada Borussia Dortmund 1 – 2 untuk pusingan pertama kumpulan F Champions League 2013/14 dan tewas kepada Chelsea 0 – 2 untuk Carling League Cup. Aku menyaksikan kedua-dua perlawanan ini dan tidak merasa kecewa dengan prestasi sangat baik yang ditunjukkan oleh pemain-pemain Arsenal. Arsenal tewas […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media