Selamat datang ke Denaihati.com

Artikel Terkini

Semak keputusan SPM 2013 tak perlu pergi sekolah

Semak keputusan SPM 2013 tak perlu pergi sekolah

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, berdebar-debar di hati bukan setakat abang juga kami ibu bapa menunggu keputusan SPM 2013 yang akan diumumkan pada 20/3/2014 sehari selepas pengumuman STPM 2013 iaitu pada 19/3/2014. Sekarang mudah nak semak keputusan SPM 2013 tak perlu pergi sekolah boleh semak secara online dan sms tak macam dulu perlu beratur panjang di sekolah. Abang kata […]
Majlis Penyampaian Hadiah Contest Funderful Video Yeo’s

Majlis Penyampaian Hadiah Contest Funderful Video Yeo’s

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pada pagi 12hb Mac 2014 team Denaihati telah dijemput untuk menghadiri majlis pengumuman dan penyampaian hadiah Contest Video Funderful oleh pihak Yeo’s Malaysia. Untuk pengetahuan pembaca contest video Funderful adalah permulaan kerjasama antara Denaihati Network dengan Yeo’s Malaysia sehingga membawa kepada penajaan Majlis Sepetang Bersama Blogger Yeo’s 2014. Terima kasih kepada […]
Tips jumpa bakal madu

Tips jumpa bakal madu

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, blog Denaihati bukanlah blog kisah poligami seperti blog Sweetkurma yang banyak berkongsi kisah poligami tapi pernah sekali menulis entri bertajuk “Poligami pengalaman peribadi“. Dah baca ke … kalau belum baik cepat-cepat klik entri tu lepas tu klik pulak link blog Sweetkurma. Baru-baru ini aku terima email dari seorang pembaca setia. Katanya […]
Doa Untuk MH370

Doa Untuk MH370

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, sebak di hati setiap kali ingat, membaca berita terkini dan mendengar kisah mangsa MH370 dah seminggu berlalu masih menjadi misteri. Apalah salah aku sehingga ALLAH uji kita sehebat ini tetapi janji ALLAH telah nyata setiap ujian diberi kepada yang mampu sahaja tidak lebih tidak kurang. BREAKING NEWS : KENYATAAN AKHBAR PM NAJIB RAZAK […]
Air Spritzer diragui kesuciannya

Air Spritzer diragui kesuciannya

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, aku tertarik dengan jemputan daripada syarikat Spritzer kerana dah lama sangat dengar isu tentang air minuman Spritzer yang dikatakan “air mineral mayat” kerana lokasi kilangnya yang berdekatan dengan jirat cina (kubur cina). Cerita dah tersebar luas melalui khabar angin dan desas desus di sosial media antaranya Facebook, Twitter, SMS dan sebagainya. Tapi […]
Misteri MH370 teruskan berdoa bukan mengutuk

Misteri MH370 teruskan berdoa bukan mengutuk

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, daripada berita terkini kehilangan pesawat B777 penerbangan MH370 masih menjadi misteri. Bukan sahaja keluarga mangsa dari 15 buah negara malahan dunia menanti-nanti apa sebenarnya berlaku. Tekanan yang amat sangat kepada pasukan penyelamat kerana ramai yang mengharap keajaiban akan berlaku walaupun sudah lebih empat hari kehilangan berlaku. BREAKING NEWS : KENYATAAN AKHBAR PM NAJIB […]
Minum Yeo’s dan menang hadiah bernilai RM500,000

Minum Yeo’s dan menang hadiah bernilai RM500,000

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, kehangatan Sepetang Bersama Blogger 2014 masih terasa sehingga hari ini, inilah acara yang sangat dinantikan oleh blogger dan pengamal media sosial untuk mereka berkumpul bagi mengeratkan silatulrahim. Majlis yang mengumpulkan blogger-blogger Asia Tenggara dari Malaysia, Brunei, Indonesia dan mungkin negara-negara yang lain juga. Terima kasih kepada pihak Yeo’s Malaysia kerana sudi menjadi penaja utama […]
Mencari berita terkini pesawat MH370

Mencari berita terkini pesawat MH370

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pagi 8/3/2014 Dunia dan Malaysia dikejutkan dengan berita kehilangan pesawat Malaysia Airlines penerbangan MH370 yang menuju ke Beijing di perairan Vietnam. Seramai 239 orang berada di dalam pesawat yang malang yang terdiri daripada 12 crew dan selebihnya penumpang dari 15 kewarganegaraan. Kali terakhir pesawat MH370 dapat dihubungan pada jam 2.40 pagi […]
SBB2014 membina jaringan alam maya ke dunia nyata

SBB2014 membina jaringan alam maya ke dunia nyata

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, bersyukur kita kepada ALLAH SWT kerana dengan izin-Nya kita dapat berkumpul pada hari ini. Selawat dan salam kepada junjungan Nabi Muhamad SAW kerana dengan pengorbanan baginda kita mendapat nikmat iman dan Islam. Jutaan terima kasih kepada En. Mohd Sukari Bin Ab. Hamid yang mewakili sahabat saya YBHG. DATO’ MOHID MOHAMED, Timbalan Ketua […]

Aktiviti Denaihati Network

Denaihati di social media