Negaraku 1Malaysia Merdeka kibarkan Jalur Gemilang

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, tahniah kepada rakan-rakan yang bertungkus lumus menerbitkan entri wajib 2 HIDUP SEORANG BLOGGER yang ada bermacam kisah menarik. Kita lupakan sebentar HIDUP SEORANG BLOGGER dan biarkan peserta terus menyusun strategi untuk menempatkan diri antara yang terbaik di kalangan yang terbaik. Semangat Merdeka kian menyemarak di kalangan blogger 1Malaysia. Berbagai promosi di Twitter, Facebook dan juga ada yang mencipta wallpaper khas sempena Merdeka ke 53. Kepada blogger 1Malaysia yang belum pasang apa-apa banner boleh terus ke Emilayusof.com untuk pilih beberapa banner Merdeka sambil mengibarkan Jalur Gemilang yang telah dicipta khas. Aku pun dah pasang satu, macam menarik tak??

Sempena menjelang KEMERDEKAAN sebagai menghargai semua FOLLOWER di Facebook dan Twitter yang tidak henti-henti memberi sokongan dan teguran aku dan sponsor nak bagi hadiah kepada yang layak. Hadiahnya adalah RM50 x 5 untuk Twitter Follower dan RM50 x 5 untuk Facebook Follower. Tapi aku memohon jutaan maaf kepada rakan-rakan di luar Malaysia kerana hadiah ini hanya disediakan untuk follower warga Malaysia yg berada di dalam atau luar Negaraku. Untuk menang hadiah teman-teman perlu melaksanakan tugas mudah seperti yang akan aku terangkan di bawah. Semua tugas mesti sampai ke meja penganjur mulai dari sekarang sehingga 11.59pm 31/8/2010. 5 tugasan yang paling menarik untuk Twitter dan Facebook akan dikira sebagai pemenang hadiah yang disediakan.

Biar kecil tapi semangat mengimbar Jalur Gemilang tetap ada.

Tugasan yang perlu dibuat untuk follower Twitter dan Facebook. (Jangan kongsi pada kawan-kawan kerana semakin sedikit yang join semakin tinggi peluang anda menang ..tak gitu)

1. Twitter : Tweetkan laungan Merdeka yang paling kreatif dengan wajib memasukan #Merdeka53 (contoh : Merdeka Merdeka Merdeka Merdeka #Merdeka53)

2. Facebook : Sharekan gambar ANDA bersama Jalur Gemilang yang paling menarik di http://facebook.com/denaihati.

Terima kasih kepada sponsor Knizam.com (melayari pengalaman mengembara di Pakistan secara LIVE), Saudacare.com(merawat diri sebelum sakit dengan Habbatus Sauda) dan eQurban.com (amalan korban di Kemboja dengan harga yang termurah). Ada lagi ke nak sponsor cash sila DM.

Selamat berjuang dan hayati lagu ini untuk menimbul rasa sayang kepada Negaraku 1Malaysia Merdeka kibarkan Jalur Gemilang.

Betapa di bumi ini aku melangkah ke Timur, Barat, Utara dan Selatan…… aku lah penyambung warisan.

[ad#Mangga 300]

---

  1. salam bro, cam mana nak jadi affiliate tuk duittwitter? hehe
    Entri terbaru mohdisa – Hidup Blogger Sempena Kemerdekaan Malaysia Yang Ke-53My Profile

  2. Wa… ni mesti menarik ni.. tapi tak ada idea pulak nak buat ni..
    Entri terbaru Steward John – Life of a Blogger- HIDUP SEORANG BLOGGERMy Profile

  3. salam ziarah di bln penuh keberkatan.moga thn ini lbh baik dr thn sebelumnya.
    setiap manusia dilahirkan merdeka sejak fitrah kejadian,ttp bukan bebas sebebasnya,ttp bebas yg mempunyai batas/hak.datangnya islam membebaskan manusia drp penghambaan sesama manusia.dgn pelbagai ideologi dicipta utk menyesat dan mengikat manusia.manusia itu bebas bila mereka menjadi ‘hamba’ Allah.bknkah kita sering berdoa agar ‘title’ ‘hamba’ diterima oleh ALLAH.ttp jika sesama manusia,kita cuba membebaskan dr penghambaan.ttp jiwa hamba sesama manusia masih wujud hingga kini,masakan negara yg merdeka masih terikat dgn isme2(fahaman) tinggalan penjajah dan merasakan tinggalan penjajah itu masih terbaik utk negara.sifat inferior complex masih menebal walaupun penjajah telah pergi.ini yg disukai penjajah,meneruskan legasi peninggalan penjajah @ gelaran yg diberi kpd mereka ini adalah “budak-budak british/inggeris/barat”
    -salam kemerdekaan yg hakiki
    -kita masih dlm proses memerdekakan minda
    -keluar dr penghambaan sesama manusia kpd penghambaan kpd Al-Khaliq

  4. aku guna Malaysia Wave aku, boleh ker? :P http://twb.ly/aaD5hg

  5. bendera pun xada
    haih
    kalau dekat rumah ada lah bendera besaq sikit
    xpalah
    apa2pun selamat hari merdeka

    P/S : Kepada Penggemar Telur Ayam! Awas! Hati – Hati Dengan Telur Ayam Palsu!

  6. Wah banyaknya keywords dalam tajuk entri :)
    Entri terbaru GreenLava – Blogger navbar peekaboo- Hide and have it reappear on hoverMy Profile

  7. lamenye x nmpak denaihati. contest x abes2 haha
    Entri terbaru at0k – Gathering BloggerMy Profile

  8. Yiedpozi says:

    dah tweet..

  9. haha. malam sat lagi, leh start tweet merdeka kat twitter. yayy!

  10. Kie-yu dah submit dua-dua task. if reject let me noe k. thanks :D
    Entri terbaru Kie-yu – Perompak Tanda pada Rumah Sebelum Buat KerjaMy Profile

  11. Warisan –> one of the best song ever! :)
    Entri terbaru bubbles182 – Life is short- so live it to the fullestMy Profile

  12. wah ada contest lagi… kena fikirkan idea yang menarik nie…
    Entri terbaru zik – Mengapa sahur itu pentingMy Profile

  13. best ni…
    kie-yu nak join!!!
    hehe :D
    Entri terbaru Kie-yu – Perompak Tanda pada Rumah Sebelum Buat KerjaMy Profile

  14. Salam, terimakasih kerana tolong promote banner saya.

Trackbacks