Negaraku 1Malaysia Merdeka kibarkan Jalur Gemilang

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, tahniah kepada rakan-rakan yang bertungkus lumus menerbitkan entri wajib 2 HIDUP SEORANG BLOGGER yang ada bermacam kisah menarik. Kita lupakan sebentar HIDUP SEORANG BLOGGER dan biarkan peserta terus menyusun strategi untuk menempatkan diri antara yang terbaik di kalangan yang terbaik. Semangat Merdeka kian menyemarak di kalangan blogger 1Malaysia. Berbagai promosi di Twitter, Facebook dan juga ada yang mencipta wallpaper khas sempena Merdeka ke 53. Kepada blogger 1Malaysia yang belum pasang apa-apa banner boleh terus ke Emilayusof.com untuk pilih beberapa banner Merdeka sambil mengibarkan Jalur Gemilang yang telah dicipta khas. Aku pun dah pasang satu, macam menarik tak??

Sempena menjelang KEMERDEKAAN sebagai menghargai semua FOLLOWER di Facebook dan Twitter yang tidak henti-henti memberi sokongan dan teguran aku dan sponsor nak bagi hadiah kepada yang layak. Hadiahnya adalah RM50 x 5 untuk Twitter Follower dan RM50 x 5 untuk Facebook Follower. Tapi aku memohon jutaan maaf kepada rakan-rakan di luar Malaysia kerana hadiah ini hanya disediakan untuk follower warga Malaysia yg berada di dalam atau luar Negaraku. Untuk menang hadiah teman-teman perlu melaksanakan tugas mudah seperti yang akan aku terangkan di bawah. Semua tugas mesti sampai ke meja penganjur mulai dari sekarang sehingga 11.59pm 31/8/2010. 5 tugasan yang paling menarik untuk Twitter dan Facebook akan dikira sebagai pemenang hadiah yang disediakan.

Biar kecil tapi semangat mengimbar Jalur Gemilang tetap ada.

Tugasan yang perlu dibuat untuk follower Twitter dan Facebook. (Jangan kongsi pada kawan-kawan kerana semakin sedikit yang join semakin tinggi peluang anda menang ..tak gitu)

1. Twitter : Tweetkan laungan Merdeka yang paling kreatif dengan wajib memasukan #Merdeka53 (contoh : Merdeka Merdeka Merdeka Merdeka #Merdeka53)

2. Facebook : Sharekan gambar ANDA bersama Jalur Gemilang yang paling menarik di http://facebook.com/denaihati.

Terima kasih kepada sponsor Knizam.com (melayari pengalaman mengembara di Pakistan secara LIVE), Saudacare.com(merawat diri sebelum sakit dengan Habbatus Sauda) dan eQurban.com (amalan korban di Kemboja dengan harga yang termurah). Ada lagi ke nak sponsor cash sila DM.

Selamat berjuang dan hayati lagu ini untuk menimbul rasa sayang kepada Negaraku 1Malaysia Merdeka kibarkan Jalur Gemilang.

Betapa di bumi ini aku melangkah ke Timur, Barat, Utara dan Selatan…… aku lah penyambung warisan.

[ad#Mangga 300]

---

  1. semoga berjaya semua rakan blogger

  2. selamat berlomba saja buat semua

  3. selamat ulang thn kemerdekaan ke-53…lepas merdeka kita raya pulak :D
    Entri terbaru anuarkarimz – Merdeka! Merdeka! Merdeka!My Profile

  4. gambar edit boleh bro? =,=
    Entri terbaru donha – Permainan orang kafirMy Profile

  5. salam kemerdekaan untuk bro
    Entri terbaru wazy – Sudirman-31 OgosMy Profile

  6. Selamat hari kemerdekaan saudara2ku sejiran.
    Entri terbaru Metrolisa – HIDUP SEORANG BLOGGER 19 Ramadhan 1431 HMy Profile

  7. Salam Kemerdekaan negara
    kita-53..semoga anda selalu sihat
    untuk menikmati dan menghayati
    makna kemerdekaan sebenar..
    جزاك اللهُ خير
    Entri terbaru zulkbo – Ketupat Daun PalasMy Profile

  8. salam kemerdekaan kepada bro denaihati dan semua pembaca rakyat Malaysia..
    wah, makin meriah sambutan merdeka tahun ni.. boleh dapat hadiah lagi :)
    Entri terbaru kulanz – Kekuatan sebenar terletak pada hatiMy Profile

  9. nak tanya,tugasan yang perlu dibuat kedua2 medium ker (twitter & FB)???
    atau salah satu darinya…
    Entri terbaru zie fauzi – HIDUP SEORANG BLOGGER – BEST KER HIDUP SEORANG BLOGGER NIMy Profile

  10. Saya juga mengucapkan selamat hari merdeka kepada seluruh rakyat Malaysia!

    terutama sekali untuk rakan blogger yang lain :-)
    Entri terbaru Maliq – SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA!My Profile

  11. Untuk bloggers rakyat Malaysia, saya ingin ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-53.
    Entri terbaru Steward John – Life of a Blogger- HIDUP SEORANG BLOGGERMy Profile

Trackbacks

  1. Sebak Pabila Laungan Merdeka Kedengaran | Illusion of Dyspraxia says:

    [...] takpe. Bukan selalu dia bersemangat dan berjiwa patriotik sebegini. Muahaha *tiba tiba teringat contest Merdeka yang Denaihati anjurkan. HAHAH tak tahu lahh boleh dapat ke tak RM50 tu* [...]

  2. Sarkem.Net | All About Free Download says:

    [...] Negaraku 1Malaysia Merdeka kibarkan Jalur Gemilang | Denaihati [...]

  3. [...] aku buat rakyat Malaysia semua. Seperti apa yang dilakukan oleh saudara Ilham melalui blog beliau, Denaihati.com dengan tagline “Hidup Untuk Memberi” memang banyak penyampaian yang [...]

  4. [...] This post was mentioned on Twitter by Denaihati, rozuan and Mohd Shahir, mohd hafizuddin. mohd hafizuddin said: Negaraku 1Malaysia Merdeka kibarkan Jalur Gemilang http://bit.ly/9arCO4 [...]