Makanan Enak di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, mana-mana percutian jika tiada makanan yang sedap dan enak akan jadi tak seronok. Betul tak? Hidangan makanan yang sedap dan enak menjadi daya tarikan pengunjung untuk pergi ke sesebuah tempat. Makanan yang disediakan di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands ternyata mampu menarik minat ramai orang untuk pergi bercuti di sana.

Sepanjang 3 hari 2 malam Team Denaihati bercuti di Strawberry Park Resort, bermacam-macam jenis juadah dan makanan telah disediakan untuk santapan kami. Hidangan pertama kami adalah ketika jamuan Hi-Tea bersama Mr.Ming iaitu Manager Strawberry Park Resort yang menyambut kedatangan Team Denaihati pada hari itu.

Minum petang di Strawberry Park Resort

Pada malam pertama di Strawberry Park Resort, makan malam dengan konsep BBQ dan buffet telah disediakan untuk para pengunjung yang datang bercuti dan menginap di situ. Kami dihidangkan dengan pelbagai jenis makanan yang sedap seperti sate, udang, daging lembu, ayam, kambing, ikan sehinggalah ke pencuci mulut, puding, kek, aiskrim dan macam-macam lagi. Makanan apa yang ada di situ boleh ambil sesuka hati dan makan sehingga perut kenyang.

Sate Cameron Highlands

Sate yang dibakar oleh chef di Strawberry Park Resort ni memang sedap. Dagingnya lembut dan mudah untuk dikunyah.

BBQ Strawberry Park Resort

Buffet Strawberry Park Resort

Sarapan Pagi di Strawberry Park Resort

Kami menikmati hidangan breakfast atau sarapan pagi di Jim Thompson Terrace pada hari itu yang dibuat secara buffet juga. Ada banyak pilihan makanan seperti nasi lemak, roti canai, mee sup, sosej, dan banyak lagi makanan yang sedap-sedap.

Breakfast Strawberry Park Resort

Waktu pagi di Jim Thompson Terrace terasa sangat sejuk. Rata-rata pengunjung Strawberry Park Resort yang bersarapan bersama kami memakai pakaian yang nampak tebal untuk panaskan badan. Walaupun sejuk tapi ianya cukup selesa dan nyaman bila dapat minum air kopi panas dan menjamu selera dengan nasi lemak serta roti canai resepi Strawberry Park Resort.

Sarapan pagi nasi lemak

Makan Tengahari Menu Indian Food

Waktu makan tengahari di Strawberry Park Resort, kami memilih makanan berkonsep “Indian Food”. Bila terdengar Indian Food, dalam kepala terus terbayang kedai mamak. Pada mulanya kami fikir makanan tersebut sama saja seperti yang biasa kita makan di kedai-kedai mamak. Tetapi bila dah makan rasaanya jauh lebih sedap daripada makanan di kedai mamak. Berselera jugalah kami makan tengahari tu.

Indian Food Strawberry Park Resort

Candle Light Dinner di Strawberry Park

Candle Light Dinner iaitu menjamu selera makan malam dalam keadaan tempat yang hanya diterangi dengan cahaya lilin dan juga lampu yang agak malap menimbulkan rasa dan suasana romantis. Bagi pasangan yang baru berkahwin agak sesuai dengan suasana yang macam ni. Bagi yang sudah berkahwin pun boleh juga layan Candle Light Dinner. Boleh eratkan lagi hubungan yang telah lama terjalin dan semarakkan kembali kehangatan dan kasih sayang dalam rumahtangga.

Tudor Lounge N Grill Strawberry Park

makan malam candle light

Sepanjang 3 hari bercuti di Strawberry Park Resort, ada beberapa aktiviti lagi yang tak sempat dibuat disebabkan kesuntukan masa. Mungkin lain kali boleh datang lagi ke sini. Lagipun makanan di Strawberry Park Resort semuanya sedap-sedap. Berbaloi jika datang bercuti di sini beberapa kali. Penginapan pun selesa dan layanan yang diberikan juga sangat mesra. Terima kasih Strawberry Park Resort.

nota terima kasih strawberry park resort

Bagi sesiapa yang ingin menikmati percutian istimewa di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands sila layari fanpage Strawberry Park Resort sekarang! Strawberry Park Resort sedang mengadakan satu contest mudah. 3 pemenang bertuah akan dipilih dan berpeluang bercuti di Strawberry Park Resort secara PERCUMA! Contest akan tamat pada 11 April 2012.

---

  1. makan lagi….makan lagi hehehe :)
    Entri terbaru Dadan – Alasan Facebook Membeli InstagramMy Profile

  2. lapar la plk….

  3. yang dibuat satai tu daging apa ya..?
    Entri terbaru Dadan – 5 Keutamaan Shalat SubuhMy Profile

  4. Setiap kali tengok entri ini perut ini jadi lapar….
    Entri terbaru Dadan – 5 Keutamaan Shalat SubuhMy Profile

  5. woh, nak menang jugak!
    Entri terbaru kartikel.com – Koleksi Gambar Menarik #18 (10 Gambar)My Profile

  6. wah lezat sekali makanannya

  7. Wah sedapnya, jadi lapar lah pula
    Entri terbaru Ahmad Hati – Tips Kurangkan Pembayaran Cukai LHDN (Individu)My Profile

  8. tengok entry nie, rasa nak pergi ke Cameron lagi.. nak lepak kat Strawberry Park gak la,…hehe
    Entri terbaru ct_hAjAr – Jom usha produk terbaru Denaihati!My Profile

  9. Sebuah Contest yang tak boleh dilewatkan oleh semua blogger Malaysia
    Sukses selalu untuk Contest “Strawberry Park Resort”
    Entri terbaru Rina As – Cara Mendaftar dan Memasang Google Analytics di BlogMy Profile

  10. Wah….. best lah dapat acara sponsor untuk kontest. Sukses untuk kontesnya Sob.

    Sukses selalu
    Salam
    Ejawantah’s Blog

  11. wah best…best…

    kiranya team DH disponsor oleh merekalah ye… ;)
    Entri terbaru Ummi Hanie – Raih undi untuk si gadis pingitanMy Profile

  12. strawberry park ni dari kecil pergi DH…kampung halaman dah dekat
    Entri terbaru azura – Ada ke bohong sunatMy Profile

  13. wow..jadi ngiler :) pengeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
    Entri terbaru pp – Cara Mengatur Jumlah Posting Yang Ingin Ditampilkan Pada Saat Klik Label Dan Menampilkan Navigasi HalamannyaMy Profile

  14. mantap bener makanannya, kalau menunya seperti ini habis semua nih saya makann
    Entri terbaru cara diet aman – Nutrisi Penyakit JantungMy Profile

  15. adeh, kecur tengok makanan2 ni. nak gak
    Entri terbaru Sya Isya – MY PINKY MOMENTSMy Profile