Kucing siapa suka

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, anak bujang aku sorang ini memang suka sangat dengan kucing. Kalau mengadap kucing boleh berjam-jam tetapi malangnya permintaan beliau nak memelihara kucing tidak mendapat perkenan ibu tercinta. Untuk melepaskan rindu pada sang kucing hanya apabila pulang menziarahi atok di kampung yang mempunyai minat yang sama. Abah memang minat sangat dengan kucing sejak aku kecil lagi memang tidak pernah tidak ada kuching di rumah.

Anak bujang minat dengan kucing.

Orang tua kata kalau anak-anak suka dengan binatang peliharaan seperti kucing sifat caring nya tinggi jadi khidmat kepada orang tua juga sangat tinggi. Mungkin ada betulnya sebab aku tengok adik aku no tiga memang suka sangat dengan kucing dan sekarang sudah enam tahun dengan penuh sabar menjaga ibu dan arwah bapak mertua dengan sabar. Semuga anak bujang aku juga mempunyai sifat sabar dan boleh memberi khidmat kepada aku dan isteri suatu masa nanti.

Kucing juga binatang kesayangan Nabi Muhamad SAW. Diceritakan dalam suatu kisah, Nabi Muhammad SAW memiliki seekor kucing yang diberi nama Mueeza. Suatu saat, dikala nabi hendak mengambil jubahnya, di temuinya Mueeza sedang terlelap tidur dengan santai diatas jubahnya. Tak ingin mengganggu haiwan kesayangannya itu, nabi pun memotong belahan lengan yang ditiduri mueeza dari jubahnya. Ketika Nabi kembali ke rumah, Muezza terbangun dan merunduk kepada majikannya. Sebgai balasan, nabi menyatakan kasih sayangnya dengan mengelus lembut ke badan mungil kucing itu.

Kucing ini memang binatang yang unik dan sangat manja. Aku bukanlah peminat kucing tetapi seronok juga melayan apabila kucing datang nak bermanja-manja. Aku tahu ramai juga Rakan Blogger yang suka dengan kucing antaranya Kak Jie, Mr Kay dan Emila Yusof.

Ala comelnya kucing ni

Baru-baru ini ketika aku seronok menjelajah blog kawan-kawan tiba-tiba terjumpa blog Curious Cat memanglah best tengok video kucing yang ada kat blog ini kalau tak percaya tengoklah terutama kepada yang minat kucing. Kucing yang dipaparkan di blog Curious Cat memanglah tersangat cute membuatkan aku bersemangat nak pelihara kucing tapi tak pelah simpan sebagai impian sebab pasti tidak akan dapat perkenan my darling. Kepada peminat kucing yang dah klik blog Curious Cat jangan lupa pulak klik dan like Fanpage Curious Cat dan follow Twitter untuk kongsi cerita.

Ini sebahagian daripada video kucing yang sangat cantik kalau nak tengok banyak aksi menarik kucing ini lansung je lah ke blog Curious Cat. Rugi kalau tak tengok.

---

  1. kucing yang lucu agn ,,,ane jadi pingin klo di kasih gan….

  2. saya suka kucing!

  3. Saya dan anak2 pon suke sgt kucing!
    Entri terbaru ajumohit – Gambar majlis resepsi Fasha Sandha dan Jejai | Persandingan di PerlisMy Profile

  4. saya dan anak2 pon suke sgt kucing huhu
    Entri terbaru ajumohit – Gambar majlis resepsi Fasha Sandha dan Jejai | Persandingan di PerlisMy Profile

  5. Kucing tetangga sering diajak mainan sama anak saya
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Insomnia Gangguan TidurMy Profile

  6. Anak saya juga suka kucing, sering menegejar-ngejar kucing tetangga

  7. Kucingnya lucu banget tuh
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Insomnia Gangguan TidurMy Profile

  8. saya suka kucing tapi kucing tak suka saya..hehe
    Entri terbaru Azydy – Panduan dan Tips Terbaik Nak Beli Rumah (Part 1)My Profile

  9. oic…siapa suka kucing rupanya…tajuk pun dah pelik…hehe…suka kucing…tp tak suka bila kucing kaco tgh mkn…

  10. salam..

    saya juga bukan pengemar kucing. entahlah…tpi mmg x suka bila bau tahinya yang busyuk itu. serta suka cakar merata-rata..huhu
    Entri terbaru syira – Liku-liku yang ku tinggalkan..My Profile

  11. kucing kat mesir ni besar2, yang jenis bulu tebal pun banyak, dan menjadi feveret student2 malaysia kat sini, dan harga pun ‘banyak’ juga. haha

    tapi satu je, bela kucing kat rumah boleh bawa rahmat, lagi-lagi kalau kita selalu buat baik dengan kucing tu ;)
    Entri terbaru Zida – Kekuatan.My Profile

  12. kucing itu sehat, saya suka kucing…
    tapi kadang kadang kucing itu merepotkan… :)

  13. suka gak kucing, tp x dibenarkn bela sbb adik ada alahan
    Entri terbaru zuan – > Tech Thursday : CybercrimesMy Profile

  14. jujur kalo saya takut sama kucing , bisa sampe nangis kalo ada kucing .
    Entri terbaru Obat Tradisional Kanker Otak – Obat Tradisional Kanker HatiMy Profile

  15. jujur saja saya biasa saja pada binatang, termasuk kucing,,tapi sering juga da tuh kucing yang nakal jadinya banyak yang pukul,,

Trackbacks

    Artikel pilihan...close