Keputusan dan Jadual Champions League 2014/15

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, kerancakan bola sepak dunia sudah bermula apabila kebanyakan liga sudah memulakan sepak mula. Barclays Premier League 2014/15 telah memulakan sepak mula pada 16/7/2014 dengan perlawanan Manchester United vs Swansea menjadi pembuka tirai. Bahang kehangatan sudah terasa bermula pada perlawanan pertama dengan berbagai keputusan yang mengejutkan dan itu yang menjadikan peminat bola sepak dunia sentiasa tertunggu-tunggu perlawan seterusnya. Paling hangat apabila pasukan kesayangan ramai Manchester United tewas digelanggang sendiri. Nak tahu berapa MU kalah dan keputusan game yang lain joom klik keputusan penuh Barclays Premier League 2014/15 minggu pertama.

Jadual dan Keputusan Champions League 2014/15

Football results provided by whatsthescore.com


ADAKAH INI BAKAL STADIUM TERTUTUP JDT?

Kedudukan semasa peringkat kumpulan Champions League 2014/15

Standings provided by whatsthescore.com

Round of 16 draw :

17 February & 11 March
Paris Saint-Germain (FRA) v Chelsea FC (ENG)
FC Shakhtar Donetsk (UKR) v FC Bayern München (GER)
18 February & 10 March
FC Schalke 04 (GER) v Real Madrid CF (ESP)
FC Basel 1893 (SUI) v FC Porto (POR)
24 February & 18 March
Manchester City FC (ENG) v FC Barcelona (ESP)
Juventus (ITA) v Borussia Dortmund (GER)
25 February & 17 March
Bayer 04 Leverkusen (GER) v Club Atlético de Madrid (ESP)
Arsenal FC (ENG) v AS Monaco FC (FRA)

Klik Jadual Penuh Barclays Premier League 2014/15 Waktu Malaysia

gambar jaringan Ramsey menewaskan Crystal Palace

Road to Berlin

Quarter-final draw: 20 March
Quarter-finals: 14/15 & 21/22 April
Semi-final draw: 24 April
Semi-finals: 5/6 & 12/13 May
Final (Olympiastadion, Berlin): 20.45CET, 6 June

Pemain Arsenal meraikan jaringan Ramsey

Pasukan manakah bakal jadi juara Champions League musim ini?

---

    Kongsi pendapat anda

    *

    CommentLuv badge

  1. Chelsea bakal menjuarai england premier league Epl kali ini… Chelsea go go go.. terus tinggalkan yang lain …
    Entri terbaru Calrase Patrick – 3 Sikap Orang Jepun Yang Perlu Dicontohi Untuk BerjayaMy Profile

  2. kalau tiada EPL tiada lagi suara sorakan bergema di kedai mamak :)selamat menonton buat kaki bola
    Entri terbaru adna2029 – Kenapa Saya Nak Bercuti Ke BusanMy Profile

  3. jadual yang disediakan DH ni boleh jadi rujukan kaki EPL utk check waktu perlawanan
    Entri terbaru nikkhazami – iPhone 5s Gajet Impian Setiap BloggerMy Profile

  4. Sebuah pasukan yang hebat bukan terletak kepada pemain bintang semata-mata.
    Entri terbaru sensasi2020 – Azmin Ali Menteri Besar Baru SelangorMy Profile

  5. real madrid , barcelona dan bayern munich akan kekal sebagai calon juara champions league
    Entri terbaru kizmyself – Bocor , Bocor dan Bocor LagiMy Profile

  6. dalam empat wakil epl dalam champions league , rasanya chelsea dan Man city mampu pergi jauh
    Entri terbaru kizmyself – Bocor , Bocor dan Bocor LagiMy Profile

  7. untuk saingan champions league musim baru ini, nampak gayanya rasa janggal sebab Man Utd tak ada.
    Entri terbaru kizmyself – Bocor , Bocor dan Bocor LagiMy Profile

  8. stakat ni cuma chelsea je unbeaten. sekali seri. itu pun dimusnahkan oleh lampard. haha!
    Entri terbaru nikkhazami – iPhone 5s Gajet Impian Setiap BloggerMy Profile

  9. Biasanya isteri yang fanatik pasal bola ni sebab dia penyokong tegar liverpool. Saya ni support jer..ehehehe.. kalau ada game mesti dia sanggup berjaga malam untuk nonton bola.. :D
    Entri terbaru Eshamz Halim – Comment on Moh Ke Perak: Pusat Konservasi Tuntung Bota Kanan #VMY2014 by titanMy Profile

  10. bila perlawanan boleh je mesti ramai yang tak sabar nak tengok terutmanya kepada kaki bola…. masa tu la rumah mula jadi bising dengan sorakan adik kat rumah
    Entri terbaru iuzira – kenali AL-QASSAMMy Profile

  11. dulu peminat tegar Arsenal tapi sekarang dah tak layan bola ni dah xberape kenal player Arsenal dah… :P
    Entri terbaru shamiera osment – Wordless Wednesday : 100 Followers Akhirnya…My Profile

Trackbacks

  1. […] tewas kepada Southampton. Harapan yang tinggal hanya untuk kejuaraan BPL 2014/15, FA cup dan Champions League. Kelihatan sekarang Chelsea dengan dua pemain baru Diego Costa dan Fabregas seperti tidak boleh […]

  2. […] Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dah lama tak tulis kisah Arsenal walaupun sudah merasai menyarong jersi terbaru yang memang best kerana sangat berbeza berbanding jersi terdahulu. BPL musim 2014/15 bermula dengan menarik kerana tiada pasukan yang benar-benar kuat kerana mana-mana pasukan boleh menang dan kalah tanpa diduga. Selepas lima perlawanan Arsenal dan Chelsea masih belum kalah untuk BPL tetapi Arsenal tewas 0 – 2 kepada Borussia Dortmund untuk Champions League. […]

  3. […] Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dah lama tak tulis kisah Arsenal walaupun sudah merasai menyarong jersi terbaru yang memang best kerana sangat berbeza berbanding jersi terdahulu. BPL musim 2014/15 bermula dengan menarik kerana tiada pasukan yang benar-benar kuat kerana mana-mana pasukan boleh menang dan kalah tanpa diduga. Selepas lima perlawanan Arsenal dan Chelsea masih belum kalah untuk BPL tetapi Arsenal tewas 0 – 2 kepada Borussia Dortmund untuk Champions League. […]

  4. […] More on: Denaihati l Hidupkan Untuk Memberi […]

Artikel pilihan...close