iPhone 5 Countdown

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, maka lengkaplah dunia Apple aku setelah kehadiran Macbook Air mengantikan Toshiba Portege Z830 yang telah di rembat ketika rumah dipecah masuk. Memang kekok berhijrah ke Macbook Air ni almaklum dah bertahun guna macam-macam versi Sony dan terbaru Toshiba jadi terpaksalah panggil sifu Macbook untuk buat kelas khas.

Suatu yang agak pelik semasa 5 penyamun tu geladah rumah, diaorang ambik iPhone 4S tetapi tinggalkan iPad Baru yang hanya terletak sebelah iPhone tersebut. Itulah namanya rezeki ditetapkan ALLAH SWT.

iPhone 4 dan iPhone 4S dah lesap tapi nak tunggu iPhone 5 lama lagi pulak. Banyak sumber mengatakan iPhone 5 production sudah bermula dan sudah banyak blog gadget yang telah membuat iPhones 5 Countdown. Website e-Commerce terbesar China Taoboa telah membuka pre-order untuk iPhone 5. Terasa macam dah tak lama lagi je iPhone 5 ni nak keluar tetapi Apple belum pun buat apa-apa pengumuman. Tapi kalau nak tunggu iPhone 5 keluar pasti ramai yang ada masalah untuk contact aku … nampaknya kena angkat iPhone 4s jelah dulu.

Gambar iPhone 5

Ada sumber mengatakan iPhone 5 akan dilancarkan di USA pada 7 Ogos 2012 dan akan dilancarkan di Malaysia pada akhir November. Sumber yang lain pula menyatakan iPhone 5 akan dilancarkan mungkin akhir September atau awal Oktober. Harga iPhone 5 sama seperti harga iPhone 4S ketika dilancarkan. Gosip gadget menyatakan antara perubahan iPhone 5 adalah new metal body, larger screen, less glass, new connections, 4G LTE, better batery dan iWallet. Macam menarik je.

Joom kepada peminat iPhone sahaja kita sama-sama countdown pelancaran iPhone 5 Malaysia.

---

  1. Hmm .. memang nampaknya ada gimik tersendiri untuk pelancaran iphone baru ni … hahhahhaa.. aku gak dok pakai sony kotak yang dah berzaman lamanya ….. tak pernah lagi merasa gajet yang canggih manggih ni ….
    Entri terbaru hasrulhassan – Apabila Blogger Lokek Dengan Pendapatan Online MerekaMy Profile

  2. semoga cepat bisa memilikinyaaaaaaa
    Entri terbaru chacha – Pertemuan Forum Pimpinan Pascasarjana di UBMy Profile

  3. nampak cantik. kalau dpt free, mesti lagi cantik hihi
    Entri terbaru dennis – EYRIQAZZ VS DENAIHATI 10My Profile

  4. betul tue..dgr cite iphone 5 da nak kuar bln 8 ni kt US..so sama2 kita tunggu..
    Entri terbaru wanabe – Grum Botnet Akhirnya DimatikanMy Profile

  5. Wih harganya berapa ni ya :D

  6. Memang produk iPhone sangat bagus.
    Entri terbaru Faiz Share – Kumpulan Cara Mengatasi Hanya Di Cara-Mengatasi.ComMy Profile

  7. Kalau ada uang mau beli lah ..
    semoga tercapai bisa memmbeli Produk Steve Jobs
    Entri terbaru Faiz Share – Kumpulan Cara Mengatasi Hanya Di Cara-Mengatasi.ComMy Profile

  8. Di Indo dah di launching, cuma harganya masih sangat tinggi untuk kantong saya :(
    Entri terbaru Ramzi – Cara membuat Drop Cap / Huruf Besar di Posting BloggerMy Profile

  9. Kita tunggu jelah! :)
    Entri terbaru shraqs – Foxconn Bakal Membina Kilang $1 Billion Di IndonesiaMy Profile

  10. comel iphone ni..tp problem bab nk ‘blutut’..heh heh..tapi tu la..ada jugak y x kisah kan..

    tp kalau iphone 5 ni ada fuction tu..mesti nk try jugak 1.
    Entri terbaru ayu jamal – Perjalanan ke Guang ZhouMy Profile

  11. memang teknologi yabg hebat
    Entri terbaru gopar – Cara Mengatasi Rambut RontokMy Profile

  12. Aih, cantik nian Macbook Air.
    Entri terbaru Alris – NostalgiaMy Profile

  13. cepat betul iphone keluar..
    Entri terbaru akhiyy – Iklan Percuma di Udinz.com Sepanjang RamadhanMy Profile

  14. terbaek….itu saja yg mampu ku ucapkan…nak beli xmampu lagi..

  15. Semakin rancak juga apple keluarkan model baru gajet diorang
    Entri terbaru Kulanzsalleh – Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Tahun 2012My Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close