iPhone 5 Countdown

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, maka lengkaplah dunia Apple aku setelah kehadiran Macbook Air mengantikan Toshiba Portege Z830 yang telah di rembat ketika rumah dipecah masuk. Memang kekok berhijrah ke Macbook Air ni almaklum dah bertahun guna macam-macam versi Sony dan terbaru Toshiba jadi terpaksalah panggil sifu Macbook untuk buat kelas khas.

Suatu yang agak pelik semasa 5 penyamun tu geladah rumah, diaorang ambik iPhone 4S tetapi tinggalkan iPad Baru yang hanya terletak sebelah iPhone tersebut. Itulah namanya rezeki ditetapkan ALLAH SWT.

iPhone 4 dan iPhone 4S dah lesap tapi nak tunggu iPhone 5 lama lagi pulak. Banyak sumber mengatakan iPhone 5 production sudah bermula dan sudah banyak blog gadget yang telah membuat iPhones 5 Countdown. Website e-Commerce terbesar China Taoboa telah membuka pre-order untuk iPhone 5. Terasa macam dah tak lama lagi je iPhone 5 ni nak keluar tetapi Apple belum pun buat apa-apa pengumuman. Tapi kalau nak tunggu iPhone 5 keluar pasti ramai yang ada masalah untuk contact aku … nampaknya kena angkat iPhone 4s jelah dulu.

Gambar iPhone 5

Ada sumber mengatakan iPhone 5 akan dilancarkan di USA pada 7 Ogos 2012 dan akan dilancarkan di Malaysia pada akhir November. Sumber yang lain pula menyatakan iPhone 5 akan dilancarkan mungkin akhir September atau awal Oktober. Harga iPhone 5 sama seperti harga iPhone 4S ketika dilancarkan. Gosip gadget menyatakan antara perubahan iPhone 5 adalah new metal body, larger screen, less glass, new connections, 4G LTE, better batery dan iWallet. Macam menarik je.

Joom kepada peminat iPhone sahaja kita sama-sama countdown pelancaran iPhone 5 Malaysia.

---

  1. nipis dan elegan nian tampilannya
    Entri terbaru smp3lembang – Peperangan melawan Hawa nafsu untuk meraih predikat TaqwaMy Profile

  2. hoho..kejap je satu version ke satu version kan..rasanya setahun 2 version keluar..tak sempat kawe nok kejar..
    Entri terbaru wanmus – Senarai Buffet Berbuka Puasa Ramadhan 2012My Profile

  3. tapi walaubagaimana pun sama ada iphone 5 atau pc tablet kedua2nya macam hampir sama fungsinya.cuma saiz saja yg membezakanya

  4. Macamana agaknya rupa iphone 5 yaa.!!!…tapi buat masa ni aku kepingin pc tablet…

  5. sy…sy dah jd peminat iphone… yezaa…

    bro nmpk tabah n redho dgn kehilangan gajet2 tu… insyaAllah akan diganti dgn yg lebih baik… klu sy mungkin sedikit meroyan kot :p
    Entri terbaru Ummi Hanie – Mereka suka melukisMy Profile

  6. dunia gadjet ni tak terikut. Beli satu minggu ni. Minggu depan keluar yang baru pulak. Rabak poket, bro

  7. marcklly says:

    kepada mereka yang sememangnya suka sangat hendak memiliki gadget2 terbaru dan terkini, selamat ‘bergadget’.

  8. sekadar ambik tahu gitu2 je
    belum ada keperluan nak memilikinya lagi :)
    Entri terbaru auc dot com – Blog Kena Godam Kali ke 2My Profile

  9. Bila saja ada gadget spt ini, dpt berinternet secara online, dpt tweet, dpt bersosial di FB secara online dll.
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

  10. Diharap apa yg diwawakan lebih drp apa yg digambarkan oleh DH.
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

  11. Kepantasan keluarnya sesuatu produk/gadget ni, jgn pula kita kejar, cukup sekadar ikut je,
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

  12. Kalau setakat tiada besa dgn iphone yg terdahulu, baik tak usah tukar, buat membazir je…
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

  13. Kalau soal harga, jgn persoalkan, pasti mahal bila baru saja dikeluarkan.
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

  14. iphone5, ramai peminat Apple duk tunggu, nak lihat prestasi kehebatan yg di ura-urakan.
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

  15. Kelebihannya pasti pantas bila di on kan, nipis lagi tipis, ringan lagi tidak membebankan, tahan bila terjatuh dll keistimewaannya lagi.
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

Trackbacks