Insentif tunai untuk setiap trafik ke blog denaihati

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, idea insentif untuk 10 blog yang memberi top link referrer kepada blog denaihati memang sudah lama dalam rancangan cuma mencari waktu yang paling sesuai untuk diumumkan. Tujuan insentif ini adalah untuk memberi motivasi rakan blogger berkarya dengan lebih baik mengikut teknik blogging yang betul. Hanya berblog dengan lebih baik dan mengikut teknik yang betul sahaja dapat meningkatkan trafik yang akan menyumbang link referrer yang tinggi kepada blog denaihati.

1. Insentif ini untuk 10 blog yang memberi top link referrer mengikut pengiraan Google Analytics.

2. Insentif ini akan dibayar setiap bulan bermula 1/7/2011 sehingga 31/12/2012.

3. Setiap 1 trafik yang disumbangkan ke blog denaihati akan dibayar RM0.02.

Contoh trafik dari blog Yanmieonline.com

Contoh pengiraan insentif bulanan :

a. Trafik dari blog Ariffshah.com 3162 x RM0.02 = Insentif bulan tersebut adalah RM63.24

b. Seandainya blog anda menyumbangkan trafik 10,000 maka insentifnya 10,000 x RM0.02 = RM200

c. Seandainya blog anda menyumbang trafik 1,000 maka insentifnya 1,000 x RM0.02 = RM20

4. Syarat untuk layak insentif ini mudah sahaja like Fanpage Facebook atau follow Twitter atau subscribe Aweber atau subscribe RSS. Kalau nak dapat backlinks dofollow dari blog denaihati kena explore macam mana caranya ada disebut pada beberapa entri sebelum ini. Kepada yang belum join jom join Rakan Denaihati.

5. Semua blog 1Dunia layak tanpa mengira status Pagerank.

6. Untuk Blogger Malaysia pembayaran insentif akan dibuat secara online dan bank pilihan adalah Maybank (bank yang lain masih diterima). Untuk Blogger selain Malaysia bayaran secara TT terus ke akaun bank anda.

7. Penganjur berhak menukar syarat pada bila-bila masa jika perlu.

Semuga insentif ini akan menjadi MOTIVASI kepada semua rakan blogger untuk terus berkarya sebaik mungkin dan tidak letih untuk terus belajar ilmu blogging. Hidupkan Untuk Memberi.

Terima kasih semua rakan Facebook, Twitter dan Blogger kerana menjadi blog denaihati sehingga ketahap ini. Perjuangan masih jauh lagi. Terima kasih semua …

---

  1. Ade tawaran menarik… ni…hehehe
    Entri terbaru Careeron9 – Info: Tawaran Biasiswa Untuk Lepasan SPM 2011 dan Senarai Tawaran Biasiswa 2012/2013My Profile

  2. Camner nak join ni yer…??
    Entri terbaru Careeron9 – Jawatan Kosong Pos Malaysia Berhad Mac 2012My Profile

  3. mcm mana nak join nie..ada lagi ke

  4. Ada lagi ke contest ni? tengok tarikh posted June 2011.
    Entri terbaru ZaiFa® – Apam PolkadotMy Profile

  5. ni yang saya nak join ni
    Entri terbaru fahmi – Akan datang angry birds spaceMy Profile

  6. Bagaimana nak sertai projek ini?
    Entri terbaru onlajer – Kenyataan yang Paling JujurMy Profile

  7. jom! kita sama 2sertai…

  8. Salam…
    Saya nak join Insentif tunai untuk setiap trafik ke blog denaihati..
    Boleh tau cara2nya…
    Entri terbaru lindaannur – 3 Langkah Mudah Untuk Lebih Ramping dan SihatMy Profile

  9. Tak pernah tersenarai dalam list pemberi traffic
    Entri terbaru Ahmad Hati – Dividen Bank Rakyat akan Di Umumkan pada 26 Mac 2012My Profile

  10. Blog ini memang luar biasa, traffiknya mantab, semoga blog saya bisa mengikutinya
    Entri terbaru Gedek – Kucoba.com Tempat Add Bookmark Berplatform BlogspotMy Profile

  11. terbaik denaihati, masih berjalan projek ni.. semoga berjaya.. amin

  12. iya nich gimana caranya penghitungannya ya? apa bersifat internal atau publik?
    Entri terbaru Tom – Dompet Kulit KW1My Profile

  13. cmne nk reg ni?

  14. masih ada kekosongan kew admin ??nak pasang kat edisikini satu boleh :)
    Entri terbaru edisikini – Kisah “Wanita Pengumpat Sukar Untuk Dikafankan”My Profile

  15. baru gigih mencari banner DH…hehe…apa2 pun, setiap perkara, mesti ikhlas.. :-)
    berkat kerja..

Trackbacks