Insentif tunai untuk setiap trafik ke blog denaihati

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, idea insentif untuk 10 blog yang memberi top link referrer kepada blog denaihati memang sudah lama dalam rancangan cuma mencari waktu yang paling sesuai untuk diumumkan. Tujuan insentif ini adalah untuk memberi motivasi rakan blogger berkarya dengan lebih baik mengikut teknik blogging yang betul. Hanya berblog dengan lebih baik dan mengikut teknik yang betul sahaja dapat meningkatkan trafik yang akan menyumbang link referrer yang tinggi kepada blog denaihati.

1. Insentif ini untuk 10 blog yang memberi top link referrer mengikut pengiraan Google Analytics.

2. Insentif ini akan dibayar setiap bulan bermula 1/7/2011 sehingga 31/12/2012.

3. Setiap 1 trafik yang disumbangkan ke blog denaihati akan dibayar RM0.02.

Contoh trafik dari blog Yanmieonline.com

Contoh pengiraan insentif bulanan :

a. Trafik dari blog Ariffshah.com 3162 x RM0.02 = Insentif bulan tersebut adalah RM63.24

b. Seandainya blog anda menyumbangkan trafik 10,000 maka insentifnya 10,000 x RM0.02 = RM200

c. Seandainya blog anda menyumbang trafik 1,000 maka insentifnya 1,000 x RM0.02 = RM20

4. Syarat untuk layak insentif ini mudah sahaja like Fanpage Facebook atau follow Twitter atau subscribe Aweber atau subscribe RSS. Kalau nak dapat backlinks dofollow dari blog denaihati kena explore macam mana caranya ada disebut pada beberapa entri sebelum ini. Kepada yang belum join jom join Rakan Denaihati.

5. Semua blog 1Dunia layak tanpa mengira status Pagerank.

6. Untuk Blogger Malaysia pembayaran insentif akan dibuat secara online dan bank pilihan adalah Maybank (bank yang lain masih diterima). Untuk Blogger selain Malaysia bayaran secara TT terus ke akaun bank anda.

7. Penganjur berhak menukar syarat pada bila-bila masa jika perlu.

Semuga insentif ini akan menjadi MOTIVASI kepada semua rakan blogger untuk terus berkarya sebaik mungkin dan tidak letih untuk terus belajar ilmu blogging. Hidupkan Untuk Memberi.

Terima kasih semua rakan Facebook, Twitter dan Blogger kerana menjadi blog denaihati sehingga ketahap ini. Perjuangan masih jauh lagi. Terima kasih semua …

---

  1. Cuba untuk Faham & yg nurul tahu usaha yg sangat murni.. Tahniah!!
    Entri terbaru Nurul – Disebalik Tabir Preview Filem Adnan Sempit 2My Profile

  2. adakah type blog sahaja yang dibenarkan? if type website tp berkaitan dengan blog boleh?
    Entri terbaru rekrazie – blogr.my | Medium Perkongsian Untuk BloggerMy Profile

  3. salam.. best ni.. mcm mana nak uat bnda ni.. saya x pham la..
    Entri terbaru Syazwan Zaki – Rahsia Lelaki Melalui ZodiakMy Profile

  4. macam mana nak check dah berapa dpt?
    Entri terbaru Muna Munie – Jom klik2 iklan Churp2 MunaMy Profile

  5. RM0.02 pun duit juga.. hehe.. sikit-sikit, lama-lama jadi bukit.
    Entri terbaru zhazmi – Ilmu itu Untuk DikongsikanMy Profile

  6. sangat bermanfaat buat para newbie ganxxx
    Entri terbaru godbless – FB | Login FB | http://www.facebook.comMy Profile

  7. wah banyak ilmu yang bisa saya dapet dari sini
    Entri terbaru godbless – FB | Login FB | http://www.facebook.comMy Profile

  8. ikutan bergabung dengan DH…terimakasih…
    Entri terbaru Sewa Ruang Kantor Jakarta Murah – Sewa Ruang Kantor Jakarta MurahMy Profile

  9. Bagus juga nich.,..saya akan coba.
    Entri terbaru salsabila – Hugo Boss PerfumeMy Profile

  10. boleh try nih , huhu
    Entri terbaru Santai Blog – Tanda 100 Hari Sebelum Hari KematianMy Profile

  11. Kalau tak dapat motivate jugak blogger2 baru macam saya ni taktau la kan ;-)
    Entri terbaru ReddersCreepers – Khamis Tanpa Kata #3My Profile

  12. Masih berjalan rupanya insentif tunai ni..
    RSS feed dah letak, banner belum lagi..
    Entri terbaru zhazmi – Akar Pokok Tumbuh di dalam DaunMy Profile

  13. untuk bulan 12 dan bulan 1 punye tak keluar lagi ye?
    Entri terbaru Yus – Senarai Plugin WordPress Yang Terbaik?My Profile

  14. tak jalan dah program ni kot..senyap je…sapa2 yg dah dpt bagi tau..
    Entri terbaru arulchelsea – Lukisan Elizabeth Taylor dilelong AS$16 jutaMy Profile

  15. salam,

    usaha yg baik dan murni..jazakallahu khairan.

    wasallam.
    Entri terbaru captbokkhari – DOA KESUBURAN UNTUK WANITA SUPAYA SENANG HAMIL.My Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close