Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Honda Insight edisi baru lebih hebat

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, masih terbayang-bayang lagi test drive Honda Insight. Kalau ada rezeki lebih memang nak beli untuk second car sebabnya selain design yang sporty yang lebih penting jimat minyak. Bila memandu ada special panel yang akan sentiasa menunjukkan samada cara pemanduan kita pada tahap optimum itu yang best jadi tak lain main tekan je padel minyak ikut suka hati. Memang tidak akan lupa pengelamana memandu Honda Insight memang terbaiklah.

Dah dengar berita ke, Honda Malaysia telah melancarkan Honda Insight edisi baru pada 29/2/2012 yang lebih hebat berbanding daripada versi yang aku test drive sebelum ini. Honda Insight edisi baru yang dilancarkan mempunyai design lebih futuristik dan kelihatan lebih sporty. Paling best kabarnya penjimatan minyak untuk model edisi baru ini lebih menjimatkan daripada Honda Insight 2nd Generation.

Honda Insight Edisi Baru Pandangan Hadapan

Bila tengok gambar Honda Insight edisi baru teringat pulak Rakan Blogger yang join test drive Honda Insight dari KL – Hulu Langat – Semenyih – PD – Ayer Keroh – PD – KL. Pengalaman yang menyeronokkan dan pertama kali bertemu ramai Rakan Blogger.

Honda Insight Edisi Baru Pandangan Belakang

Kepada yang dah lupa apa hebatnya Honda Insight ini boleh baca kembali entri “Honda Insight apa itu Hybrid“. Mengikut sejarah Honda adalah pengeluar pertama kereta Hybrid di Malaysia dan sambutan yang diterima sangat menggalakan bermula dengan Honda Insight 1st Generation, Honda Civic, Honda Insight 2nd Generation, Honda CR-Z dan terkini Honda Insight 3rd Generation.

Timeline Honda Hybrid di Malaysia

Ramai pengguna termasuk pembaca blog Denaihati fikir kereta Honda Insight ini menggunakan kuasa elektrik yang perlu di charge dengan kuasa elektrik sebelum digunakan. Silap tu sebenarnya Honda Insight ini menggunakan kuasa gabungan antara engine i-VTec 1.3L dan Integrated Motor Assist (IMA) menggunakan bateri yang mempunyai jaminan selama 5 tahun.

Honda Hybrid : What and How

Suka tak suka inilah kereta masa hadapan untuk mengurangkan pencemaran alam yang semakin tercemar dengan gas karbon yang dikeluarkan oleh kereta bukan hybrid. Terlalu banyak kelebihan Honda Insight berbanding kereta lain yang tidak mesra alam. Sehingga hari ini Honda Insight adalah kereta Hybrid yang termurah di Malaysia. Kalau nak tulis kelebihannya panjang lebar pulak, jadi bolehlah baca info grafik yang telah disediakan oleh Honda Malaysia. Nak dapat informasi dan grafik yang lebih banyak sila lansung ke website Honda Malaysia.

Honda Insight dan kelebihan berbanding kereta lain.

Bertukarlah kepada Honda Insight. Jangan jadikan tangan kita antara tangan-tangan yang merosakkan muka bumi yang indah ini seperti Firman ALLAH SWT Surah Al-Baqarah ayat 11 -13 yang maksudnya : “Dan apabila dikatakan kepada mereka, janganlah kamu membuat kerosakan di muka bumi, mereka menjawab, “Sesungguhnya kami orang-orang yang mengadakan perbaikan”. Ingatlah, sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang membuat kerosakan, tetapi mereka tidak sedar. Apabila dikatakan kepada mereka “Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang lain telah beriman”, mereka menjawab: “Akan berimankah kami sebagaimana orang- orang yang bodoh itu telah beriman?” Ingatlah, sesungguhnya merekalah orang- orang yang bodoh, tetapi mereka tidak tahu.”.

---

  1. Honda adalah syarikat pengeluar kereta hybrid terhebat setakat ni.. Thumbs up!
    Entri terbaru Webberita – Pakej Samsung Galaxy Note 2 Dengan DIGI,MAXIS, dan CELCOMMy Profile

  2. Desaign nya menarik honda insight edisi terbaru ini
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Macam Pemeriksaan KehamilanMy Profile

  3. Waw luar biasa desain dan stylenya terkesan megah dan mewah
    Entri terbaru Mas Gie – Pengumuman Pemenang Kontes Betwin188.com Agen Bola Terbaik Dukung Anti Rasisme EURO 2012My Profile

  4. Waaaw keren banget. Mewah dan elegant.
    Entri terbaru Ibang S R – Sit And Stand StrollerMy Profile

  5. Moga suatu saat bisa memiliki kereta seperti ini.
    Entri terbaru Bang Iwan – Gideon Sundback Logo Google Hari IniMy Profile

  6. cantiknyer….xpat beli test drive pun jd ler…

  7. wah kira-kira harga mobil nya berapa nih ? wah sayang ya baru di malaysia saja mobil honda hybrid ini, kapan ya mobil ini ada di indonesia ?
    mudah-mudahan harga mobil honda ini terjangkau ehee
    Entri terbaru harga mobil – Tips Membeli Mobil Bekas Dengan CerdasMy Profile

  8. Haimamamia Lee says:

    Harga berapa ni, cantiknya…

  9. waw keren banget nich mobil, kayanya kalau di negara saya belum ada ato emang cuman di pasarkan di Malaysia aja ?.
    Entri terbaru salsabila – Child FragranceMy Profile

  10. wow keren sekali design nya !

  11. cool and eco-environment design.

  12. Semoga mobil ramah lingkungan ini dapat membantu kita mengurangi polutan
    Entri terbaru Rina As – Cara Mengatasi Duplicate Meta Description, Short Description dan Long DescriptionMy Profile

  13. harap2 suatu saat bisa memiliki kereta elegan dan ramah lingkungan seperti ini…
    Entri terbaru Dadan – Adakah Manusia Sebelum Adam ?My Profile

  14. honda memang memiliki brand yang sangat bagus, dilihat dari segi desain dan performanya pun sangat bisa diunggulkan.
    bisa menjadi pilihan dan andalan buat family
    Entri terbaru hnew – Dark Side, New Kelly Clarkson SingleMy Profile

  15. go green mari terus berbuat baik untuk bumi kita
    Entri terbaru munir ardi – Bimbim Slank Meninggal Dunia?My Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close