Dr. Mahathir Mohamad selamat ulang tahun ke 87

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, belum terlambat rasanya untuk mengucapkan selamat ulang tahun ke 87 kepada Tun Dr. Mahathir Mohamad mantan Perdana Menteri, Malaysia ke empat. Dilahirkan pada 10 Julai 1925 dan menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun bermula 1981 sehingga 2003. Dr. Mahathir agak dekat dengan aku kerana tidak terbilang bertemu dengan beliau samada berkumpulan atau bersendirian. Lewat sehari sahaja dari ulang tahun my belove wife.

Masih teringat lagi kali pertama bertemu ketika beliau dimasukan ke HUKM untuk rawatan kaki sekembali daripada lawatan rasmi dari Mesir. Selama tujuh hari aku menguruskan makan minum beliau dan hanya aku sahaja dibenarkan oleh pihak pengurusan hospital untuk menghidangkan makanan kepada Dr. Mahathir setiap kali tiba waktu makan. Beberapa kali juga hanya aku sendiri berdiri di hadapan beliau tanpa ditemani sesiapa ketika beliau menikmati makanan yang disediakan. Berbagai kata nasihat sempat beliau kongsikan yang terus menjadi pedoman untuk aku menjadi insan yang berjaya.

Tun Dr. Mahathir Mohamad

Aku juga diberi penghormatan untuk menyediakan makanan di majlis perpisahan Dr. Mahathir di Pejabat Perdana Menteri pada tahun 2003.

Kerana itu Dr. Mahathir sangat istimewa kepada aku kerana jasanya kepada Malaysia terlalu besar walaupun ramai yang cuba memadamkan sejarah cemerlang beliau.

Dr. Mahathir Mohamad, selamat ulang tahun ke 87 semuga berjaya dunia dan akhirat.

Memang benar seperti kata Dr. Mahathir “Perjuangan yang Belum Selesai

Comments

  1. says

    22 tahun satu tempoh yg lama utk menjadi Malaysia spt hari ini, tapi Tun Dr Mahathir rasa beliau belum lagi selesai dgn agenda terbengkalainya ketika bersama kerajaan, namun terus menerus memberi galakan kpd PM baru ini utk terus berusaha agar Mkt terus gah di rantau ini.
    Entri terbaru sensasi2020 – Kenapa Persie Tinggalkan ArsenalMy Profile

  2. siti says

    perkhidmatan Tun amat di hargai.. terima kasih Tun.. Selamat Hari Lahir..semoga Allah panjang kan umur Tun… Aminn

Trackbacks