Contest Hidup Seorang Blogger

Contest SEO datang lagi, mudah sahaja iaitu dipenghujung contest blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata laluan  “HIDUP SEORANG BLOGGER” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM300 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM150 setiap seorang. 5 entri paling popular mengikut pilihan blogger akan menerima hadiah bernilai RM100 setiap seorang.

Syarat-syarat contest “HIDUP SEORANG BLOGGER”

1. Terbuka kepada Blog 1Dunia yang mempunyai blog samada berbahasa Melayu atau English yang mempunyai PR 2 dan keatas.

2. Buat 2 entri wajib di blog ANDA dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER”. Kandungan entri adalah bebas dan kreatif serta jangan lupa backlink kepada Denaihati. Dua entri wajib mesti diterbitkan hanya pada 22/8 dan 29/8 sebelum jam 11.59pm.

3. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest ”HIDUP SEORANG BLOGGER“.

[ad#zaisuria]

4. Contest hanya untuk blog sahaja, website forum dan website umum tidak diterima, seandainya bukan blog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 blog teratas dikira sebagai pemenang.

5. Hanya blog yang berdaftar sahaja layak untuk ikut serta contest. Pendaftaran dibuka hingga 11.59pm, 21/8/2010.

6. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Tarikh tamat : 6/9/2010

Keputusan : Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest.

Sponsor : eQurban.com

Pertanyaan : Untuk mendapat update terkini contest sila subscribe, follow twitter dan follow facebook. Untuk bertanya terus melalui ruang komen, DM di twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru dan tolong Re TWEET ya.

Kepada yang nak beradu nasib, sila daftar di bahagian komen mengikut format ini:
Nama:
Blog:
Blog PR:

Senarai penuh peserta @ contest Hidup Seorang Blogger

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

[ad#Mangga 300]

Comments

  1. Faarihin says

    eh.. nak tanya lagi lah… yg leh join ni mesti ada domain sendiri ker? sy tgk setakat ni.. semua peserta de domain sndri.. kalo camtu.. sy tak boleh join lah..

  2. Faarihin says

    owh.. PR tu page rank yer.. sy nak terai join lah.. itu pun kalau ada idea.. hehehe..

Trackbacks

  1. […] terjebak dalam dunia blogger ni? Sebenarnya catatan saya pada kali ni bukanlah sekadar nak mengejar Contest SEO semata-mata. Tapi lebih kepada penceritaan peribadi yang membawa saya menjadi seorang penulis blog. […]

  2. […] Note: This entry is published for this competition seo contest organized by Denaihati.com […]

  3. […] sudah mengetahuinya, HIDUP SEORANG BLOGGER merupakan sebuah contest SEO yang dianjurkan oleh blog Denaihati dan hadiahnya sudah pasti ditaja oleh eQurban.com yang diuruskan oleh Al Ansar […]

  4. […] by Mommy Lyna on August 21, 2010 · 0 comments If you enjoy this article, subscribe to MSK RSS feed for more updates & offer specially designed for MySuperKids readers only. nuffnang_bid = "5981d1e44189b1cd1e8620e93f3c2d71"; Contest Hidup Seorang Blogger, satu lagi pertandingan SEO blog anjuran DenaiHati. […]

  5. […] 1: Pertandingan SEO Hidup Seorang Blogger makin hampir. Aku tak de […]

  6. […] Head to denaihati and try your luck on his SEO contest: Hidup seorang blogger and you might walk away with fabulous […]