Contest Hidup Seorang Blogger

Contest SEO datang lagi, mudah sahaja iaitu dipenghujung contest blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata laluan  “HIDUP SEORANG BLOGGER” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM300 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM150 setiap seorang. 5 entri paling popular mengikut pilihan blogger akan menerima hadiah bernilai RM100 setiap seorang.

Syarat-syarat contest “HIDUP SEORANG BLOGGER”

1. Terbuka kepada Blog 1Dunia yang mempunyai blog samada berbahasa Melayu atau English yang mempunyai PR 2 dan keatas.

2. Buat 2 entri wajib di blog ANDA dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER”. Kandungan entri adalah bebas dan kreatif serta jangan lupa backlink kepada Denaihati. Dua entri wajib mesti diterbitkan hanya pada 22/8 dan 29/8 sebelum jam 11.59pm.

3. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest ”HIDUP SEORANG BLOGGER“.

[ad#zaisuria]

4. Contest hanya untuk blog sahaja, website forum dan website umum tidak diterima, seandainya bukan blog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 blog teratas dikira sebagai pemenang.

5. Hanya blog yang berdaftar sahaja layak untuk ikut serta contest. Pendaftaran dibuka hingga 11.59pm, 21/8/2010.

6. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Tarikh tamat : 6/9/2010

Keputusan : Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest.

Sponsor : eQurban.com

Pertanyaan : Untuk mendapat update terkini contest sila subscribe, follow twitter dan follow facebook. Untuk bertanya terus melalui ruang komen, DM di twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru dan tolong Re TWEET ya.

Kepada yang nak beradu nasib, sila daftar di bahagian komen mengikut format ini:
Nama:
Blog:
Blog PR:

Senarai penuh peserta @ contest Hidup Seorang Blogger

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

[ad#Mangga 300]

---

  1. bro, aku nak join. hehe

    Nama: Mohd Isa
    Blog: blog.mohdisa.com
    Blog PR: PR3
    Entri terbaru mohdisa – Kata Kunci Merupakan Perkara Terpenting Dalam SEOMy Profile

  2. Nama: Sumijelly
    Blog: http://sumijelly.com
    Blog PR: PR 2

    erkk…Denihati..sumi daftar dulu yek..sambil2 tu cari idea..
    kalu ada rezeki kuar la idea..klu tidak..terkuburla.hehehe

  3. Mau join tapi PR tiada SEO pun x pandai main :)
    ape2 pun gud luck pada peserta PG 2 above~
    Entri terbaru ProfHariz – Puasa AdatMy Profile

  4. Salam bro.. nak tanye…
    untuk result top 10 tu, entry ke atau blog utama yg akan dikira? maksudnya adakah result http://domainanda.com atau http://domainanda.com/entry-hidup-seorang-blogger yang akan dikira? atau kedua2 nye layak dikira menang?
    Entri terbaru Azuan – Plugin Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Tahun 2010My Profile

  5. Salam2..
    Ala bro…
    Aku PR-0 lagi..tak layak ke bro?
    Adoi.. :-(
    Entri terbaru neodmarco – Pengiklanan Internet Malaysia Mudah Dan BerkesanMy Profile

  6. kalau boleh saya tanya, apakah boleh mendaftar lebih dari satu blog ?
    Entri terbaru Bang Iwan – Menyingkap Makna RamadhanMy Profile

  7. Nama : Bang Iwan
    URL Blog : http://amriawan.blogspot.com
    PR Blog : PR4
    Entri terbaru Bang Iwan – Menyingkap Makna RamadhanMy Profile

  8. kalau diizinkan akupun cuba untuk daftar.
    Entri terbaru Bang Iwan – Menyingkap Makna RamadhanMy Profile

  9. Sebuah kontes SEO lagi…..
    Saya harus banyak belajar dulu
    Entri terbaru Bang Iwan – Menyingkap Makna RamadhanMy Profile

  10. Wah.. contest SEO datang lagi.. berminat gak nak join bro..

    Nama: Azuan Razi
    Blog: http://www.azuanrazi.com/
    PR: PR4
    Entri terbaru Azuan – Plugin Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Tahun 2010My Profile

  11. Faarihin says:

    eh.. nak tanya lagi lah… yg leh join ni mesti ada domain sendiri ker? sy tgk setakat ni.. semua peserta de domain sndri.. kalo camtu.. sy tak boleh join lah..

  12. I nak coba pun bro
    Entri terbaru munir ardi – Advantages and Disadvantages of TechnologyMy Profile

  13. berminat tapi PR masih xsampai 2

  14. teringin juga nak join ni

  15. Faarihin says:

    owh.. PR tu page rank yer.. sy nak terai join lah.. itu pun kalau ada idea.. hehehe..

Trackbacks

  1. Kaki Komplen Malaya » Contest: Hidup Seorang Blogger says:

    [...] terjebak dalam dunia blogger ni? Sebenarnya catatan saya pada kali ni bukanlah sekadar nak mengejar Contest SEO semata-mata. Tapi lebih kepada penceritaan peribadi yang membawa saya menjadi seorang penulis blog. [...]

  2. hidup seorang blogger begin | cameratribe.com says:

    [...] Note: This entry is published for this competition seo contest organized by Denaihati.com [...]

  3. [...] terjebak dalam dunia blogger ni? Sebenarnya catatan saya pada kali ni bukanlah sekadar nak mengejar Contest SEO semata-mata. Tapi lebih kepada penceritaan peribadi yang membawa saya menjadi seorang penulis blog. [...]

  4. [...] Nota : Entri ini diterbitkan bagi menyertai pertandingan contest seo yang dianjurkan oleh Denaihati.com [...]

  5. [...] sudah mengetahuinya, HIDUP SEORANG BLOGGER merupakan sebuah contest SEO yang dianjurkan oleh blog Denaihati dan hadiahnya sudah pasti ditaja oleh eQurban.com yang diuruskan oleh Al Ansar [...]

  6. [...] ini ditulis untuk pertandingan SEO Hidup Seorang Blogger anjuran Denaihati. Pertandingan ini menawarkan hadiah untuk 10 orang blogger yang berjaya [...]

  7. [...] by Mommy Lyna on August 21, 2010 · 0 comments If you enjoy this article, subscribe to MSK RSS feed for more updates & offer specially designed for MySuperKids readers only. nuffnang_bid = "5981d1e44189b1cd1e8620e93f3c2d71"; Contest Hidup Seorang Blogger, satu lagi pertandingan SEO blog anjuran DenaiHati. [...]

  8. Kaki Komplen Malaya » Melukis Sebagai Satu Terapi says:

    [...] 1: Pertandingan SEO Hidup Seorang Blogger makin hampir. Aku tak de [...]

  9. [...] alien), anda semua disarankan supaya turut serta berjuang dalam contest yang bertema “HIDUP SEORANG BLOGGER” ni kerana encik Denaihati dengan murah hatinya telah menawarkan ganjaran hadiah wang tunai [...]

  10. How to: Change your favicon (for blogger and wordpress) says:

    [...] Head to denaihati and try your luck on his SEO contest: Hidup seorang blogger and you might walk away with fabulous [...]

  11. [...] malu pulak tapi mungkin ini juga jadi motivasi untuk aku kerja lebih kuat. Lagi pun bukan mudah pun Hidup Seorang Blogger ni sentiasa perlu berusaha dan sentiasa update dengan informasi terkini.If you enjoyed this post, [...]

  12. [...] wang tunai terkumpul RM2350. Untuk keterangan lanjut mengenai contest ini, anda bolehlah melawat Contest Hidup Seorang Blogger sekarang [...]

  13. [...] menyenaraikan page korang dalam Google search. Disebabkan entri ni bertemakan pertandingan SEO Hidup Seorang Blogger, kat sini aku nak kasi satu penerangan mudah kepada korang supaya semua orang dapat idea macam mana [...]

  14. [...] Join contest dan tulis tentang contest tu..Contohnya saya join contest Hidup Seorang Blogger dari bro Denaihati, jadi saya pun tulislah tentang contest tu..mane tahu, orang cari tentang [...]

  15. [...] denaihati sekali lagi mengadakan contest SEO bertajuk “Hidup Seorang Blogger” , contest ini sangat menarik sebenarnya.  Tarikan utama terletak pada [...]