Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Buffet Ramadhan Hotel dan Restoran Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, di Malaysia selain Bazar Ramadhan menjadi budaya di bulan Ramadhan, Buffet Ramadhan juga menjadi budaya di kalangan masyarakat berbilang kaum di Malaysia. Semua hotel dan restoran menyediakan juadah buffet Ramadhan bermula pada 1 Ramadhan. Berbagai kaum akan berkumpul bersama-sama meraikan umat Islam berbuka puasa. Ini salah satu keunikan Malaysia yang tidak terdapat di negara lain.

Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Seluruh Malaysia

Dalam pemilihan lokasi berbuka puasa pasti ada sijil halal daripada JAKIM dan ada surau dan paling baik ada solat terawih seperti di Hotel De Palma Shah Alam dan Hotel De Palma Amapang. Bukan apa takut-takut tuan dan puan yang menguruskan majlis tersebut tertanggung pulak apa yang sepatutnya tak perlu ditanggung.

makanan eastin hotel

Hidangan Buffet Ramadan di Eastin Hotel

Berikut antara Buffet Ramadhan Hotel dan Restoran Malaysia 2013 dan untuk maklumat lebih lanjut sila layari website lokasi tersebut.

1. The Royale Bintang Curve
Harga : RM65++
Tempahan : 03-78431111 ext 1405
Website : Rayale Bintang Curve

2. Hotel Eastin Petaling Jaya
Harga : RM98 ++
Tempahan : +603-7628 7397
Website : Eastin Hotel

3. Sunflower Brasserie, The Royale Bintang Kuala Lumpur
Harga : RM60++ (50% diskaun utk kanak-kanak 4 – 12 tahun)
Tempahan : 03-21439898
Website : Royale Bintang Hotel

4. Oceania Cafe Summit Hotel Subang Jaya
Harga : RM55 nett (Dewasa), RM27 nett (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-80233000
Website : Summit Hotel

5. Verandah Restaurant, Cyberview Lodge Resort & Spa Cyberjaya
Harga : RM79++
Tempahan : 03-83127091
Website : Cyberview Resort

6. Doubletree Hilton Kuala Lumpur
Harga : RM98++
Tempahan : 03 2172 7680
Website : Doubletree Hilton

7. Flavors Restaurant, Swiss Garden Hotel Kuala Lumpur
Harga : RM68++ (Dewasa)
Tempahan : 03-2785 1170/1190
Website : Swiss Garden

8. Utara Coffee House, Hotel Armada Petaling Jaya
Harga : RM85++ (Dewasa)
Tempahan : 03-79546888 ext 4557
Website : Hotel Armada

9. The Mill, Grand Millennium Kuala Lumpur
Harga : RM72++ (Dewasa)
Tempahan : +60 3 2117 4163/4164
Website : Grand Millennium

10. Saffron Brasserie, Ancasa Hotel & Spa Resorts Kuala Lumpur
Harga : RM50++ (Dewasa)
Tempahan : 03-20266060 ext 7703
Website : Hotel Ancasa

11. Sime Darby Convention Centre Kuala Lumpur
Harga : RM90.50 nett
Tempahan : 03 2089 3688
Website : Sime Darby

12. Raintree Cafe, Hotel Maluri
Harga : RM 65.00 net
Tempahan : 03-92878833 ext 630
Website : Hotel Maluri

13. Restoran Chakri Express Alamanda Putrajaya
Harga : RM58.00 ++
Tempahan : 03-8890 1616 or 016-2277 357
Website : Restoran Chakri

14. Hotel Singgahsana, Petaling Jaya.
Harga : RM60 ++
Tempahan : (603)-7956 2100
Website : Hotel Singgahsana

15. Restoran Cerana, Cheras
Harga : Rm49.50 (Dewasa) dan RM27.50 (kanak-kanak)
Tempahan : MOHD ALI (ASST MANAGER) : 017-3096511, 019-2953450
Website : Restoran Cerana

16. Paya Serai, Hotel Hilton, Petaling Jaya
Harga : RM129++ Diskaun 50% Kanak-kanak 12 tahun ke bawah
Tempahan : (03) 7955 9122 extn. 4260/1
Website: Hotel Hilton

17. Chatz Brasserie, Parkroyal Kuala Lumpur
Harga : RM95++
Tempahan : 03-2147 0088
Website : Hotel Parkroyal

18. Hotel Grand Continental, Kuala Lumpur
Harga : RM75++
Tempahan : 03-26939333
Website : Hotel Grand Continental

19. Grand Blue Wave Hotel Shah Alam
Harga : RM100++
Tempahan : 03-55118811 ext 2612
Website : Hotel Blue Wave

20. Nipah Coffeeshop, Hotel Equatorial, Kuala Lumpur
Harga : RM95 +++
Tempahan : 03-21617777 ext 8220
Website : Hotel Equatorial

21. La Maison, Silka Maytower Hotel
Harga : RM75 +++
Tempahan : +603-2692 9298

22. Dorsett Regency Hotel, Kuala Lumpur
Harga : RM80 ++
Tempahan 03-2716 1000

23. PNB Darby Park
Tempahan: 03-7490 3838
Harga: RM99 ++
Website : PNB Darby Park

24. Quality Hotel Shah Alam
Tempahan : 03 55103696
Harga : RM68 ++
Website : Hotel Quality

25. Hotel De Palma Shah Alam
Tempahan : 03-5542 8080 Ext 607/611/613.
Harga : RM45 +++

26. Restoran Sri Melayu
Tempahan: 03-2145 1811 / 03-2145 1833 / 03-2020 5055
Harga: RM88++

27. Hotel De Palma Ampang
Harga : RM62 ++
Tempahan : 03-4270 7070

28. Hotel Istana Kuala Lumpur
Harga : RM115 ++
Tempahan : 03 2141 9988 ext. 3667

29. Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur
Harga : RM128 +++
Tempahan : 03-2179 8881

30. Mines Wellness Hotel
Harga : RM80 +++
Tempahan : 03-8943 6688

31. Hotel Equatorial Bangi
Harga : RM88.00 ++
Tempahan : 03-82102222/03-89251111

32. Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie
Harga : RM94 ++
Tempahan : 03- 78025245/78025200 ext 2915

33. Buffet Ramadhan Johor Bahru

34. Hotel Eastin Penang
Harga : RM88 ++
Tempahan : +604-612 1128

35. Hotel Vistana Penang
Harga : RM45 ++
Tempahan : 04-6468000

36. Buffet Ramadhan Kelantan

37. Marriot Putrajaya
Harga : RM105 ++
Tempahan : 03 8949 8888 ext 1330

38. Sheraton Imperial Kuala Lumpur
Harga : RM108 ++
Tempahan : 03 2717 9933

39. Iftar Ramadhan Dewan Raja Muda Musa, Shah Alam
Harga : RM45 ++ (kanak-kanak 20 ++)
Tempahan : 03 5511 8236

40. Nook, Aloft Hotel, Kuala Lumpur Sentral
Harga : RM88 ++
Tempahan : 1800 80 6575

41. Dorsett Regency Hotel, Subang
Harga Warisan Desa : RM100 ++
Harga Anjung Selera : RM95 ++
Tempahan +603 -5031 6060 ext 3032

42. Old Town White Coffee (semua outlet)
Harga : RM16.90
Website : Mydulang @ Old Town White Coffee

43. Empire Hotel Subang
Harga : RM98 ++
Tempahan : 03-55651233

44. GTower Hotel Kuala Lumpur
Harga : RM90 ++
Tempahan : 03 – 2168 1919 ext 7040

45. Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur
Harga : RM128 ++
Tempahan : +603 2182 1234 ext 2333

45. Melting Pot, Hotel Concorde Kuala Lumpur
Harga : RM114 ++
Tempahan : +603 2144 2200/2337

46. Klik SINI utk senarai Buffet Ramadan 2013 paling terkini.

Untuk waktu berbuka puasa dan imsak seluruh Malaysia @ Waktu Berbuka

Semak jugak senarai Hotel/Restoran yang mempunyai sijil halal untuk buffet ramadhan 2011

Nota

1. Rakan Blogger dibenarkan copy paste tapi jangan lupa backlinks sebab susah nak cari info ni terutama wabsite untuk setiap lokasi.

2. Kepada Hotel dan Restoran yg ingin disenaraikan sila emailkan informasi ke contact.

---

  1. nyum nyum. saya masak je (:
    Entri terbaru eyra – Tudung Raya Terbaik Dari Ladang!My Profile

  2. Sip, Artikelnya sangat menarik dan sangat bermanfaat sobat, mudah-mudahan penulis mendapatkan balasan, terima kasih info nya sob
    Entri terbaru jaket kulit murah – Ukuran Jaket KulitMy Profile

  3. kat johor bahru tak ada ker
    Entri terbaru hafizal – Malaysia Bakal Tengelam…????My Profile

  4. dulu suka jugak makan dekat hotel tp sekarang malas pulak kecuali ada org invite tu..pergilah jugak.hehehehe. sangat membantu artikel ni ;)
    Entri terbaru Lizz – Diet Tips Rahsia Sistem Diet KamikazeMy Profile

  5. wah banyak list hotel..:)
    setakat hari ini belum pernah berbuka di hotel hehehe
    Entri terbaru budak felda – Video Highlights : Liverpool vs Roma Tour 2012My Profile

  6. tempat2 yg bgus…nk share kt kwn2 la…sbb kami akn wat majlis buka puasa sama2…tgah pilih tempat..tarikh dah ade…

  7. tp lbih enak kalau makan d rumah hsil masakan sndri .. :)
    Entri terbaru pengobatan tradisional migren – Pengobatan tradisional migrenMy Profile

  8. memang ya d bulan ramadhan itu pnuh dengan mkanan dan minuman khas nya .. terutaman buat buka puasa ..
    Entri terbaru pengobatan tradisional insomnia – Pengobatan tradisional InsomniaMy Profile

  9. Ramadhan memang identik dengan kuliner yang enak-enak… Bulan Ramadhan memang bulan penuh berkah….
    Entri terbaru Muhammad Fauzi Abdillah – Cara Mengobati Nyeri OtotMy Profile

  10. enak – enak ya itu mknan ny ,, psti harganya selangit .. :)

  11. berita malam tadi telah ada Buffet Ramadhan diserbu kerana tiada tanda halal JAKIM …
    Entri terbaru Zanaa Sensei – Kiraan Fidyah / Kalkulator FidyahMy Profile

  12. tinggi jugak hargenye..hehe..
    Entri terbaru akhiyy – Siapakah Uwais Al-Qarni ?My Profile

  13. Ini area2 KL je, ingatkan satu malaysia

  14. Selagi ada kesempatan elok masak sendiri untuk berbuka…Sambil masak, bacakan doa agar makanan dimasak menyihatkan ahli keluarga :)
    Entri terbaru Haryati – Bonus Hari Raya Aidilfitri 2012My Profile

  15. Kena tunggu boss belanja makan berbuka puasa baru dpt makan buffet tu.
    Entri terbaru sensasi2020 – Keistimewaan Ramadan Dan Kelebihan BerpuasaMy Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close