Blog saya DoFollow apa status blog ANDA?

Salah satu tips yang dikongsi oleh teman-teman untuk meningkatkan Page Rank ialah dengan menukar status blog daripada NoFollow ke DoFollow. Berdasar  DoFollow Blog Information tujuan kita mengubah status blog kepada DoFollow adalah untuk meningkatkan intraktif antara blog. ANDA pasti suka menerima komen yang berkualiti daripada teman-teman yang singgah sebentar di blog dan sebagai ganjaran blog ANDA akan memberi backlink kepada blog tersebut. Perkara ini hanya berlaku kepada blog yang berstatus DoFollow. Status DoFollow juga akan memudahkan search engine untuk mengikut link ke blog tersebut.

Cara mudah untuk menukar status bagi blog wordpress adalah dengan memasang DoFollow Plugin. Manakala untuk blog blogspot ANDA perlu delete rel=’nofollow’. Caranya untuk blogspot, ANDA perlu masuk ke layout kemudian ke edit HTML dan perlu klik expand widget templates dan tekan Ctrl F lalu masukkan rel=’nofollow’. Setelah jumpa rel=’nofollow’ deletekan dan save.

Maklumat yang aku dapat daripada Ariffshah untuk kita mengetahui status blog yang kita lawati itu DoFollow atau NoFollow adalah dengan memasang plugin Firefox khas.

Senarai Blog Malaysia dengan status DoFollow :

1. Denaihati.com

2. Ariffshah.com

3. Kujie2.com

4. Ceriteras.blogspot.com

5. Sipanda.com

6. Mymariuca.com

7. Mariucasperfume.com

8. Meowdiaries.com

9. RestnRileks.com

10. Murkiester.com

11. Kulanzsalleh.com

12. Ramdzi.com

13. Imranshamsir.com

14. Azfarul.com

15. Ohmalaysia.com

Adakah ANDA seperti Ariffshah juga blog DoFollow. Tinggalkan nama blog ANDA diruang komen untuk aku senaraikan blog di sini.

[ad#nuffnang336]

[ad#Adsense234x60]

---

  1. blog saya pun do follow^_^
    Entri terbaru zuarxpdc – 18 Teknik Mudah Promosi BlogTarik TrafikMy Profile

  2. Macam mana nak uruskan semua nih sekaligus? Nak jenguk2 dekat blog kita nanti.
    Entri terbaru hats shop – Custom Fit Cowboy Hats Springfield MissouriMy Profile

  3. blog saya juga do follow ya..makasih attentionnya
    Entri terbaru Baju Muslim Online – Bisnis Gak Harus RumitMy Profile

  4. Semoga saja dofollow..,
    Entri terbaru wawank – Kisah 17 Februari Bag 1My Profile

  5. saya dofollow mgkn, tp nanti saya cek ulang.!!
    Entri terbaru wawank – Kisah 17 Februari Bag 1My Profile

  6. Dofollow wordpress says:

    Our webspider saw that your site is dofollow. We just made the first wordpress dofollow search engine and we have also indexed your site. This will increase the visitors. You have our adress on our name on this commnent. We will be very happy if you will help us too a hand in promoting it by adding our url somewhere on your blog.

  7. saya pun dh jadi dofollow, sebab saya follow tutorial kat atas ni utk blogspot. ;)
    Entri terbaru awanghafiz – Awan NanoMy Profile

  8. blog saya juga dofollow..:-)
    Entri terbaru zul – Follower ke-100My Profile

  9. Status blog saya masih nofollow kayanya…
    Entri terbaru Berbisnis Rumahan – Bisnis Catering RumahanMy Profile

  10. Blog saya statusnya apa ya??
    Entri terbaru Peluang Usaha – Keuntungan dari Bisnis RumahanMy Profile

  11. weh , dofollow sob :D

  12. blog saya do folow gak
    Entri terbaru slimdiet2 – Seminar TNP di akhbar Utusan Malaysia hari iniMy Profile

  13. Wah ramai sekali di sini

  14. Blog saya masih berstatus nofollow..
    Entri terbaru Bang Iwan – Kasih Sayang Tanpa Batas Selamat Hari IbuMy Profile

  15. blog saya pun dofollow gak..^_^
    Entri terbaru zuarxpdc – 6 Trik di Website Google Yang Agak LucuMy Profile

Trackbacks