Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Blog Denaihati punca phishing attack

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, mohon maaf di atas kelalaian aku blog Denaihati telah diklasifikasi sebagai site yang menjadi punca beberapa serangan phishing kepada Region Bank, USA. Amaran phishing attack sudah diterima sehari sebelum Google block blog Denaihati tetapi terlupa nak bertindak kerana kesibukan aktiviti Kembara Musafir Beijing. Terima kasih kepada Rakan Denaihati yang memberi maklumbalas melalui sosial media. Alhamdulillah dengan bantuan Serverfreak dan Eizil setelah beberapa jam Google telah mengaktifkan kembali blog Denaihati.

Dapat warning phishing attack

 

Betul lah kata bijak pandai pengalaman adalah guru yang terbaik. Ini sebahagian daripada ujian untuk jadi blog yang lebih berjaya. Insyallah aku akan buat entri khas supaya blog lain tidak terkena sebagaimana apa yang berlaku kepada blog Denaihati. Ketika entri ditulis blog Denaihati masih terkena Google slap semuga cepat kembali normal.

---

  1. pengalaman mematangkan berblogging…
    Entri terbaru eyriqazz – Pavlova : An Offer that I can’t refuseMy Profile

  2. Takpe itu hanyalah kegagalan sitem sahaja..hehehe..
    Entri terbaru Kaki Wayang – Edisi Pengajaran! Fenomena Awan Terbelah Bukti Kekuasaan Allah SWT!My Profile

  3. Kotak komentarnya berubah seperti ini yah sahabat.
    Berbeda dari sebelumnya kena phishing
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Askep Demam Berdarah DHFMy Profile

  4. Bukan tempat selamat lagi internet nie kan… Hacking dan undang2 yang memang tidak kena apda tempatnya…
    Entri terbaru Izzuddin Fauzi – 1 Jun 2012 – Mulut Kita Akan Mula Di KunciMy Profile

  5. Apakah perubahan tampilan kotak koment karena pengaruh phising ini?
    Entri terbaru Bang Iwan – DI TIMUR MATAHARI | A HOPE FOR A PEACEFUL LAND AND A BETTER EDUCATIONMy Profile

  6. fuh besar betul dugaan org2 yang berjaya ni..
    Entri terbaru cmratu – Tempahan Biskut Raya Online 2012My Profile

  7. Wahh…sampai jd gitu lak ehh….bahaya jugak klau jd mcmnih..
    Entri terbaru yas – Pentingnya Backlink Dalam BloggingMy Profile

  8. Ternyata juga kena phishing juga…
    Tetaapi jadi mendapat pelajaran yang berharga yah
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Pemeriksaan Jantung InvasifMy Profile

  9. lame x mlawat denaihati…sbok final xm..x sedar pulak cter nie..huehuehue
    Entri terbaru Syapit – NoTa BaKaL ZaUjMy Profile

  10. patotlh sebelom ni nak masok belog denai hati dia mintak type perkataan apa ntah
    Entri terbaru rozuan – SHARE YOUR LOVE | JULIE’S BISCUITSMy Profile

  11. Setahu saya phishing ni biasanya digunakan oleh hacker contohnnya untuk ambil akaun orang.impaknya kita telah memberi informasi padaa hacker untuk rompak akaun kita. Tapi. Yang peliknya apa kaitan blog denaihati dengan bank. Berminat naak tahu ni. Harap DH dapat kongsikan punca, cara atasi dan cara perbaiki masalaah phishing blog ni.

  12. takut pulak bila baca artikel nie,,,kena lebih berhati-hati lepas nie..
    Entri terbaru hatiputera – TOP COMMENTATOR LELAKI KACAK MEIMy Profile

  13. perasan juga masa kejadian.. tapi masa tu denaihati dah tweet yang proses baikpulih blog sedang diusahakan..
    memang ini pelajaran yang baik untuk kita semua
    Entri terbaru kulanz – Adira AF, Ombak Rindu, Live & ExclusiveMy Profile

  14. salam..
    adehh..nasib baik selamat..
    nak tahu juga bagaimana nak
    check kalau blog saya pun
    jadi begitu Bro?
    Entri terbaru zulkbo – Ilham Selamat Dikhatankan : Tahniah Anak Ayah!My Profile

  15. setahu aku phising diambil dari perkataan fishing.. memaching ikan tapi bila yang nak dipancing tu bukannya ikan tapi orang so dia panggil phishing,,tukarkan f tu kepada p yang membawa maksud people.. tapi kenapa pulak diorang nak pancing DH..??confuse..DH banyak sangat duit kot macam bank..hehe
    Entri terbaru Azydy – Bulan May Yang Sangat IstimewaMy Profile

Artikel pilihan...close